Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavice te na prvu sledecu listu ako im je javljeno. Viziranje ti je 7 dana od dana izlaska na listi. Od 8-10h se nosi pasos i osiguranje, a u pola 3 je prozivka ispred ambasade za preuzimanje pasosa.

Zna li neko moze li da se radi besplatni test sa ulaznom vizom na aerodromu, posto jos uvek nemam boraviste, ali znam adresu stana gde cu ziveti? I kakva je procedura?

iz prve ruke,ako je tako u celoj zemlji.
na prijavu boravka se čeka i preko mesec dana.
nema kuc-kuc i rešiš prijavu.
na njihvo zavod,ako već nemaš ugovoren posao, predaš koverat i opet čekaš poziv od njih.
info je od bliskih prijatelja sa hr.papirima,stacionirani u istočnom delu Nemačke.
srećno!

Stavice te na prvu sledecu listu ako im je javljeno. Viziranje ti je 7 dana od dana izlaska na listi. Od 8-10h se nosi pasos i osiguranje, a u pola 3 je prozivka ispred ambasade za preuzimanje pasosa.

Zna li neko moze li da se radi besplatni test sa ulaznom vizom na aerodromu, posto jos uvek nemam boraviste, ali znam adresu stana gde cu ziveti? I kakva je procedura?

Danas bio na aerodromu , moras samo da navedes u aplikaciji tvoje podatke, ime ,datum dolaska ,adresu gde zivis, kontakt tel ,email, sliku pasosa( to ide sa telefonom). Bude gotovo za 10 minuta , dobro su organizovani, rezultati stignu na mail do 30 h. Radna dozvola je isto sto i boravisna ,logicno, ne ide jedno bez drugog za strance.

Prilozi

• 16030516654602900727274887687087.jpg
    16030516654602900727274887687087.jpg
    84,2 KB · Pregleda: 43
iz prve ruke,ako je tako u celoj zemlji.
na prijavu boravka se čeka i preko mesec dana.
nema kuc-kuc i rešiš prijavu.
na njihvo zavod,ako već nemaš ugovoren posao, predaš koverat i opet čekaš poziv od njih.
info je od bliskih prijatelja sa hr.papirima,stacionirani u istočnom delu Nemačke.
srećno!
Moj predlog , samo pricati licna iskustva. Svi malo dodaju , izokrenu pogresno shvate ili sl. Da je tako kao sto pricas , ja neke dokumente iz penzionog i socijalnog ne bih dobio do nove godine (a dobio ih istog dana , jer sam licno otisao u te ustanove prosle nedelje) jer mi dosadilo da slusam ljude koji kazu da nista ne radi , za sve treba termin , da ne moze da se putuje... ALOOO SVE RADI U NEMACKOJ,FABRIKE ,FIRME S'TIM I DRZAVNE ADMINISTRACIJE, RADI I AERODROM , JER SAM PUTOVAO U DVE ZEMLJE EU I DOSAO NEDAVNO !!!! Pricam za velik grad jer je u vecim gradovima uvek veca guzva nego u manjim. Za prijavu adrese boravka se ne ide u nikakav zavod nego u opstinu (Rathaus) u manjem mestu ili Burgeramt u gradovima.

Moj predlog , samo pricati licna iskustva. Svi malo dodaju , izokrenu pogresno shvate ili sl. Da je tako kao sto pricas , ja neke dokumente iz penzionog i socijalnog ne bih dobio do nove godine (a dobio ih istog dana , jer sam licno otisao u te ustanove prosle nedelje) jer mi dosadilo da slusam ljude koji kazu da nista ne radi , za sve treba termin , da ne moze da se putuje... ALOOO SVE RADI U NEMACKOJ,FABRIKE ,FIRME S'TIM I DRZAVNE ADMINISTRACIJE, RADI I AERODROM , JER SAM PUTOVAO U DVE ZEMLJE EU I DOSAO NEDAVNO !!!! Pricam za velik grad jer je u vecim gradovima uvek veca guzva nego u manjim.

