Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Čudno je to taj takozvani život...
Nikad apsolutno nikad ne može da prođe ni mesec dana da nešto nije kako ne treba...
Čudno mi je to, ta kosmička sila koja seje neko zlo bez ikakvog razloga i da kažeš da si ti nešto zamesio...to mi je fenomen koji nikad neću razumeti i neću ni da pokušam
Ko ga ****
Proći će
Nije kao da nisam navikla na zlo, ono mi je kao dobar dan
Šutnuću ga u dupe i neću da se nerviram

I
Meni su ti tržni centri katastrofa. Uvijek mi je vruće i zagušljivo, a kad udješ u jedan kao da si u sve ušao. Sve iste radnje. Izbjegavam koliko god mogu
I ja izbegavam, ni ne znam kad sam za sebe išla. One male ćerkine porasle, posebno starija, a jako je mršava i ništa tamo ne može da joj nađe što se donjih delova tiče. Zato sam išla da joj nađem neki komad helanki za zimu inače ne bi. Tamo nema i muku muči da joj nađe odeću.

Ju, šta se moglo malopre desiti.
Stvarno ne razumem budale koji pretrčavaju pešački prelaz kad se već upalilo crveno za pešake.
I umesto da stanu na sredinu, na ostrvu, oni se zaleteli.
Baba sa igračkom u ruci, a deda nosi dete.
Hvala bogu da je vozač bio priseban.i još čujem babu komentariše videli ti ovog.

Šta je više ovom svetu?
Zar je toliko neophodno pretrčavati prometnu raskrsnicu i rizikovati i svoj i tuđ život, zarad par minuta dužeg čekanja.

Dobro veče.
Bili smo. Misli da je otok, pa nam je rekao da uzmemo himoral 3 dana, pa ćemo videti. On mučenik jedva ide. Naravno sve to upada kada su se pare istanjile :(
Ajd daj za gorivo, himoral košta 800 dinara, ali šta ćeš moraš da kupiš. Vet nam nije naplatio pregled jer ga muž poznaje, a to je već bar nešto što smo sačuvali.
Ja tek sad grejem ručak sebi, boraniju koju sam izvadila za danas, pa je ostalo i za mene. Gladna sam kao vuk, umorna ko niko živ, i još mislim o ćuku, ali ja mislim isto da se on udario i da će to da prođe do utorka. Mukica nisam ga pomerala da ustaje da nešto bacim :(
Ali sam od dobavljača dobila sangriju i jabukovo sirće, i to organsko, danas sam ih primila onako spontano, kad su oni tu, a i ja u kancelariji, i bilo je baš fino, bila sam dobra domaćica. Ćerka se mnogo obradovala sangriji.
Slušam pesmu jednom se živi u ovom životu lažovskom i jeste tako, prevariću ja život lopova, jer sam ja veći lažov od njega 🐩🐎🦄

Kad smo kod tržnih centara, ja ih ne volim, i uopšte ne volim da idem ni u gužvu, ni u šoping, ni da vozim, ni da se parkiram, ni da se guram, ni da se kuvam, mogu da odem i sednem i pijem kafu dok oni obilaze i nađu šta im treba, što i radim. Kad kupujem za sebe, to mi je poseban smor, jer onda moram i da obilazim i da probam. Veliko smaranje. Zato obavezno kad odemo ja moram da popijem kafu, da odmorim jer se iskreno umorim. Ne znam zašto ta mesta me strašno umaraju.
Što se tiče ponašanja u saobraćaju, ljudi nisu normalni.
A ova količina auta koja se vozi i da ti više ne možeš ni da prođeš a kamoli se parkiraš, me izluđuje, niko ne poštuje propise, izbegavam kola uvek kad mogu. Samo stres i problemi. Rekla sam ćerki da ne polaže vožnju, samo stresove će da ima, bolje da je voze, nego da ona vozi druge, na šta se to svede na kraju, pretvoriš se u šofera. Poslušala sam majku da položim, ali iskreno, mrzim da vozim. Samo ponekad to stvarno koristi, ali živci, opasnost i stres, ma važi. Kad ne moram, ne vozim. To je jedina stvar na koju me je majka pogrešno nagovorila.
Ali sad šta je tu je.
Gledam da iz kola izvučem stvarno benefit onde gde ga ima.

