Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma, daj, kome je još Milica Milša glumica, i to još dobra.. Zgodna jeste, lepo izgleda...sa glumom veze nema..kako dobi diplomu nije mi jasno...valjda zbog Isakovića
Da Milica Milša je budibogsnama. I onaj... onaj... Kako se zove onaj voditeljski i glumački raspad koji komentariše onaj rialiti sa preživljavanjem (na žalost, svi prežive : ) i koji kada su takmičari trebali da sastave latinske citate, za SVAKI gleda u papirče
A na listi su jos i Milica Milsa, Ivana Mihic, Lidija Vukicevic.. Od glumaca..Pa, mozda Dejan Lutkic..deluje mi pomalo izvestaceno..
Navedeni svakako spadaju u lose, ali licno meni su u zenskoj kategoriji, a bezkonkurencije, najgore Bojana Maljevic, Ivana Mihic i Ivana Zigon. U muskoj konkurenciji Srdjan Karanovic, onaj sto igra u Hamletu mislim da je Janjic i od starijih Desimir Stanojevic ( jedina predstava sa koje sam izasla je Ivkova slava u kojoj je on igrao naslovnu ulogu ).
...
Manite se, ljudi, više Milice Milše i Ivane Mihić! :D Ispade kako se ne skidaju sa televizije, a ja prvu nisam video od Porodičnog blaga, a ovu drugu od Mehanizma, znači, manje-više 10 godina. Ne znam jesu li još žive! ;)

^ Stvarno mnogo tužno, jadan dečko, a i tek je počinjao pravu pevačku karijeru. Mnogo mi ga je žao. :(

Gledala sam danas u Madlenijanumu ''Anželiku'' i ''Ritu'' (dve komične jednočinke operete), obe režirao Stefan Sablić (zašto on, a ne neko ko se razume u opersku režiju - nemam pojma). Pevači su standardno dobri (Rita: V.Andrić, S. Kerkez i mladi tenor iz SNP-a čije ime zaboravih, ali me je prijatno iznenadio; Anželika: S. Savičić-Sekulić, V.Andrić itd.). ''Rita'' je bolja, jer je, rekla bih, samo delo bolje (Doniceti), ali nekako gubi na tempu i razigranosti, mislim zato što je scena Madlenijanuma prevelika za operetu sa svega tri pevača, prosto ih guta iako su svo troje dobri. Anželika mi se ne sviđa uopšte, samo delo je malo čudno - više liči na nekakvu farsu s pevanjem nego na operetu, pa pevači ni ne mogu da dođu do izražaja, ali zato njihovo odsustvo glumačkog talenta može (s časnim izuzecima, Vladimir Andrić je totalno prirodan na sceni). Takođe mislim da je postojao neki problem u koordinaciji orkestra i pevača: ne samo što ih je često muzika nadglašavala, nego je ponekad zvučalo kao da orkestar svira jedno, a oni pevaju nešto sasvim drugo. :confused: Režija je takođe loša, mislim da je sve to moglo da liči bar na neki Fejdoov vodvilj s pevanjem, s dosta fizičkog humora i tempa, ali je sve ispalo vrlo dosadno.
Sve u svemu, ne vredi punu cenu karte. Ako imate neki drugi način da uđete, pogledajte, bar Ritu (izvodi se prva).

Poslednja izmena:
Gledala/slušala ''Figarovu ženidbu'' i ne sviđa mi se. U stvari, muzički (ako biste se zavalili u fotelju, zažmurili i samo slušali) i nije loše, ali pošto nisu snimali muzički CD, nego pravili operu... omanuli su. Jagoševa režija je bez veze. kao da je neki potpuno drugi Jagoš režirao onu duhovitu i poletnu ''Pepeljugu'' pre desetak godina. Ovo je potpuno mrtvilo i dosada... likovi su nedefinisani (više krivim režisera nego glumačke sposobnosti pevača), radnja bespotrebno (ili ja bar ne videh poentu) ispretumbana, tako da sve peripetije postaju nemoguće za praćenje ako već ne znate priču (a ako i znate, malo će da vas baci u zbun), reklo bi se da reditelj nije imao ama baš nikakvu ideju zašto bi radio ovu operu, pa čak (hvala bogu) nije preterano pribegavao ni jeftinim trikovima kojim obiluju njegove predstave poslednjih godina - osim što u jednoj sceni iz samo njemu znanih (sadističkih?) razloga kači pevače za neke sajle i diže ih u vazduh, gde tako obmotani moraju da pevaju (jedan je delovao da je na ivici da se zanesvesti, mučenik :confused:)...
Kostimi su divni (Bojana Nikitović), pevači su mahom dobri, s tim što je nova Direktorka Opere NP Katarina Jovanović, koja je sama sebi dodelila ulogu Grofice, posebna priča... i s pevačkog i s etičkog aspekta. Peva pristojno, ali mi padaju na pamet bar 3-4 soprana u NP koji bi ulogu uradili mnogo bolje...

Poslednja izmena:
Meni je Figaro dobar..prvi deo je odlican u svima aspektima...a drugi je malo dosadnjikav i scenografija ja malo otaljana :) Ali Katarina je oduvala u toj ulozi..bash je odlicna..i kakve veze ima dal je dodelila sebi ulogu ili nije ko se time josh bavi. Mislim i da su svi pevaci odlicni bili u ovj postavi. Eto malo kad bi se taj drugi deo doterao bila bi vrh..ovako mi je dobra. :)

Meni je Figaro dobar..prvi deo je odlican u svima aspektima...a drugi je malo dosadnjikav i scenografija ja malo otaljana :) Ali Katarina je oduvala u toj ulozi..bash je odlicna..i kakve veze ima dal je dodelila sebi ulogu ili nije ko se time josh bavi. Mislim i da su svi pevaci odlicni bili u ovj postavi. Eto malo kad bi se taj drugi deo doterao bila bi vrh..ovako mi je dobra. :)

Ok, stvar ukusa. Ali kada si istovremeno i upravnik koji deli uloge i pevač koji dobija uloge, to mu dođe sukob interesa. :) Ne bi ni meni smetalo da ne mislim da ima nekoliko mnogo boljih soprana u NP-u od nje. No, dobro, šta ću kad me niko ne pita.

Te nacionalne penzije treba ukinuti odmah zato sto nikad nece moci da se pravicno dodele.Ne moze neposten narod da uradi nesto posteno.Penzija ti je onolika koliko si zaradio dok si stvarao,koliko si ulagao ,toliko dobijas kroz penziju.Sta me briga za Djokovica,aj sad je on aktuelan i popularan,nek misli sada na svoju starost i penziju kad je pun love,a ne da sad uziva pa kad postane starkelja onda da ga neko drugi izdrzava.I nista on nije osvojio za mene i za Srbiju nego za svoj dzep.Koliko samo ima naucnika koji su dobijali medjunarodna priznanja i niko ih ne pominje,a i zasto bi,i oni to rade za sebe a ne za drzavu i mene.I tako i treba,i ja radim za sebe a ne za drzavu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back