DOBRE SVEKRVE

Moja tetka je imala dobru svekrvu. Obična žena sa sela, ali je ni težak život nije slomio. Uvek je imala dušu za sve. I stalno je držala stranu snaji kada su trebala da se rešavaju neka pitanja. Nisu u svemu bile ni istomišljenice ali je sve ostajalo u kući, po selu je svuda hvalila svoju snaju.
Kada je tetka krenula na drugi porođaj odvezao je teča u bolnicu uveče i vratio se kući. Kad to videla njegova majka nije htela da ga pusti u kuću. Po njenom mišljenju trebao je da čeka ispred bolnice ako nešto zatreba, nezna on kako je to teško, kako je mogao da je ostavi samu kada je prvi porođaj bio veoma rizičan i sve u tom fazonu. Jedva teča uspeo da namoli majku da ga pusti u kuću kasno noću. Ali nije se majci mnogo naspavao. Probudila ga sa prvim petlovima da ide u porodilište.

Moja tetka je imala dobru svekrvu. Obična žena sa sela, ali je ni težak život nije slomio. Uvek je imala dušu za sve. I stalno je držala stranu snaji kada su trebala da se rešavaju neka pitanja. Nisu u svemu bile ni istomišljenice ali je sve ostajalo u kući, po selu je svuda hvalila svoju snaju.
Kada je tetka krenula na drugi porođaj odvezao je teča u bolnicu uveče i vratio se kući. Kad to videla njegova majka nije htela da ga pusti u kuću. Po njenom mišljenju trebao je da čeka ispred bolnice ako nešto zatreba, nezna on kako je to teško, kako je mogao da je ostavi samu kada je prvi porođaj bio veoma rizičan i sve u tom fazonu. Jedva teča uspeo da namoli majku da ga pusti u kuću kasno noću. Ali nije se majci mnogo naspavao. Probudila ga sa prvim petlovima da ide u porodilište.

Hahahahaah eh takve svekrve su cudo :super: :klap: :heart:

Nisu u svemu bile ni istomišljenice ali je sve ostajalo u kući, po selu je svuda hvalila svoju snaju.

E, to je GLAVNI razlog sto sam cenila svoju sveki. Mogle smo nas dve i da se cerupamo dva sata, posle sednemo, popijemo kafu i gotovo.
A sacuvaj boze da je ikada dopustila da IKO ISTA kaze o nama. Ma, pravo se u oci zaletala, nikad nije dala na porodicu!:klap::klap::klap:

E, to je GLAVNI razlog sto sam cenila svoju sveki. Mogle smo nas dve i da se cerupamo dva sata, posle sednemo, popijemo kafu i gotovo.
A sacuvaj boze da je ikada dopustila da IKO ISTA kaze o nama. Ma, pravo se u oci zaletala, nikad nije dala na porodicu!:klap::klap::klap:

Tako je i kod mene. Ako ti bilo sta smeta kazi meni i resicemo.To pravilo vazi i za mene i za nju.
Moja svekrva je super zena, zao mi je sto cu reci ali sa njom se bolje slazem nego sa mojom majkom.Stvarno nemam nikakvih problema sa njom vrlo je razumna i realna.Najvise volim sto imamo takav odnos da sa njom mogu da pricam o svemu. Ona ima mladalacki duh,salimo se, pricamo,slusamo muziku,sredjujemo nokte...
Sve u svemu super je.

Моја свекрва је покојна, а о покојницима све најлепше, тако да ћу се уписати у ову тему, а не у ону... :(

П.С. Имам једно питање за све вас које имате синове, зар не мислите да ћете и ви једног дана постати
нечије свекрве? И још једно питање, зашто не постоји тема о таштама?

Моја свекрва је покојна, а о покојницима све најлепше, тако да ћу се уписати у ову тему, а не у ону... :(

П.С. Имам једно питање за све вас које имате синове, зар не мислите да ћете и ви једног дана постати
нечије свекрве? И још једно питање, зашто не постоји тема о таштама?

