U bliskoj prošlosti upoznah dve lepe žene. Kako tema kaže "dobre ribe". Možda se neki neće složiti sa mnom da su "dobre ribe" zbog godina,
obe su prešle četrdesetu. Ako je to parametar onda bi ih na lestvici stavio negde iznad "dobrih riba" ako bi mi to dozvolili.
Prva:
mladolikog izgleda, zgodna, mršava, bez mnogo šminke, sa simpatičnom frizurom koja nije u trendu. Nosi garderobu koja prikriva,
trudila se da izgleda "obično"... ali to jednostavno nije moguće. Žena kojoj druge žene udeljuju komplimente.
Elem, usudih se da je pozovem na kafu.
Ne "onu" forumašku kafu. Običnu, kopkala su me pitanja ista kao i na temi. Prihvatila je.
Kafu smo pili u najobičnijem neuglednom bircuzu, nisam ga namerno odabrao, jednostavno se zadesio tu. I za divno čudo uopšte joj nije smetalo.
Započeo je razgovor, prijatan i opušten, a tako se i završio. U početku se nisam baš snašao, moja velika mana je da svaki razgovor okrenem na
sprdnju, ne mogu reći da mi to nije dozvolila, jednostavno, nije se uklapalo. Nisam mogao ni postavljati pitanja koja su me kopkala jer bi bilo
glupo... a i ona se nisu uklapala... Razgovor sam po sebi doneo je neke odgovore, dotakli smo se svega i svačega.
Ispred mene je sedela otvorena osoba, realna, kulturna, obrazovana, elokventna i pre svega prijatna. Namerno nisam napisao pametna jer skoro je
nemoguće da danas bilo ko može biti pametan.
Šta može mučiti takvu osobu? Uobičajene stvari, koliko primetih. Posao, nesiguran, nije stalni, jurnjava i prihvatanje bilo čega,
po principu daj šta daš. Posao u kome se sukobljavaju taj mladalački izgled i godine, nekad ne odgovara prvo, nekad drugo. Svašta!
Muči je što je sama, prosto mi je bilo neverovatno, i to sam najviše želeo da je priupitam. Zašto je sama? Da li mnogo bira ili se
ne usudjuje da krene dalje, reče da iza sebe ima neuspeli brak. Nisam pitao, sad malo da opravdam sebe, jer mi, forumaši, znamo
odgovore na sva pitanja. I da ne razglabam dalje videh da su problemi isti kao kod bilo koga od nas.
Kaficu smo ponovili nekoliko puta, nisam imao potrebu da bilo šta pitam, uživao sam u njenoj lepoti i razgovoru. Razgovoru o običnim
stvarima i problemima kroz koji se malo provlačila tuga i gorčina... a i moja sprdnja (opustio sam se kasnije).
O drugoj drugi put... mrzi me sad da kuckam.
I da, poznajete ih obe.