ama, na prijavu boravka je čekao više od mesec dana!
sad se prijavio na taj zavod za zapošljavanje i za taj poziv mora da čeka.
od sredine avguta je tamo...

imaš pp :)

ama, na prijavu boravka je čekao više od mesec dana!
sad se prijavio na taj zavod za zapošljavanje i za taj poziv mora da čeka.
od sredine avguta je tamo...

imaš pp :)
Pozdrav ,
Da razjasnimo nesto.
1.Ne citam pp , ovo je forum i svaki protok informacija je vidljiv.
2.Sve sto pisem prvo proverim licno , jer od kako sam u Nemackoj svi nesto znaju , neki bliski prijatelj pa od njega drug pa njegov komsija rekao..... A oni ne pricaju Nemacki niti neki drugi jezik sa kojim se mogu sporazumeti sa Nemcima u drzavnoj administraciji. Odatle dolaze nepotpune informacije, zbog njihovog ne potpunog razumevanja.
3. Soba na ovom forumu je vezana za proces viziranja i pocetak rada u nemackoj. A Vi pricate o ljudima koji imaju Eu pasos. Razmislite logicno (vezano za Vasu prethodnu objavu), sta ce neko u zavodu za zaposljavanje, a dobio je ulaznu vizu nedavno? Druze , ULAZNU VIZU NECES DOBITI BEZ RADNOG UGOVORA POSLODAVCA (ZNACI POCINJES SA RADOM CIM DOSJES U NEMACKU) I SAGLASNOSTI OD GORE NAPOMENUTOG BIROA RADA .
4. Zna i Nemac da kad imas ulaznu vizu da si ogranicen vremenski i moras da pocnes da radis u najkracem vremenskom roku , mora da uradi brze svoje duznosti , tipa prijava adrese boravka ,broj penzionog , socijalnog ... Inace, ako ne uradi sve kako treba, a coveku istekne tih par meseci u cekanju prijave adrese boravka bez kojeg ne moze da izvadi sve papire. Onda bi poslodavac koji ceka tog radnika kome je istekla viza tuzio tu drzavnu administraciju , ni sam nisi svestan kako je sve povezano ovde.
5. Moj savet za tebe ce biti jedna stara Srpska poslovica" Prvo skoci ,pa reci hop". Jer osoba koja ide u Nemacku ide zbog boljeg zivota , uslova rada, plate , mogucnosti. Dosadilo mu je da BUDE UVEK DONJI. I sta sad ja treba da ovde stavljam polu informacije po sistemu rekla kazala. Covek je zbunjen kad dodje , ne zna jezik dovoljno ,ali ima te polu informacije kojima veruje i misli da su prave i tad nastaju nepotrebni problemi u Nemackoj.

Svako dobro i toliko od mene.

Danas bio na aerodromu , moras samo da navedes u aplikaciji tvoje podatke, ime ,datum dolaska ,adresu gde zivis, kontakt tel ,email, sliku pasosa( to ide sa telefonom). Bude gotovo za 10 minuta , dobro su organizovani, rezultati stignu na mail do 30 h. Radna dozvola je isto sto i boravisna ,logicno, ne ide jedno bez drugog za strance.

Hvala mnogo na odgovoru! Razmisljam ovde uopste da se ne testiram, vec samo tamo u Fra na aerodromu. Samo me brine da li neko proverava da li smo u karantinu na toj adresi?

Malo mi je nejasna sama administracija nakon dolaska tamo, treba sledece sedmice da odradim neke stvari, pa ako mozes da mi odgovoris na neka pitanja i otklonis neke sumnje:

1. prvo se potpisuje ugovor sa stanodavcem (to cu uraditi koliko drugi dan od dolaska)
2. zatim da li mora da se overi kopija tog ugovora prilikom predaje za prijavu boravka ili se nosi samo na uvid?
3. termin cu da probam da zakazem odavde, za sledecu sedmicu za tipa petak, posto je malo mesto, i za overu kopija ako treba, i za prijavu boravka
4. treba li da se overava kopija pasosa?
5. posto sam kada sam potpisivala ugovor potpisala i za Barmer osiguranje, stigla mi je zdravstvena kartica i neki broj Renteversicherung. To nije isto sto i ID? Kako i gde se ide za taj ID?
6. Koju banku preporucujes za otvaranje racuna?

