Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva viza u bg-u. Tad sam dobio C vizu. Kasnije su mi produzili i to je neka D viza.
i ja sam dobio C vizu u BG ali posle kod produzenja nije mi nista stajalo
20200814_202456.jpg

Vec godinu dana sam ovde.
Postoji detasman na 9-3 ili na 2 godine-2 kuci. Ja sam izabrao ovo drugo
Da to je kao sezonska viza i tezak terenski zivot nije to nimalo lako,i da bih dobijo aufenhalt mora ti neko zapoceti proces ko je vec upoznat sa tim sta treba mozda i neki advokat,posto njima fali dosta ljudi u toj oblasti trebalo bih da uspe jer mnogi su to resili.

Nije bilo podele za spajanje ove nedelje Enkoooooo.
Sad videh da ti i dalje čekaš po starom dodelu termina za spajanje porodice, sećam se da si nešto pre mene prijavio termin. To što rade vama u toj grupi je iskeno rečeno nehumano. Više od 18 meseci po meni to je razbijanje porodice. Kada se budeš napokn spojio sa svojima, nastaće problemi oko ponovnog navikavanja na zajednički zivot sa suprugom, to ti neće niko da iskreno kaže, valjda svi volimo da pravimo slike našiih života idealnim. Ponovno se navikavate da delite kupatilo, kuhinju, trpite, čovek opet mora sa nekim da se dogovara oko svakodnevnih stvari, a za godinu dana ljudi se menjaju, nismo isti nakon toliko vremena... nije lako pod stare dane, mnoge veze/brakovi to ne izdrže takve drastične promene. A nemačka birokratija ne preuzima nikakvu odgovornost za uništavanje veza, brakova, briga ih, nismo EU građani, nismo ljudi dok ne prođemo recikliranje u njihov sistem. E onda postaješ belac, e onda sve može i besplatno lečenje, školovanje, razne vrste pomoći i najvažnije- tretiranje da si ljudsko biće. Mi normalni građani smo prepušteni ili da biramo taj njihov reciklažni proces ljudi za koji znamo da postoji kraj, ili gledanje bede u Srbiji i sistemsko ponižavanje građana i psihičko ubijanje...

To je noks 1-2 ti termini se ne dele vec duze vreme,ako se ikad pocnu deliti trebace saglasnoat od agencije za rad.
Hvala na odgovoru. Znam da se ne dele, medjutim ne idem preko nasih ex-yu ambasada tako da mi to nije problem i mogu imati termin za par nedelja. Imam kolegu koji je dobio ugovor iz DPD-a kao paketzusteller i to znam da prolazi sigurno, naravno nije mu trebala skola i nista slicno, znaci noks 1-2. E, sad mene zanima zbog niske satnice u McD-u da li se moze dobiti viza, I, ako mozete da mi kazete kakva je to saglasnos iz agencije za rad? I ovaj kolega je imao formular iz Bundesagentur füe arbeite (imam blanko) i rekao mi je da to posaljem poslodavcu da mi popuni pored ugovora koji mi je potreban, da li je mozda to ta saglasnost i ako se sve to ima , msm ugovor iz McD-a i ta saglasnost, ako je to ovo sto ja msm da jeste, jel onda ne bi trebalo da bude problema? Najvise pitam zbog satnice? Inace se nadam nekom malo boljem i placenijem poslu,ali tu imam ponudu za ugovor i cisto iz tog razloga ako ne uspem da nadjem nesto bolje u medjuvremenu onda je i to dobro za pocetak. Hvala na odgovoru jos jednom. Sve najbolje

Hvala na odgovoru. Znam da se ne dele, medjutim ne idem preko nasih ex-yu ambasada tako da mi to nije problem i mogu imati termin za par nedelja. Imam kolegu koji je dobio ugovor iz DPD-a kao paketzusteller i to znam da prolazi sigurno, naravno nije mu trebala skola i nista slicno, znaci noks 1-2. E, sad mene zanima zbog niske satnice u McD-u da li se moze dobiti viza, I, ako mozete da mi kazete kakva je to saglasnos iz agencije za rad? I ovaj kolega je imao formular iz Bundesagentur füe arbeite (imam blanko) i rekao mi je da to posaljem poslodavcu da mi popuni pored ugovora koji mi je potreban, da li je mozda to ta saglasnost i ako se sve to ima , msm ugovor iz McD-a i ta saglasnost, ako je to ovo sto ja msm da jeste, jel onda ne bi trebalo da bude problema? Najvise pitam zbog satnice? Inace se nadam nekom malo boljem i placenijem poslu,ali tu imam ponudu za ugovor i cisto iz tog razloga ako ne uspem da nadjem nesto bolje u medjuvremenu onda je i to dobro za pocetak. Hvala na odgovoru jos jednom. Sve najbolje
To ti je potvrda da kod njih na birou nema niko koga bih poslodavac mogao da zaposli pa onda moze da uzme tebe(poslodavac to odradi),to zbog male satnice mogu da prave problem,pre su se desavali slucajevi pojedinacni da Bg ambasada ne odobri vizu iz tog razloga,neka normalna satnica treba da je u ugovoru.

Ja imam karticu Aufenthalt,izgleda kao licna karta i pisu svi podaci o meni.
znam tad kad sam bio, bili su i neki nasi iz S.Mitrovice isto na detasmanu i oni su dobili te kartice a mi iz moje firme nismo. sad ne znam sta da ti kazem da li se ta tvoja razlikuje od moje aufenthalt kartice, odes lepo u auslanderbehorde povedes nekoga ko zna dobro nemacki i raspitas se lepo.

