Dobro došli nazad u 90-te!

poklanjate puno paznje nevaznim stvarima,da ne kazem glupostima-)
mene vise zvuk turbo folka vraca u devedesete nego neke tackice.

Turbo folk baš i nije bio odlika 90ih. 90ih je bio onaj dance fazon malo rep, malo neki sexy ženski vokal -
. Mada opet, bolje narodnjaci nego "Tek je 12 sati".
I tada je manje više i cela pop scena u svetu izgledala tako. Tek kasnije su naši prestali da kopiraju zapadni fazon i okrenuli se Turskoj muzici i ostaloj Bliskoistočnoj bratiji.

A one tačkice i muzika iz Dnevnika mi je baš super, uvek mi se taj zvuk svidjao i lepo je što su ga vratili, pa makar i u remix verziji.

poklanjate puno paznje nevaznim stvarima,da ne kazem glupostima-)
mene vise zvuk turbo folka vraca u devedesete nego neke tackice.

Boze, koliko kod nas ispranih mozgova ima... :dash:

Turbo-folk nema nikakve veze ni sa politikom, ni sa Milosevicem, niti je ikakav srpski unikat, kao sto Sorosevski degenerici sa B92 to pokusavaju da predstave.

Grci, Turci, Bugari, Slovenci, Makedonci, Albanci, Rumuni...

Sta? Pokupili od nas? :roll:

To je samo rezultat upliva americke pop kulture s kraja 80-ih i pocetka 90-ih i spoja sa lokalnom muzikom.

Prvo je Aleksandar Tijanić na mala vrata vratio onu čuvenu melodiju iskombinovanu sa Molitvom kroz džuboks pre 2. Dnevnika a sada se ta melodija malo modifikovana vratila i u špicu 2. Dnevnika RTS-a. Pored melodije vratile se i one "čuvene" tačkice tj. delovi zemljine kugle-takođe modifikovane.

Da razjasnim, radi se o poznatoj melodiji kojom je počinjao 2. Dnevnik RTS-a u Miloševićevo vreme. Pazite, ta melodija jeste lepa ali je ona de facto glavni simbol Miloševićevog RTS-a a ta špica je (bila) jedan od glavnih audio-vizuelnih simbola Miloševićeve vladavine jer je RTS bio jedna od podloga Miloševićeve vlasti, tj. preko RTS-a je Milošević konstantno ispirao mozak građanima Srbije. Ovo je još jedan u nizu primera povratka Miloševićevih stvari i simbola na mala ili velika vrata i još jedan dokaz ljubavi i bliskosti između DS-a i SPS-a. A Tijanić je očigledno plod te njihove ljubavi tj. njihovo vanbračno dete. DS je SPS-u dao RTS kao miraz. :hahaha:

I tako nas Tadić polako ali sigurno vraća u mračne 90-e. Tadiću judo ! :mrgreen:

Није баш да нас враћа полако.
Брзина којом се враћамо у назад солидно је велика.
Напредујемо враћајући се у назад !

Све пошалице на страну, али, верујеш ли, и ја се слично запитах данас кад видех то.

Као, ретро је у моди... :zper:

Али, што изабраше баш тај? :think:
Pa, nije to slučajno.

Pazi, neko drugi, stručniji od mene na polju psihološkog uticaja na mase i kontrolisanje istih, bi ti sigurno mogao reći više nego ja.
Ja kao laik mogu da ti kažem da je ta i takva špica svojevrstan vid uvođenja u masovnu hipnozu.

Pazi... Prvo imaš sat na ekranu odakle izbijaju neki krugovi koji se kreću ka gledaocu, gube se u uglovima ekrana, dok se pojavljuje novi krug, i sve to propraćeno psiho muzikom, kao da su je komponovali Tangerine dream, a koja samo nizgled deluje umirujuća. Cela slika stvara efekat ništavnosti, kretanja kroz tu ništavnost, i u podsvesti izazviva strah, zebnju i očaj zbog ništavnosti u kojoj se gledalac našao. Tako napadnuta podsvest se bezrezervno otvara i panično traži rešenje za beg iz toga, a onda stiže toj podsvesti u spas konjica čije trube signaliziraju spasonosni juriš. To je onaj drugi deo (tatarataratatata....). Podsvest u tim trenucima ne razmišlja o riziku. Otvara se još više kako bi primila u sebe "spasonosne" zvuke. To stanje "otvorene" podsvesti traje jedno izvesno vreme za koje Gebels, Šaper, Tijanić, svejedno je, ubacuju informacije na način na koji to njima odgovara, što kasnije kreira političke stavove građana prema određenim pitanjima. Kako bi se održalo što duže to stanje otvorene svesti, iz pozadine, a pojačano između dve vesti koje izgovara spiker, se konstantno pojavljuje zvuk "konjičke trube, koja svira juriš".

Dakle radi se o svojevrsnom ispiranju mozga.

Prvih pedeset sekundi psihodelija, koncentrični krugovi, potom remix tatatatata ratatatata, tačkice , rotirajuća planeta....i...ja.....sve....verujem....što...javlja...RTS....ja ....verujem....verujem....R...T...S.....:eek:

:zcepanje:

žasu!

Ne videh ovu tvoju poruku, pa sam objašnjavao Milunki (malo opširnije:mrgreen:). Znači i ti si pohvatala detalje i skontala šta je ta špica.

Bravo!:ok: Ide bona....

Sad ima svega, hvala Bogu:

z6o-vo67tx.jpg

Сви су они исти, све је исто, само њега и још пар њих нема......
Није да су се вратили него никада нису ни отишли......
Са мало шминке и великом шаргарепом.........прудужили су 90-те на 2000-те......
и тако деценију за деценијом......
А ти народе Србије ћути и трпи док те хебу......црвени, црни, жути......
Ко год да се појавио увалио нам је крути......

Воли себе и воли ближњега свога, воли своју земљу Србију.........немој народе
да ти ниједан политичар буде идол.....све је то иста багра.......само их на тај начин
можемо отерати......

Спасимо Србију!!!

Back