gost 182607
Veoma poznat
- Poruka
- 10.984
Ovi u Ateljeu su bas ispali neprofesionalni. Imala sam karte za vecerasnju predstavu "Samoudica" i znajuci da je dan zalosti,nazvala sam pozoriste jos jutros i oni su mi dali informaciju da ce se predstava igrati.
Kad smo otisli tamo - saznajemo da je predstava otkazana i da mozemo da iskoristimo katre u dr. terminu.
Nije nikakv problem sto se ne igra,ali stvarno su to mogli da znaju i danas,pogotovu sto je vec drugi dan zalosti pa su mogli da se organizuju.
Kad smo otisli tamo - saznajemo da je predstava otkazana i da mozemo da iskoristimo katre u dr. terminu.
Nije nikakv problem sto se ne igra,ali stvarno su to mogli da znaju i danas,pogotovu sto je vec drugi dan zalosti pa su mogli da se organizuju.

SVAKAKO je treba pogledati
, i posmatrati kao fenomen. Dakle, potpuno je napisana na štetu opere i pevača. Gusto pisana, tekst ne prilagođen izvođenju i potrebno je titlovati srpsku operu. A onda ide pametovanje da je to moderna opera koju gledalac ne razume i da smo se mi ''školovali'' na Italijanskim operama ( da smo imali internet pre 50god, verovatno bi nam Vijetnamska opera bila draža) i kako mi ne razumemo šta je pisac hteo da kaže, a u stvari niko da kaže CAR JE GO. Skandalozan atak na uho oko i dostojanstvo gledaoca.Kompozitoru bi za ovo ne delo trebalo ukinuti nacionalnu penziju. Opera je dakle naručena i to se zna. Ministarstvo kulture je naredilo da se svake godine izvede domaća opera, a poznato je koliko mi imamo vrhunskih domaćih opera, onoliko (ali može časkom da se napiše ili da se dovrši pređašnja, pisana desetak godina). Ajde da progutamo da je ovo nešto zaista ''moderno'' i novo,(pod uslovom da prvi put čujete reč opera) ali još režija koja je zastala negde 1951. pa još konj(najam konja košta 500e po predstavi-mup rs) kao scenski efekat (rečeno u kritici JEDINOG muzičkog kritičara, koji je inače član upravnog odbora NP
) Ovo je za međunarodni sud za opersko-baletske zločine(treba ga ustanoviti). Nije mi jasno dokle ćemo samo konstatovati sramotu? Gde je tu odgovornost za utrošen novac i ljudske resurse?
Verter je dobar,i predstavlja primer kako i dramski reditelji mogu postaviti dobru operu, a ne Saša Gabriiiiiić.