dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...tek kad počneš da živiš sa nekim, i kad stignu deca i obaveze koje su van vas dvoje i uživanja....obično se vidi kakava je
to osoba, koliko je ustvari stvarno sprena da pomogne, da se odrekne bilo čega...tek tad se pokažu oni sebični porivi koji
su do tad bili negde potisnuti....sve ispliva na površinu kad tad...e sad hoćeš li se svađati a ništa ne postići, ili ćeš uspeti
da isteraš pravdu na čistac...to opet zavisi koliko od tebe, toliko od njega....nekog ne možeš motkom naterati da radi bilo
šta od kućnih poslova..a neko vidi sam pa uradi...tako je i sa nama ženama..neka će da čeka da joj se cela kuća zaprlja,
pa da odna čisti..a neka će to da radi svaki dan....

Pa to se lako dogovori, sta vam je. Samo stavis lavor ispred ciljanog ukutjanina i kazes: aj ti prostri ves, odoh ja da ispeglam ono...ili evo ti usisaj dok ja ocistim kupatilo itd. Ukutjanin mora biti totalni baksuz ako ne pristane na ovako fino postavljenu raspodelu. Vrlo je bitan tajming tj. da oba ucesnika (ili vise njih) obavljaju poslove u isto vreme da se niko ne oseti ostecenim jer neko drugi sedi i odmara.

Tacno tako.
I meni muz pomaze u kucnim poslovima, nemam ni snage ni vremena da sve obavljam sama.
Mada, dok on dodje sa posla, sve je vec sredjeno, ali ipak.. dobro mi dodje pomoc u kuhinji, oko peglanja i usisavanja npr.

dok sam sama zivela radila sam kucne poslove isla sam na posao i jos sam stizala da se porvodim...sad posto sam kucni moljac...ja sam ocajna domacica...ne uspeva mi da ga nateram sda skuplja stvari za sobom a da se ne posvadjamo jer on ide na posao zaboga!?!? :sad2:

Cekaj da ih izgubi, strpi se, a onda ga gledaj kako ih trazi i reci da nisi nista dirala. Meni se ta metoda pokazala uspesnom, al da treba strpljenja u haosu, treba, bar neko vreme. Trazenje i kopanje pocinje za ne vise od dva tri dana. :mrgreen:

...tek kad počneš da živiš sa nekim, i kad stignu deca i obaveze koje su van vas dvoje i uživanja....obično se vidi kakava je
to osoba, koliko je ustvari stvarno sprena da pomogne, da se odrekne bilo čega...tek tad se pokažu oni sebični porivi koji
su do tad bili negde potisnuti....sve ispliva na površinu kad tad...e sad hoćeš li se svađati a ništa ne postići, ili ćeš uspeti
da isteraš pravdu na čistac...to opet zavisi koliko od tebe, toliko od njega....nekog ne možeš motkom naterati da radi bilo
šta od kućnih poslova..a neko vidi sam pa uradi...tako je i sa nama ženama..neka će da čeka da joj se cela kuća zaprlja,
pa da odna čisti..a neka će to da radi svaki dan....

Pa zato se te stvari uvezbavaju u toku zabavljanja valjda. Posle je kasno.

Cekaj da ih izgubi, strpi se, a onda ga gledaj kako ih trazi i reci da nisi nista dirala. Meni se ta metoda pokazala uspesnom, al da treba strpljenja u haosu, treba, bar neko vreme. Trazenje i kopanje pocinje za ne vise od dva tri dana. :mrgreen:

pa to i radim...:)...i vidis uspeva....

1)naucila sam ga da skloni tanjir kad pojede
2)da sklanja svoje stvari..jer posle par dana pocne da se saplice o njih
sledece duznosti

3)da sklanja svoje stvari pre nego sto pocne da se saplice
4)da sklanja piskle i solje od kafe

jer kad s eprobudim i vidim sve to...meni muka..pa moram da sklonim....

a kad ja krenem nesto da radim....onda me kad sma na kraju pita..je l treba d apomognem nesto? :roll:

Pa zato se te stvari uvezbavaju u toku zabavljanja valjda. Posle je kasno.

...ahaaa...a šta je sa onima koji su se zabavljali i provodili, planirali kako
će i šta će sve iz mamine kuće..pa uleteli u brak..iz želje da budu zajedno,
a ne shvatajući šta taj zajednički život donosi...iako nisu baš mali..a onda
kad nalete obaveze...i qq i lele...
...ima toga dosta, nisu svi ušli u brak tako što su pre toga živeli zajdeno,
pa naučili da dele obaveze....

