Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, evo procitah sve postove posto sam tek sada primetila temu.
I iznenadih se veoma! Pa, ljudi da li postoji glumac/glumica,a da ovde nije pomenut??
U redu je da neko nije simpatican,ali ne moze se na osnovu simpatija tvrditi da je neko los glumac.
Sto se mene tice slazem se sa prethodno napisanim da gro dece glumaca nije ni izbliza talentovan kao sto su im roditelji. S izuzetkom Katarine Zutic i Ivane Zigon kojima se glumacko umece ne moze i ne bi smelo osporiti! Po mom misljenju na listi netalentovanih prvo mesto ubedljivo zauzima Kalina Kovacevic!!!

2lat3ch.jpg

22lu9v.jpg

Јелена Јовичић са сином Матејом :)

E sad sam na jutjubu gledala neki dokumentarac u kome neki nasi glumci govore o stanju u kulturi. Gordan Kicic i Paulina Manov su se toliko obrukali da ne znam sta danas misle o onome sto su tada govorili. Kicic govori nekakvim zargonom, sasvim neprimerenim za javno obracanje. Poznavala sam ga kada je bio mnogo mladji, doduse kratko, ali nikada nisam cula da tako lose govori. "Pod stare dane" se promangupirao. Vise bi mu stajalo da je onda tako govorio. Foliranje cisto. Strasno. Imala sam super misljenje o njemu do pre pet minuta.
Paulina Manov se mucenica toliko izlupetala. Ne mogu da verujem da je neko na glas mogao ono da kaze. Deli ljude na glumce i druge. Mi i oni. Odnosno oni i mi. Najsmesnije je kada je, u zelji da kaze da svako treba da radi svoj posao, a ne da glumci rade i posao organizatora, ciste, i slicno, navela primer nekog pozorista gde se radnici (prolazni, kako ona kaze) poklanjaju glumcima kada ovi prolaze. :eek: Vise puta je istakla neku kastinsku razliku izmedju glumaca i gledalaca. Iz pristojnosti i postovanja prema nekim glumcima, za koje se nadam da nemaju takav trip, ne bih sada pisala neke stvari, ali bih volela da je sretnem i kazem da mi se treba pokloniti posto sam obrazovanjem daleko iznad nje. I to da trtlja neko ko se tek ispilio i vise je poznata po nekim glupiranjima, nego glumi. Strasno. Sta su to (neki) glumci umislili da su?

Обрати пажњу на први минут, каже Љиља од 1990 - 2000-те за културу се издвајало 1,8 %, а након 2000-те за културу се издваја 0,40% националног дохотка..... :sad2:

Све у свему, погледала сам неколико делова овог филма и није ми баш најјасније шта се хтело овим филмом? Која је порука? По ком критеријуму су изабрани ови глумци који ту причају причу?

Ne znam. Strasno jeste. I ja sam poslom u kulturi, na neki nacin. Mogu samo da primetim, da ako je dohodak tako mali (a nema razloga da se sumnja), nekakav marketing ministarstva jako dobro radi, posto ja kao obican gledalac (kada je pozoriste i film u pitanju) nemam utisak da se manje ulaze, vec naprotiv. Neverovatno.
A izbor glumaca... Ne znam. Ako se dobro secam, govorili su Lecic, Ljiljana Blagojevic, Kicic, Danijel Sic i Paulina. Cudan izbor, zbilja. Ja sam, moram priznati, pronasla ovaj film trazeci neke podatke o Danijelu Sicu. :p Jako mi se dopada. Gledala sam u nedelju U pola cene i bas mi se dopao, a i lep je covek. A gledala sam ga u jos nekim predstavama u BDP/u i dopao mi se. Ipak, posto nisam klinka nisam htela da mu upamtim ime ili trazim nesto, posto znam da mi je zgodan, pa da ne stvorim simpatiju na taj nacin. Htela sam da ga posmatram kao glumca. Tek sam mu u nedelju i saznala ime. Dakle, trazeci njega, naisla na ovo. A zasto on tu? To sam se i ja pitala. Zasto ovo troje mladih glumaca? Mozda su se oni tada ukljucili u taj "pokret". Slabo se secam tog perioda. Nekako sam skoncentrisana na svoje probleme i probleme moje struke.
Poruka - da se pokaze kako je glumac necenjen? Ali nisu cenjeni ni drugi, pa... Jedno kukanje, uglavnom. Nema resenja. Nema prave akcije. Ne pozivaju na akciju. Samo konstatuju. Mozda autor nije imao jasnu ideju.

Poruka - da se pokaze kako je glumac necenjen? Ali nisu cenjeni ni drugi, pa... Jedno kukanje, uglavnom. Nema resenja. Nema prave akcije. Ne pozivaju na akciju. Samo konstatuju. Mozda autor nije imao jasnu ideju.

Тако је све се своди на кукњаву, а поента, па биће да аутор није знао баш најјасније шта хоће.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back