Ajmo od pozadi: tašte znaju da budu više nego grozne, ali ovo je Balkan i sve mame trpe gomilu govana samo da im kćeri imaju miran život,
Drugo od pozadi, ja sam novopečena svekrva, istina nezvanično, mislim nezakonito, ali ipak moj stariji sin živi sa svojom devojkom kao da su u braku (kakva je razlika, nemam pojma, sem papira), mlađi je do pre tri nedelje bio u istoj situaciji, i baš zato što sam i ja do pre pet godina bila nečija snajka, NIKAKO ne želim da zaboravim kako je meni bilo, i hoću da moje snajke budu moje kćeri, moja deca, ma boli me uvo ako neko misli da budališem, ako ih moji sinovi vole, meni su najbolje, ništa ne vidim, ništa me ne zanima, oni žive svoj a ne moj život i tačka.
I ono prvo: moja je pokojna, falim te bože, ne što je pokojna, već da ne moram više da joj menjam pelene, i ne, nemam obzira prema pokojnicima, pa i Hitler je pokojni, a nekad je i on bio verovatno slatki dečkić, i nemojte me nikako ovde upisati, ovo je samo onako, usput.

Осим што си успела да ме насмејеш својим духовитим коментаром, ипак си се сама уписала у ову тему... :D
Е сад и поред свега што си написала, о својим позитивним и племенитим жељама према будућим (садашњим)
снајкама, можда се нека од њих ипак упише у ону горњу тему... :think:

Осим што си успела да ме насмејеш својим духовитим коментаром, ипак си се сама уписала у ову тему... :D
Е сад и поред свега што си написала, о својим позитивним и племенитим жељама према будућим (садашњим)
снајкама, можда се нека од њих ипак упише у ону горњу тему... :think:

Nemam pojma o čemu pričaš, moja sveki nije više među nama, a ja sam postala sveki, ko razume, ko ne, meni baš svedno, ja moje snajke vooooooooooooooooooooliiiiiiiiiiiiiiiiimmmm, ko mi veruje, ko ne , baš me boli uvo.

Nemam pojma o čemu pričaš, moja sveki nije više među nama, a ja sam postala sveki, ko razume, ko ne, meni baš svedno, ja moje snajke vooooooooooooooooooooliiiiiiiiiiiiiiiiimmmm, ko mi veruje, ko ne , baš me boli uvo.

Ма ок. разумела сам ја твоју причу, она је потпуно јасна и једноставна, и верујем да ти волиш своје снајке, али
шта ако ти се и поред те твоје љубави (ово не говорим иронично), деси да те једна од снајки упише у горњу тему
о свекрвама?

Наиме, да појасним, можда би данас твоја покојна свекрва, да којим случајем устане из гроба, рекла како те је
неизмерно волела...

Pazi, koliko god da se trudim, verovatno cu nekoj od snaja biti grozna!
Ovo je cisto statisticki posmatrano - posto imam tri sina, nema sanse da svima odgovaram...:p
A i uvek se setim moje nane. Najbolje se slagala sa snajom koja je bila najdalje (u Svedskoj), pa onda sa onom u Petrovcu, pa onda sa mojom mamom koja je tada bila na Dorcolu (a nana na Novom Bgd), a najgore sa strinom koja je bila geografski najbliza...:hahaha:
Doduse, sa tom strinom se NIKO ni od nase ni od njene porodice ne slaze, tako da ne mislim da je nana tu ista skrivila...:D

Hmmm mene nesto zanima... :think: ja moju sveki smatram za super sveki! Nije ni ona idealna, ali je za mene najbolje iz 100 razloga... koji su vasi razlozi tj koji razlozi moraju da postoje da bi vasa sveki bila super sveki?! Ajmo sad! :cmok: :heart:

Dobro ti jutro kockice, kako bebuš, jel te maltretira:)
Ma meni bi moja bila najbolja na svetu samo da je htela da nas malko ostavi na miru, tako perfidno je umela da zavuče i ubode da sam se danima češkala gde me nikad svrbelo nije.
A što me strela bocka, razmišljam i o tome da se i moje snajke možda nađu na gornjoj temi, zato se trudim maksimalno da im ne dosađujem, posetama najmanje, samo po pozivu i to retko, više volim da oni meni dođu ako požele, a dolaze često. Evo na pr. juče, stariji sin je otputovao, snajka pošla na bazen i svratila samo da mi donese tri ruže, nismo bili kod kuće, ostavila ih je u vazi sa pisamcetom da joj je žao da nas nije videla. Oni imaju ključ od naše kuće, mi od njihove nemamo, nudili su ja sam rekla da ne treba, samo ako otputuju neka ostave ako treba da im polivam cveće ili hranim kuce.