Ja imam karticu Aufenthalt,izgleda kao licna karta i pisu svi podaci o meni.
Pazi moras imati karticu i nista ti ne znaci jer ti si na kontigentu tj.detasmanu na osnovu bileratarnog sporazuma izmedju dve zemlje Srbije i Nemacke,to je privremena viza i nemas pravo da ostanes sa njom u Nemackoj,mnogi su uspeli da dobiju stalni boravak na osnovu te vize u zadnjih par godina ali su morali neke uslove da ispune i da im osoba koje je upoznata sa procedurom to pravo ostvari.

znam tad kad sam bio, bili su i neki nasi iz S.Mitrovice isto na detasmanu i oni su dobili te kartice a mi iz moje firme nismo. sad ne znam sta da ti kazem da li se ta tvoja razlikuje od moje aufenthalt kartice, odes lepo u auslanderbehorde povedes nekoga ko zna dobro nemacki i raspitas se lepo.
Ne moze da se dobije termin zbog usrane korone, a na telefonu su neljubazni. Uzas. Nasao sam se u nemackoj u najgore moguce vreme. Nit mogu kuci nit imam pravo promeniti posao kao svaki eu gradjanin,osudjen sam ovde da lomim kicmu od jutra do sutra. Verujte mi da smo mi ovde najveci cigani i gamad,niko nas ne voli,a sto je najgore jedni drugima smo neprijatelji.

Ne moze da se dobije termin zbog usrane korone, a na telefonu su neljubazni. Uzas. Nasao sam se u nemackoj u najgore moguce vreme. Nit mogu kuci nit imam pravo promeniti posao kao svaki eu gradjanin,osudjen sam ovde da lomim kicmu od jutra do sutra. Verujte mi da smo mi ovde najveci cigani i gamad,niko nas ne voli,a sto je najgore jedni drugima smo neprijatelji.
budi bezobrazan idi bez zakazanog termina i trazi da pricas sa nekim. samo tamo ces da prodjes

Hehe Nemacka je to prijatelju ja sam to davno shvatio,ko nije bijo i osetio na svojoj kozi ne zna sta je to,pogotovo kad radis na kontigent te evrice treba uramiti,znaci 90 posto ljudi se muci koji su otisli ovim zakonom za Z.Balkan zadnjih par godina,ako ne odes donekle kao visokokvalifikovani muke su to,Rumuni i Bugari su postali za nas gospoda

Hehe Nemacka je to prijatelju ja sam to davno shvatio,ko nije bijo i osetio na svojoj kozi ne zna sta je to,pogotovo kad radis na kontigent te evrice treba uramiti,znaci 90 posto ljudi se muci koji su otisli ovim zakonom za Z.Balkan zadnjih par godina,ako ne odes donekle kao visokokvalifikovani muke su to,Rumuni i Bugari su postali za nas gospoda
Nesto cu
A isti ti rumuni bugari i madjari su ovde najnecivilizovaniji radnici,veruj mi radim sa njima. Reko bi da su ih na ulici nasli i potrpali u kamione i dovezli, ali dzaba. Kad imaju papir.

Nesto cu

A isti ti rumuni bugari i madjari su ovde najnecivilizovaniji radnici,veruj mi radim sa njima. Reko bi da su ih na ulici nasli i potrpali u kamione i dovezli, ali dzaba. Kad imaju papir.
Pa zato ti sto se muce nisu asfalt videli u svojoj zemlji i kad vide autobhan u Nemackoj puni su srece,to su oni zadnji iz ruralnih sredina sto dolaze iz tih zemalja i naravno da se nisu snasli kad su i nepismeni,sam opis im i odgovara sto si naveo.

Pa zato ti sto se muce nisu asfalt videli u svojoj zemlji i kad vide autobhan u Nemackoj puni su srece,to su oni zadnji iz ruralnih sredina sto dolaze iz tih zemalja i naravno da se nisu snasli kad su i nepismeni,sam opis im i odgovara sto si naveo.

Pozdrav ljudi. Zna li neko da mi kaze imam Aufenthaltstitel karticu validnu do 31.12.2020. Da li je ona validna ako dam otkaz, da li mogu da ostanem da boravim do kraja vazenja i nadjem posao na osnovu nje,jer ako je tako sutra dajem otkaz i trazim stan Auf Zeit.

Prilozi

• IMG_20200817_181952.jpg
    IMG_20200817_181952.jpg
    174,9 KB · Pregleda: 29
  • IMG_20200817_181806.jpg
    IMG_20200817_181806.jpg
    186,7 KB · Pregleda: 31
Pozdrav ljudi. Zna li neko da mi kaze imam Aufenthaltstitel karticu validnu do 31.12.2020. Da li je ona validna ako dam otkaz, da li mogu da ostanem da boravim do kraja vazenja i nadjem posao na osnovu nje,jer ako je tako sutra dajem otkaz i trazim stan Auf Zeit.
Ovo ti je kartica na osnovu kontigenta jel tako?Ti imas pravo da ostanes sa njom do tog datuma sto ti istice ali imaces problem ako te firma odijavi sa stana,da bih zapoceo proceduru za aufenhalt tj.radnu vizu moras imati obavezno prijavu stana i naravno pronaci osobu ili advokata koja je upoznata sa procedurom da ti proba to resiti,to kao moze da se zavrsi ali osnovno sto moras imati je novu firmu tj.ugovor i prijavu stana za ostalo mora neko da ti resi.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back