Svaki savet je sada dobrodosao, bas sam zbunjena, mada mislim da ce sve da legne na svoje kada odem tamo. :D

Hvala mnogo na odgovoru! Razmisljam ovde uopste da se ne testiram, vec samo tamo u Fra na aerodromu. Samo me brine da li neko proverava da li smo u karantinu na toj adresi?

Malo mi je nejasna sama administracija nakon dolaska tamo, treba sledece sedmice da odradim neke stvari, pa ako mozes da mi odgovoris na neka pitanja i otklonis neke sumnje:

1. prvo se potpisuje ugovor sa stanodavcem (to cu uraditi koliko drugi dan od dolaska)
2. zatim da li mora da se overi kopija tog ugovora prilikom predaje za prijavu boravka ili se nosi samo na uvid?
3. termin cu da probam da zakazem odavde, za sledecu sedmicu za tipa petak, posto je malo mesto, i za overu kopija ako treba, i za prijavu boravka
4. treba li da se overava kopija pasosa?
5. posto sam kada sam potpisivala ugovor potpisala i za Barmer osiguranje, stigla mi je zdravstvena kartica i neki broj Renteversicherung. To nije isto sto i ID? Kako i gde se ide za taj ID?
6. Koju banku preporucujes za otvaranje racuna?

Svaki savet je sada dobrodosao, bas sam zbunjena, mada mislim da ce sve da legne na svoje kada odem tamo. :D
Postovanje,
Ne treba overa pecatom. Svojerucni potpis je u Nemackoj bukvalno kao pecat kod nas.
Moj savet , sve moguce dokumente nosi sa sobom da ne bi bilo fali ti jedan papir. Napravi kopije svega u Srbiji , jer ko zna mozda neko bude trazio pa da ne bi lutala da nadjes gde ces da kopiras. Nije lose da uradis i nekoliko biometriskih slika isto u Srbiji , jeftinije su.
Za termin posalji mail, reci da ces da dodjes u Nemacku uskoro, i da li treba tremin za prijavu adrese , ili mozes bez termina.(ako je manje mesto , verovatno ne treba termin jer nema guzve, napravis se naivna i odes licno).
Rentenversicherung broj je broj penzionog osiguranja, napravi kopiju . A za id broj ili broj socijalnog osiguranja moras opet da ides u rentenversicherung to je u strogom centru grada. ZEIL 53 adresa u Frankfurtu. Tu odneses potrvrdu od adrese boravka i na tvoju novu adresu ti stize pismo sa tim brojem za 15tak dana ...
Banka kao banka , sve jedno. Deutsche Bank, Commerz Bank ....Mozda je bolje da vidis ciji bankomat imas u mestu gde ces ziveti zbog kasnijeg podizanja novca da ne placas provizije ....
PITAJ NA AERODROMU DA LI SMES DA ZAVRSAVAS PAPIROLOGIJU PRE REZULTATA TESTA, MADA MISLIM DA NECES SMETI DOK NE STIGNE REZULTAT.
Nadam se da sam pomogao , i placas pice u Frankfurtu kad sve zavrsis😉

Hahahaha placam, nego sta :D samo da sve zavrsim, pa moze neko pice za uspesan pocetak :pivce:

Nisam u Frankfurtu, udaljena sam jedno 70km od njega, jedno malo mesto u pokrajini RLP. Hvala ti za sve informacije. Resila sam ipak da uradim test ovde, par kolega je tako uradilo i poslalo u Gesundheitsamt, i dobili su odgovor da su oslobodjeni karantina. Tako cu i da uradim. Ne znam ima li potrebe onda da se testiram na aerodromu?