Dobro ti jutro kockice, kako bebuš, jel te maltretira:)
Ma meni bi moja bila najbolja na svetu samo da je htela da nas malko ostavi na miru, tako perfidno je umela da zavuče i ubode da sam se danima češkala gde me nikad svrbelo nije.
A što me strela bocka, razmišljam i o tome da se i moje snajke možda nađu na gornjoj temi, zato se trudim maksimalno da im ne dosađujem, posetama najmanje, samo po pozivu i to retko, više volim da oni meni dođu ako požele, a dolaze često. Evo na pr. juče, stariji sin je otputovao, snajka pošla na bazen i svratila samo da mi donese tri ruže, nismo bili kod kuće, ostavila ih je u vazi sa pisamcetom da joj je žao da nas nije videla. Oni imaju ključ od naše kuće, mi od njihove nemamo, nudili su ja sam rekla da ne treba, samo ako otputuju neka ostave ako treba da im polivam cveće ili hranim kuce.

Dobar dan svimaaa :mrgreen: evo ja sam ok, bebus pa naravnooo da maltretira... bolje sad nego posle! :rotf: :heart: ljubi ga majka, vec lici na oca a jos ni izasao nije... :hahaha:

Ajooooj kako je ono sa ruzom slatkoooooo.... :rumenko: :cmok: :heart:

Moja baka je bila fenomenalna svekrva mojoj majci. Nije se nikada mesala, gledala ju je kao svoju rodjenu cerku, sve je cinila za nju. Nazalost je umrla pre par godina.
Licno nemam svekrvu, ona je umrla par godina pre nego sto sam ja upoznala mog muza

Poslednja izmena od moderatora:
Jaooo ljudi vi niste svesni koliko ja jedvaaa cekam da vidim svoju Svekiiiii... :sad2: :heart: znaci ima da je grlim i ljubim i uh... pomislice zena ko zna sta su mi ovde radili kad sam je se tako uzelela... :mrgreen: inace moja sveki ima 2 sina i nije navikla na zensku paznju i trebalo mi je mesec dana vremena da je naucim da ja obozavaaam da sednem pored nje i da se mazimo i ceskamo!!! :super: :klap: Hvala Bogu sad se navikla, hehehe :mrgreen: :heart: :cmok:

Ajmo od pozadi: tašte znaju da budu više nego grozne, ali ovo je Balkan i sve mame trpe gomilu govana samo da im kćeri imaju miran život,
Drugo od pozadi, ja sam novopečena svekrva, istina nezvanično, mislim nezakonito, ali ipak moj stariji sin živi sa svojom devojkom kao da su u braku (kakva je razlika, nemam pojma, sem papira), mlađi je do pre tri nedelje bio u istoj situaciji, i baš zato što sam i ja do pre pet godina bila nečija snajka, NIKAKO ne želim da zaboravim kako je meni bilo, i hoću da moje snajke budu moje kćeri, moja deca, ma boli me uvo ako neko misli da budališem, ako ih moji sinovi vole, meni su najbolje, ništa ne vidim, ništa me ne zanima, oni žive svoj a ne moj život i tačka.
I ono prvo: moja je pokojna, falim te bože, ne što je pokojna, već da ne moram više da joj menjam pelene, i ne, nemam obzira prema pokojnicima, pa i Hitler je pokojni, a nekad je i on bio verovatno slatki dečkić, i nemojte me nikako ovde upisati, ovo je samo onako, usput.

