dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e ovo je tacno
to ti je kao sto je zeni najlepsih deset godina ,izmedju 29 i 30
Ја сам чуо да неке жене ни под којим условима не могу да пређу 40...
И не само чуо. И срео сам их...
И гарантујем да не могу...
Просто, увек имају 39...
pa znala sam da sam omasila :)
valjda je prvi i najbolji onaj s kim si, nebitno koji je po redu
valjda :zbunjena:

Није...
Најбољи је последњи... :)
Остале је бесмислено и непотребно бројити...

Cao ragazzi.
Sta se radi?
Ovde je savrseno, sunce sija, staze sredjene, siroke, sem ona 2 dana sto nisam skijala, sve je sjajno... Ne znam jel lepse skijati ili sedeti u restoranu i suncati se...
Veceras idemo u neki novi spa centar, mm je vec bio, ja nisam, idem da se rasparim...
Danas su me vodili na sve moguce crne staze, crkla sam, posle kafe oterala sam ih, nek skijaju dok ja na miru popijem kaficu i vidim sta radite.

Vidim stigla bebica afro... Divno, uzivajte...
Ja sam jos malo sa vama, u pola 4 nas sveki ceka sa supom, fasirtama i krompiricima... Moram je pohvaliti, svaki dan nam kuva, svaka joj cast...

Pricajte sta ima novo...
Uzelela sam vas se...

Kad stignem kuci kacicu slikice, sad mi je mrsko sa tel...
Tvoja sveki (ne mogu da verujem da sam otkucala ovu rec :eek: :lol:) otisla na zimovanje, a nece da skija? :dontunderstand:

Es probala dasku? To je sto puta zanimljivije od skija, bar meni. :)

jeko,mnogo si bre naivna,za izbore se ni ne kandiduju oni koji ne vrdaju
a sto mrzim kad mi kazu budi dobra,a zna se da smo najbolje kad smo najgore:zper:
nego sad kad sam bila na zimovanju s ledja mi prisla zenska sa mikrofonom i zabila mi ga u facu uz pitanje da li skijanje ubija zenstvenost.ja sam vrlo mudro rekla KOJE GLUPO PITANJE
a onda ona ladno kaze,a da li su vama zenstvenije skijasice ili borderke?doslo mi da se isplezim u kameru,posle mislim smokvo,iskontrolisi se,mozda te neko prepozna sa forumaz:mrgreen:

...
nego sad kad sam bila na zimovanju s ledja mi prisla zenska sa mikrofonom i zabila mi ga u facu uz pitanje da li skijanje ubija zenstvenost.ja sam vrlo mudro rekla KOJE GLUPO PITANJE
a onda ona ladno kaze,a da li su vama zenstvenije skijasice ili borderke?doslo mi da se isplezim u kameru,posle mislim smokvo,iskontrolisi se,mozda te neko prepozna sa forumaz:mrgreen:

Jujuju, stvarno su retardirana pitanja. :eek:

Pa nista se nije ni desilo specijalno. Umesto dekoltea, Smokvicica izbacila ofinger, niko nije pobedio u utrci za najlepseg muskarca na ovom podneblju, Mali chichak skija po crnim trakama i hasa svekrvine supice, safira i dijenek su tek navrsili punoletstvo, majche zmajche pita kad je fajront u kafani, a ja resila da celo popodne ne izbijam iz stana jer mi je hladno i dosadilo mi da se vracam kuci uvece ko skitnica...i tako.
Al je siže, a? :mrgreen: Ko trojkash na pismenom iz srpskog. :lol:

Verujem da je dobra trojka, al za sposobnost sazimanja par strana u jedan post, pet :lol:
Pametno ti to da ne izbijas... zahladnelo je skroz.
Ajd daj ideju za tablicu mnozenja... al da nije napamet... pokusava napamet i ne ide joj. Konta ona o cemu se tu radi al ne moze upamtiti proizvode... sve brka i ubacuje neke kojih nema uopste u tablici... i jos fora 6x4 je 24 a 4x6 32... i obrnuto, al nikad isto.
Ja se secam kao klinka nekako sam pevusila i tako naucila a njoj to ne pomaze... pa sam probala crtati, pa kockicama za dzamb ruke, noge, prsti itd... i sad nemam vise ideja... treba joj nesto sto ce je odmah asocirati na taj proizvod a ne znam sta... u stvari ni ne znam dal sam u pravu. Znam samo da ce ih u toku nedelje ispitati...

Zamisli, bas sam o tome danas pricala sa svojom frizerkom kojoj je sin drugi razred. Predlozila sam joj da uchi broj po broj, ali tako da se svi brojevi vide na jednom mestu i nikako drugacije i da najpre kaze detetu da je svejedno gde sta stoji ili da mu to jednostavno pokaze (na ovoj slici dole). Dakle, prvo mu kazes da je isto jedan puta dva ili dva puta jedan, da je isto tri puta cetiri ili cetiri puta tri, sedam puta dva ili dva puta sedam i tako. Onda uzmes celu ovu tablicu mnozenja (ali celu, ne samo ono sto oni uche redom) i trazis da ubada i izgovara resenja naglas. Tako ce nauciti i vizuelno i auditivno, a logiku ce shvatiti samo prakticno na malim brojevima, ali ladno moze i kasnije jer za memorisanje podataka mu to ne treba (niko ne razmislja logicki npr. koliko je sedam puta devet, tj. ne mnozi se prebrojavanjem klikera ili kikirikija u glavi, osim kad su u pitanju mali brojevi, a posle ucenja tablice, cak ni o malim brojevima ne razmisljamo na taj nacin, nego automatski dajemo odgovor). Ne treba da uci deo po deo jer ce kasnije opet meshati sve.

TR006090007.png

Za ovo treba vremena i truda, ali se na kraju isplati. Na slican nacin ja od djaka trazim da odmah nauche sve nepravilne glagole napamet i koliko god da je to tesko na pocetku, kasnije otkrivaju da su u prednosti kad ih primene bez mozganja i gledanja u tabelu. Dok oni kojima nastavnici u OŠ ne zahtevaju to muchno strebanje odmah, nikad vise ne nauce sve ili ne nauce dobro. Ja im dam i po desetak kecheva u toku prvog polugodista prvog razreda da bi ih time ucenila. Na kraju godine, oni koji su me poslusali, vec pocnu da briljiraju i ponekad stignu od keca cak do trojke ili cetvorke.:D Oni koji me ne poslusaju, idu na popravni ili padnu godinu pa se opamete.

Poslednja izmena:
Dobro veče devojke!
Al je ovde lepo živnulo, mada meni uopšte ne stiže u praćenju tema da se ovde nešto dešava...
Ja svratila samo na kratko, dečko i ja sređujemo nebo u autu...
Skinuli smo ga skroz i uneli u dnevnu sobu, sad seckamo, lepimo novi materijal na lajsne,
i drogiramo se lepkom :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back