...ahaaa...a šta je sa onima koji su se zabavljali i provodili, planirali kako
će i šta će sve iz mamine kuće..pa uleteli u brak..iz želje da budu zajedno,
a ne shvatajući šta taj zajednički život donosi...iako nisu baš mali..a onda
kad nalete obaveze...i qq i lele...
...ima toga dosta, nisu svi ušli u brak tako što su pre toga živeli zajdeno,
pa naučili da dele obaveze....

Ma svejedno kad se pocne. Raspodela poslova, ko i mnoga druge druge odluke, pitanje je prevage jedne volje nad drugom i trazenja kompromisa koji nije ni na ciju stetu. :neutral:

ima odlican lek..
1.prljave carape mu poguras u dzepove i u tasnu za posao
ne drobis..vec samo sklanjas svoje,,,i sve uz osmeh
kad se probudi posle rucka...uvalis mu bebicu i kazes cakani moj ja idem kod drugarice d a popijem kafu
i ODES
OBAVEZNO PA MAKAR SE GRIZLA
ili..sve sklanjas a uvece kad ocekuje da budes tigrica kazes mu da si ceo dan radila i da si umorna i da jednostavno od umora ne mozes
ali kad bi podelili poslove sigurno bi bila mnogo odmornija za sve akrobacije
ukinuti seks je za njih katastrofa...boze kao deca su
al ne odbiti grubo bec mudro
i javi se z a par dana da cujemo sta ima
pegla li?
hehehehili ga ti znas najbolje pa ces zvezdo moja sama pronaci nacin d aga pokrenes
ja sam iamla neka fore i fazone
neki su bili uspesni ali neki ne
no
sad sam u fazi da kad stanem sa rukama na bokove u slovo F
moj muz kaze
deco krecimo mama je stala u f...nahebali smo hahahaha

Poslednja izmena:
ima odlican lek..

Ahahahahahahah

To radim vec samo osmeh da ubacim

kad se probudi posle rucka...uvalis mu bebicu i kazes cakani moj ja idem kod drugarice d a popijem kafu
i ODES

kad dodje s posla u 6 ja sma vec toliko umorna da iako mu uvalim bebicu nemam snage da mrdnem

ili..sve sklanjas a uvece kad ocekuje da budes tigrica kazes mu da si ceo dan radila i da si umorna i da jednostavno od umora ne mozes

a posto smo iz ocitih razloga bili dugo bez sexa, sad pokusavam da ga podsetim...pa tek onda ide ukidanje

i javi se z a par dana da cujemo sta ima
pegla li?

pegla...i sikce

hehehehili ga ti znas najbolje pa ces zvezdo moja sama pronaci nacin d aga pokrenes
ja sam iamla neka fore i fazone
neki su bili uspesni ali neki ne
no
sad sam u fazi da kad stanem sa rukama na bokove u slovo F
moj muz kaze
deco krecimo mama je stala u f...nahebali smo hahahaha

eh safi, ti si se izborila da budes F kuce! ;)

a nama mladima tek predstoji sve to!

ima odlican lek..
i ODES

Uf sa svim se slazem, al zasto sebi zakidati partiju seksa zbog lenchuge? :manikir:

Zene je l vi sve cistite kucu, peglate, perete, ukljucujete masinu, prostirete ves itd?

Pa ja nisam tako zamisljala zajednicki zivot?!?!? :besna:
Radim sve to... to je moje zaduženje...
Ali mm radi zaista puno oko i u kući... da ga ne ureknem... ali stvarno je tako...
Pošto sam ja u gužvi oko posla... i nikad ne dođem pre 4-5... uvek ali uvek je kuća pod konac... mm i ja smo jako pedantni... moglo bi se reći i previše... i nemamo taj problem...
Nama npr. kad dođu gosti, pa ja nešto ispečem, pa se jede, pije, kafeniše... nas dvoje na kraju večeri za bukvalno 10 minuta sve sredimo...
Zajedno sve sklonimo... ja stavljam suđe u mašinu, on briše stolove, i eto... i tako sve...
Kod nas nikad jedno ne leži a drugo rinta... ili oboje ležimo ili oboje radimo...
S te strane sam zadovoljna... ;)
Da. Mi koje smo se udale iz ljubavi sve to radimo. A one koje su se dobro udale, imaju plaćenu ženu koja to radi.
Ja se udala iz ljubavi a kažu i da sam se dobro udala... i nemam ženu... imam muža koji to radi samnom... sve je stvar dogovora...;)

P.S. Devojčice, Afro i Jecka Srećan Vam rođus, nek ste nam žive, zdrave i uz brdo brze bar još 105 pa opet...:rodjendan:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back