Zdravo svima,ej dragice sto ti je problem da si na ovoj temi pa nebi da se upisujes :think:? :lol::lol::lol: Radi se o tvojim licnim stavovima, a ne o tvojim snajkama.Mislim da je sasvim uredu da sebe smatras dobrom svekrvom,iako to nekima zvuci neskromno ili nerealno?Tvoje majcinske namere su ciste dobronamerne i a ljubav otvorena i nemaj brge ko ce sta misliti o tome (vazno je da si pred svojom savesti o.k/). Snajke nek same odaberu svoje forume-toje pod siframa pa ko garantuje da vec nisu na nekom:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:Sto neznas, to kao da ga ni nema :rotf::rotf::rotf: I ja sam na oba foruma a jos nisam svekrva,a svekrvu nemam vec evo 3 god i isto mislim da o mrtvima treba imati realnu sliku-nemoze se izbrisati smrcu necije delo a jos manje nedelo.:bye::bye:

ledi curo, ja uopšte ne mislim da sam dobra svekrva, mislim samo da sam korektna.
Moj matori ima običaj da ponekad snajkama zameri ovo ili ono, naravno samo meni to kaže, i naravno da ga odmah ućutkam, jer mi u takvim prilikama odmah padne svašta nešto na pamet, pa ga lepo zamolim da oladi.
Jednostavno ne mogu da shvatim da u današnje vreme uopšte treba da postoji bilo kakav odnos snaja-svekrva, meni je to van pameti.
Oni žive svoj život, mi svoj, iškolovali smo ih, dali im hleb u ruke, pomogli da srede krov nad glavom i mislim da ništa više ne treba ni da traže od nas, a ni mi od njih, odrasli, osamostalili se i gotovo, presečena pupčana vrpca.
Ako im kada zatrebam neka jave, ako mi zatrebaju, javiću. A to da li moja snajka zna da kuva, da li je pedantna, da li plaća ženu da joj sprema kuću, e pa koji moj to treba mene da brine, neka se njih dvoje dogovore šta će i kako će. To je moj stav, a da li će moje snajke na nekim femama pisati da sam ja grozna svekrva, e i to me zabole, sve dok pred ogledalom mogu mirno sebe u oči da pogledam i kažem: takva si kako zboriš.

ledi curo, ja uopšte ne mislim da sam dobra svekrva, mislim samo da sam korektna.
Moj matori ima običaj da ponekad snajkama zameri ovo ili ono, naravno samo meni to kaže, i naravno da ga odmah ućutkam, jer mi u takvim prilikama odmah padne svašta nešto na pamet, pa ga lepo zamolim da oladi.
Jednostavno ne mogu da shvatim da u današnje vreme uopšte treba da postoji bilo kakav odnos snaja-svekrva, meni je to van pameti.
Oni žive svoj život, mi svoj, iškolovali smo ih, dali im hleb u ruke, pomogli da srede krov nad glavom i mislim da ništa više ne treba ni da traže od nas, a ni mi od njih, odrasli, osamostalili se i gotovo, presečena pupčana vrpca.
Ako im kada zatrebam neka jave, ako mi zatrebaju, javiću. A to da li moja snajka zna da kuva, da li je pedantna, da li plaća ženu da joj sprema kuću, e pa koji moj to treba mene da brine, neka se njih dvoje dogovore šta će i kako će. To je moj stav, a da li će moje snajke na nekim femama pisati da sam ja grozna svekrva, e i to me zabole, sve dok pred ogledalom mogu mirno sebe u oči da pogledam i kažem: takva si kako zboriš.

Pa o tome ti pricam.Mada taj odnos S-S ipak nuzno postoji kada su iz bilo kog razloga SiS prinudjene na suzivot (pgotovu na malom prostoru - jos ako i kuhinju dele)Pusto bslkansko siromastvo....bojim se odrzace se u svemu ko i u stavovima ko turcizmi:hahaha: :bye:

Uh jedva cekam da delim kuhinju sa sveki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je nesto najlepse... znaci secam se kad me je jednom zamolila da oljustim 2kg krompira trebalo joj i ja kazem dragom, idem u drugu kucu, bicu u kuhinji da ti pomognem majci i on mi kaze: Super samo idi, bas lepo! I ja odem i zapricamo se sveki i ja, i radimo i dolazi dragi i kaze dosta vas dve, vrati mi se zeno, nedostajes mi! A sveki i ja u smeh! :rotf: :heart:

Back