crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Ja mislim stvarno da to nema nigde da država na sve moguće načine hoće da te zavrne, iscedi, zahebe, ponizi... ne znam ni šta. Kako mogu tako da nemaju obraza, ni trunke poštenja... znam da sam mnogo naivna, ali ja to nikada neću shvatiti ni prihvatiti. Znam da su u udruženju prevodilaca u bgd jedno vreme insistirali da sudovi plate unapred jer kažu, preovodioci neće da rade. Pa kad se tako svi dogovore da neće da rade bez para, onda se pare nadju. Ali kad mi nismo složni i uvek se nađe neko ko će da radi... Ali nikad ne polaziš od toga da ti neće platiti, nego da ti trebaju pare, pa onda pristaješ i da ne spavaš noćima.... i sve što inače nije normalno...
Pa cak i kad nije frka sa parama, nekako nikad ne smem da odbijem posao jer ako jednom odbijes, pitanje je da li ce kasnije racunati na tebe kad su tesni rokovi, a verovatno znas i sama da se tesni rokovi najbolje placaju (kad se placaju
Ovaj prevod koji mi nije placen posebno me iritira jer je tekst bio cista muljaza na visokim politickim nivoima. Dakle, oni su zgrnuli grdnu lovu od celog posla, a ciganche se za novac koji je sitan u odnosu na to sto su valjali. Ma dabogda im presela svaka para koju su na taj nacin oprali.