DOBRE SVEKRVE

Ja baš imam sreće sa potencijalnom svekrvom (i svekrom!).
Mnogo dobri ljudi, podržavaju nas u svemu.
Mešaju se u naš život koliko im dozvolimo, najbitnije im je da smo nas dvoje srećni.
Preko leta smo u istoj kući oko mesec dana, a ovako se viđamo još par puta godišnje
jer su oni u Bosni. Iako su oni stariji, drugačije odgajani i sa drugačijim stilom života,
prihvatili su me u potpunosti, osećam da me puno vole i da su srećni što je njihov
najmlađi sin srećan sa mnom :)
I jedva čekam Božić da ih vidim, da meljemo kafu, okrećemo prase, i družimo se...

ovdje već dugo imamo neiscrpnu temu o svekrvama, na kojoj svi samo kukaju na svoje svekrve. a hajmo da cujemo, ima li neko da je zadovoljan sa svojom svekrvom, pa da počnemo taku temu. pa da i one koje nisu zadovljne sa svojom svekrvom mozda ovdje pokupe koje savjet, kako postupati sa njima i da njihove budu bolje.

Samo napraviti što veće i bezbednije odstojanje, i u kilometraži i u intimiziranju. Leka nema, ovo je alternativna metoda.

Ma, moja buduca je kod mene sve rekla kad je izjavila "Ne mislis valjda da mu (ovde je rec o njenom sinu) rodis dete, ne bi on to mogao da izdrzava", sva onako zblanuta. A prica sa osobom koja ima 3 puta vise skole od nje, radi, i radi i decko.Mada dete ne planiram jos neko vreme, ne vidim to kao primeren komentar. S druge strane, njegov otac me odusevio kao vrh covek
Da dodam, kad god odem sve je spremno, i rucak i kolac, sok je uvek neki kupljen, i sem tih komentara niko mi nije rekao ruznu rec, al tih par recenica bas me je pogodilo

Poslednja izmena:
Taman sam htela da stavim ponovo ovu temu na pracenje kako bih ucila na vreme kako biti dobra svekrva i onda sam se setila da sam za sada samo tashta u potencijalu. :lol: I sada se pitam zasto uopste postoje dva naziva u srpskom za te dve vrste bakuta. Verovatno postoji neka razlika koja mi momentalno ne pada na pamet, neka sustinska. :think:

Vec 18 godina skuva,opere,ispegla,ocisti,pocisti,raskloni,cuvala decu,dok su bili mali,daje im procenat od penzije:)dva puta mesecno,za svo vreme zajednickog zivota jedno dva puta smo se sporeckale,u principu jezik ima usta nema sto se tice tog mesanja u zivot njene snajke i sina:)e sad kako cu bez nje od septembra posto se odvajamo ne znam:)
Ruku na srce kad saberem utiske bila mi je velika pomoc i podrska i ima moje apsolutno postovanje.

draga moja ja sam apsolutno sposobna zena za mnogo stosta,samo sam htela da kazem da i zajednice mogu da funkcionisu a da se ne meri ko je sta uradio,koliko puta je ona usisala,koliko puta ja obrisala prasinu...a mislim da bi bilo malo i blesavo da ona sedi kuci a ja trcim s posla da im spremim rucak,dok je ona radila i nju je docekivalo sve na svom mestu.
A ono kako cu bez nje je bila vise sala:)necu plakati sigurno,a valjda cu umeti nesto i da skuvam,mislim da nisam zaboravila :)

Taman sam htela da stavim ponovo ovu temu na pracenje kako bih ucila na vreme kako biti dobra svekrva i onda sam se setila da sam za sada samo tashta u potencijalu. :lol: I sada se pitam zasto uopste postoje dva naziva u srpskom za te dve vrste bakuta. Verovatno postoji neka razlika koja mi momentalno ne pada na pamet, neka sustinska. :think:

Tako je......obe su bakute ali razlika ko nebo i zemlja.......No, bilo kako bilo ove mlade zene koje svim srcem pljuju po zenama koja im je rodila muza a isti taj im napravio dete, jednoga dana ce biti isto to......svekrve........i sta ce onda da se desi........kad krene pljuvacina frontalno....Nesto tu nije u redu sustinski, ali mi svasta pada na pamet pa bolje da popijem kafu i shire...........:whistling:

Daco.a sta si ti,leba ti radila 18 godina?I sad se pitas sta ces bez nje!
Unajmis kucnu pomocnicu i resen problem.:zper:
Sto se zene udaju uopste kada nisu sposobne da vode domacinstvo?:dontunderstand:

Daca je izuzetno radna,vredna i sposobna zena.Mozda je zato svekrva i voli,a ona zena samo prica istinu,niti pljuje,niti hvali,ali niti laze.To izgleda mnogim snajkicama ne odgovara...bolje da se zapitaju sta njima ne valja.:)

Tako je......obe su bakute ali razlika ko nebo i zemlja.......No, bilo kako bilo ove mlade zene koje svim srcem pljuju po zenama koja im je rodila muza a isti taj im napravio dete, jednoga dana ce biti isto to......svekrve........i sta ce onda da se desi........kad krene pljuvacina frontalno....Nesto tu nije u redu sustinski, ali mi svasta pada na pamet pa bolje da popijem kafu i shire...........:whistling:

Vala ako ikad postanem svekrva, svakako cu se ponasati kao mama mog decka :D i kao moja baka :heart:, a ne kao mama mog pokojnog muza pa me niko nece pljuvati. To je bar laka stvar odluke i vaspitanja. I najgora snaja ne moze nista zameriti finoj svekrvi koja gleda svoja posla i ne trpa nos u zivot uze porodice svog deteta.

Vala ako ikad postanem svekrva, svakako cu se ponasati kao mama mog decka :D i kao moja baka :heart:, a ne kao mama mog pokojnog muza pa me niko nece pljuvati. To je bar laka stvar odluke i vaspitanja. I najgora snaja ne moze nista zameriti finoj svekrvi koja gleda svoja posla i ne trpa nos u zivot uze porodice svog deteta.

E, to ti samo mislis......I kad to radi naci ce se nesto.....Tebi pozdrav.;)

Back