Poslala sam mail da pitam za termin za Meldebescheinigung, valjda ce mi odgovoriti. Svakako se moram videti i sa gazdom stana taj dan kada dodjem, pa cu najvise zbog toga raditi test ovde da ne bih bila u karantinu, da zavrsim sve oko stana. Dok ne udjem, platicu booking 2 noci.

Pozdrav, i pisem ja opet :D

Hahahaha placam, nego sta :D samo da sve zavrsim, pa moze neko pice za uspesan pocetak :pivce:

Nisam u Frankfurtu, udaljena sam jedno 70km od njega, jedno malo mesto u pokrajini RLP. Hvala ti za sve informacije. Resila sam ipak da uradim test ovde, par kolega je tako uradilo i poslalo u Gesundheitsamt, i dobili su odgovor da su oslobodjeni karantina. Tako cu i da uradim. Ne znam ima li potrebe onda da se testiram na aerodromu?

Poslala sam mail da pitam za termin za Meldebescheinigung, valjda ce mi odgovoriti. Svakako se moram videti i sa gazdom stana taj dan kada dodjem, pa cu najvise zbog toga raditi test ovde da ne bih bila u karantinu, da zavrsim sve oko stana. Dok ne udjem, platicu booking 2 noci.

Pozdrav, i pisem ja opet :D
Bice sve ok , videćeš,

Mozda ti je to jos bolja opcija da uradis test u Srbiji, posle mozez zavrsavati svu papirologiju na miru.

Nista , javi ako treba nesto. Ako znam , odgovoricu ili uputiti na neku instituciju ...
Pa kad stignes , da nazdravimo :pivce:.

Pozdrav

Postovanje,
Ne treba overa pecatom. Svojerucni potpis je u Nemackoj bukvalno kao pecat kod nas.
Moj savet , sve moguce dokumente nosi sa sobom da ne bi bilo fali ti jedan papir. Napravi kopije svega u Srbiji , jer ko zna mozda neko bude trazio pa da ne bi lutala da nadjes gde ces da kopiras. Nije lose da uradis i nekoliko biometriskih slika isto u Srbiji , jeftinije su.
Za termin posalji mail, reci da ces da dodjes u Nemacku uskoro, i da li treba tremin za prijavu adrese , ili mozes bez termina.(ako je manje mesto , verovatno ne treba termin jer nema guzve, napravis se naivna i odes licno).
Rentenversicherung broj je broj penzionog osiguranja, napravi kopiju . A za id broj ili broj socijalnog osiguranja moras opet da ides u rentenversicherung to je u strogom centru grada. ZEIL 53 adresa u Frankfurtu. Tu odneses potrvrdu od adrese boravka i na tvoju novu adresu ti stize pismo sa tim brojem za 15tak dana ...
Banka kao banka , sve jedno. Deutsche Bank, Commerz Bank ....Mozda je bolje da vidis ciji bankomat imas u mestu gde ces ziveti zbog kasnijeg podizanja novca da ne placas provizije ....
PITAJ NA AERODROMU DA LI SMES DA ZAVRSAVAS PAPIROLOGIJU PRE REZULTATA TESTA, MADA MISLIM DA NECES SMETI DOK NE STIGNE REZULTAT.
Nadam se da sam pomogao , i placas pice u Frankfurtu kad sve zavrsis😉
Brate mili svaka tebi cast kad imas vremena ovoliko da ispises i to gramaticki bez greske,ipak izgleda nije u Svabiji samo arbeit.

Brate mili svaka tebi cast kad imas vremena ovoliko da ispises i to gramaticki bez greske,ipak izgleda nije u Svabiji samo arbeit.
Pozdrav,

Hvala , slatko si me nasmejao. Jeste rad ,ali zavisi kakav ( svako radi ono sto zna i za sta se skolovao). Znam sa cime se sve nasi ljudi susrecu , a na internetu svako objavljuje neke polovicne informacije (rekla,kazala sistem). Zamisli dodjes u Nemacku , pun pogresnih informacija... Odmah si u problemu , jer si nov, ne znas gde udaras.