Poslednja izmena:
Odmaram se konačno malo, ćerka je otvorila vino 🍷, i natenane pržim džigericu za večeru. Izvadila sam šljive za sutra za knedle, mi smo baš rešile da ih pravimo i jedemo knedle sa šljivama, domaće, u novembru. Izvadila sam i kupine, to ćemo ovako da pojedemo.
Muž je pustio klimu danas i još radi tako da je toplo, a ja pijuckam sangriju i odmaram noge. Na tv je tenis, muž drema, ona čita hazarski rečnik, ja sam to čitala pre više od 20 godina.
Bolesnik leži ali kad se jede i sprema hrana uredno ustane i dođe. Hućo se parkirao u kuhinji i lagano udiše mirise iz kuhinje i strpljivo čeka.
Svi smo se smirili. Mali pas spava.
Da poslužim večeru pa da legnem.
Treba se odmoriti i opustiti, dan je bio težak, a vikend je ipak počeo.

Opušteno sam razgovarala sa šeficom.
Tiče se nekih novina na poslu koje svi zajedno rešavamo u hodu.
Desi se i poneki kiks.
Uglavnom svi su zadovoljni kako radim.
Ali ovo je nešto novo za sve i tražimo najbolje moguće rešenje.
Lepo smo se ispričale popile kafu i odradile posao.
Pohvatala još neke cake od nje.
Jedna od retkih koleginica koja mi je uvek davala ispravne savete što se tiče posla.
Zato i sad kad je šefica imamo dobru komunikaciju.

Opušteno sam razgovarala sa šeficom.
Tiče se nekih novina na poslu koje svi zajedno rešavamo u hodu.
Desi se i poneki kiks.
Uglavnom svi su zadovoljni kako radim.
Ali ovo je nešto novo za sve i tražimo najbolje moguće rešenje.
Lepo smo se ispričale popile kafu i odradile posao.
Pohvatala još neke cake od nje.
Jedna od retkih koleginica koja mi je uvek davala ispravne savete što se tiče posla.
Zato i sad kad je šefica imamo dobru komunikaciju.

Lepo je što imaš u njoj podršku i drago mi je da je sve ok. Sve ćete vi to savladati, ne sekiraj se. Samo si se za džabe uplašila, ali ja sam ista takva, tako da te razumem.
Nego a propo toga zašto se ne treba nervirati. Kada se nerviraš unapred možda samo praviš dramu tamo gde je nema, a kada se nerviraš posle isto nikakve vajde jer je šteta već učinjena, a većinom se može ispraviti, a za ono što se može ispraviti ne vredi se nervirati.
Naravno da nije baš sve tako, ali sigurno da 50 % situacija, prvo ja, mogu da shvatim manje dramatično nego što to jesu, a pre svega da to ne bude unapred.
Perfekcionizam, šta ćeš, ali nije nužno biti toliko revnostan u životu, i angažovati se oko situacija više nego što je potrebno.
Ovo nema naravno veze sa tobom, pišem naravno generalno.
Što se tiče tvog posta, čuvaj dobar odnos sa šeficom, to zlata vredi.

Slušam muziku. Mogla bih da odem da jedem, ona boranija je bila mršava, a ja sam kasno jela ručkovečeru i sad sam gladna. Malo sam se odmorila, ali sam i dalje jako umorna. Opet smo kupile čoko biskvite i svi smo se olešili kao prasci, čokolada je prelepa.
Radujem se knedlama sutra kao malo dete. Inače sam se slatko smejala mužu i priči o naftarici, lož ulju i kreki, i kako su se nekad grejali, i kako je to njemu sve izgledalo.
Pa sam zaključila kako podigneš nivo života, tako rastu i apetiti. Muž kaže, a ja mu verujem, da u ona vremena nisu mislili da li im je hladno i kakva su drva, nego obuješ vunene čarape i tako spavaš.

Ma znam da pišeš generalno, ali se nalazim u tome.
Ne u smislu da se osećam prozvanom, nego zato što jesam takva.
Perfekcionista, detaljista, dramer
Ne pokazujem to uvek, ali tinja u meni
I džaba ja sebi kažem sve je u redu, ali neki mali crvić rovari
Nekad uspem da ga zanemarim, nekad ne
I nije da ne želim da ne razmišljam, ali jbg jače je od mene....

Ma znam da pišeš generalno, ali se nalazim u tome.
Ne u smislu da se osećam prozvanom, nego zato što jesam takva.
Perfekcionista, detaljista, dramer
Ne pokazujem to uvek, ali tinja u meni
I džaba ja sebi kažem sve je u redu, ali neki mali crvić rovari
Nekad uspem da ga zanemarim, nekad ne
I nije da ne želim da ne razmišljam, ali jbg jače je od mene....