Zato pamet u glavu , i proveravajte stvari na vise strana, ali obavezno na sajtu Nemacke ambasade u Bgd i ovde na zvanicnim sajtovima agencija za strance , zaposljavanje i dr. To kazem iz iskustva kad sam ja dolazio ovde i prolazio sav proces. Ljudi te ubedjuju u nesto , a npr . na sajtu ambasade pise drugo. Kome verovati , naravno ambasadi jer ti oni daju vizu ...

Pozdrav i srecno svima

U formularu za Plavu kartu postoji deo za Spajanje porodice / tu mogu da se upišu podaci o članovima porodice i
brojevi registracija za termin.
Čudno je da se članovi porodice registruju za termin - a vi još uvek niste ni dobili vizu
niti došli u Nemačku. Da bi porodica uopšte mogla i doći u Nemačku mora prethodno da se završi Probezeit na poslu i
nađe stan odgovarajuće kvadrature.
Glavno pitanje mi je - da li registrovati članove porodice za termin i upisati u formular za Plavu kartu njihove podatke i brojeve registracije ili
ostaviti ta polja prazna.

Molio bih nekoga ko je dobio Plavu kartu ili je već izvršio spajanje porodice preko nje - da napiše svoje mišljenje.
Hvala.

Da li je za ambasadu vazeci ugovor ako mi firma iz Nemacke posalje na e-mail a ja odstampam i potpisem ili moram ici licno u Nemacku zbog potpisivanja ugovora?
Odlazak je samo pod znakom pitanja zbog trenutne situacije sa virusom.
Ako mora otici cu nekako.
Po pravilu treba da ti posalju orginal ugovor postom pa da ga potpises i kao takvog odneses na termin,sad iskustva su razlicita od slucaja do slucaja kao da moze da prodje i kopija ugovra pa da se naknadno dostavi orginal,ali pravilo je da ugovor na terminu mora biti orginal potpisan.

Da li je za ambasadu vazeci ugovor ako mi firma iz Nemacke posalje na e-mail a ja odstampam i potpisem ili moram ici licno u Nemacku zbog potpisivanja ugovora?
Odlazak je samo pod znakom pitanja zbog trenutne situacije sa virusom.
Ako mora otici cu nekako.
Ako imaš vremena neka ti pošalju ugovor ili predugovor kao u mom slučaju (Vorvertrag) u kome treba da stoje svi traženi podaci o zaposlenju (kako već se zahteva na sajtu ambasada).
Poštom ugovor od njih stiže za 3 radna dana. Preporučeno sam im slao - dobili za 3 radna dana, koštalo me 350din.

Drugari mi kazu sta cu u Nemackoj,ali zasto da radim u Srbiji ceo zivot za 60.000din kad u Nemackoj mogu da radim isti taj svoj posao za 320.000 din neto,prosto nema logike,mislim nije Nemacka na primer udaljena sad kao Australija, sta ima do njihove granice samo oko 1000km,a na primer od samog juga Nemacka pa do njihovog severa ima vise kilometara,pa se to ne moze i nazvati dijaspora🤷‍♂️.

Drugari mi kazu sta cu u Nemackoj,ali zasto da radim u Srbiji ceo zivot za 60.000din kad u Nemackoj mogu da radim isti taj svoj posao za 320.000 din neto,prosto nema logike,mislim nije Nemacka na primer udaljena sad kao Australija, sta ima do njihove granice samo oko 1000km,a na primer od samog juga Nemacka pa do njihovog severa ima vise kilometara,pa se to ne moze i nazvati dijaspora🤷‍♂️.
Pa da dobro si to primetio, na primer Novi Sad-Minhen je 930 km,a jedan od najuznijh gradova Nemacke Freiburg pa najseverniji Libeck je 900km hehe😂👍

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back