Znam. Zato sam rešila da kad već ne mogu više da se ponašam posle posla kao da sam na odmoru jer mi vreme ne dozvoljava, da bar isključim dugme za posao i ne bavim se njim dok ne bude opet vreme.
Možda se bavim trivijalnostima, šta ćemo jesti i šta kupiti, ali to me relaksira. A ja kao veliki gurman i dosta dobar kuvar, a i kao iskreni hedonista, nalazim posebno uživanje u tome da se nešto fino spremi i da se nešto zanimljivo kupi.
Da se pohvalim za nož. Isprobala sam ga na svinjskim šniclama da ih presečem na pola. Seče lako i brzo, a i lagan je, tako da se lako seče. Lepa alatka za pripremu mesa.
Ne znam, volim ko pravi domaći ker da mi zamiriše kuhinja na nešto vruće i da mi je toplo i ušuškano, i da tu gde provodim svoje kvalitetno vreme, uživam.
Imam nešto za sve nas 🤭

Prilozi

• IMG-f07d638c6be1b6819964af31c10cefd6-V.jpg
    IMG-f07d638c6be1b6819964af31c10cefd6-V.jpg
    123,4 KB · Pregleda: 11
Joj ova večera mi nije bila potrebna. Sad mi se uvalilo, jedva dišem. Jedino da popijem kafu i zapalim. Sutra konačno spavam koliko hoću, a moje vilenjenje petkom mi je posebno lepo i to posebno volim.
Treba da napravim spisak ćerki za sutra, a nemam nikakvu ideju šta da jedemo. Pojma nemam.
Ona je otišla u krevet još odavno, a on je otišao da vodi pse, i nemam nikakav predlog.
Sad kontam da sam neupotrebljiva ovako sita i presita jer mi se ništa ne jede i nemam nijedan sjajan predlog za ručak sutra, što mi inače padne na pamet. Paprika više nema, a punjena paprika kod nas može uvek da se jede. Videću kod Ruskinje da li ima, da pravim u nedelju, za dva dana. Sarmu neću, jeli smo podvarak. Da li da se napravim blesava i ubacim batke u rernu, znam ko hoće i ko neće da se obraduje 🤭
Pitaću muža kad dođe, a on će reći šta ti je najlakše, a meni je to najlakše 😊

Dobro jutro.
Joj, kako volim kad mi muž kaže šta ti je najlakše skuvaj.
Ili kad kaže svejedno mi je.
Volim kad mi kažu konktetno.

Inače muž me juče pohvalio za paprikaš.
Kaže nisi davno napravila tako ukusno.
Samo dva sastojka sam promenila.
Crvenu mlevenu papriku, domaća radinost.
I paradajiz sok.
Njega ću od sad kupovati u toj radnji.

Čudo kako samo jedan začin može da promeni ukus jelu.

Kanim se da operem sudove, a strašno me mrzi. Rekla sam ćerki da posle vežbi podigne pare, da skinem jednu obavezu s vrata. Malo sam se odmarala jedno sat, odremala partiju. Psi su mirni. Videćemo kako je Hukiju, ja za sada ne mogu da utvrdim da li je bolje.
Idem da popijem kafu i nateram se da operem sudove, iako bih samo džonjala u krevetu, toliko mi treba odmor.
Oko spremanja hrane se ne brinem, čak ni ove knedle neće biti strašne, jer ćemo nas dve zajedno praviti. U suštini ona :smeker:
Ko je šiša kad voli ♥
Idem nabiti one svemirske slušalice na glavu i prat ovu kataklizmu :pljus:

Dobro veče.
Sad gledam video, ćerka je nekako došla kući posle mnogo gnjavaže zbog protesta, kako pravi preparate na vežbi. Istorijski! 💕 Kakva naučnica 🤭
Muž i ja smo umrli od smeha, kaže muž a bre izdajo roda svoga. Ali koliko je ona udubljena u to i kako to precizno radi... 🤭
Što je najsmešnije, ona uopšte nije štreber, izlazi, gluvari, niti uči po ceo dan, niti je što se kaže neki prosečan student moron koji nema normalne poglede na život. Takoreći, formiran čovek kompletno. Ali video je odao, da se u njoj tako životnoj krije po malo i pravi naučnik 🤭

Back