Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://www.stimme.de/deutschland-w...gelung-soll-verlaengert-werden;art295,4375811
kao trebalo bi da produze do kraja 2023 godine,ali uz preduslov da ne moze poslodavac nikoga da nadje za to radno mesto tj.treba zustimung od agencije za rad,predvidjaju se kvote za ceo zapadni balkan od oko 25.000 ljudi godisnje,medjutim kako to oni misle kad u opste u ovoj godinni ni jedan termin iz noksa 1-2 podelili nisu a stali su u prvoj polovini 2018-te,deluje da ce kao da bude za taj noks nesto ali kilavao i neoptimisticno u svakom slucaju
pa i do sada dok je vazio stari zakon, mi koji smo dosli morao je poslodavac da trazi od zav zustimmung da nema nikog iz de i eu za to radno mesto. do novembra 2017. zustimmung je vadio poslodavac i on se nosio na termin, uslov za apliciranje je bio da imas zustimmung sto je bilo mnogo bolje resenje jer posle su svi mogli da apliciraju bez zustimmunga i onda je nastao haos.

a za ovo produzenje uredbe 26.2 stvarno ne znam, ne verujem da moze da se ne usaglasi sa zakonom feg.

Zna li neko da li je bilo danas podele termina za spajanje porodice ? Ovi iz ambasade kao da znaju kome ne trebaju da dodeljuju termine pa im namerno daju. Medicinarima koji nemaju polozeni ispit Nemackog, i za partnere koji josh nisi ni poceli da rade u Nemackoj a dobili za spajanje. Kako ce oni da dovedu svoju porodicu bez stana i 3 platne liste, stvarno sramota.

Zna li neko da li je bilo danas podele termina za spajanje porodice ? Ovi iz ambasade kao da znaju kome ne trebaju da dodeljuju termine pa im namerno daju. Medicinarima koji nemaju polozeni ispit Nemackog, i za partnere koji josh nisi ni poceli da rade u Nemackoj a dobili za spajanje. Kako ce oni da dovedu svoju porodicu bez stana i 3 platne liste, stvarno sramota.
Ja iskreno ne razumem kako se neko uopste prijavi za termin a da nema potrebnu dokumentaciju, npr spajanje porodice da se prijavis a taj sa kime se spajas nema ni platne liste i stan. Gde uopste zivi u Nemackoj i da li radi? Ovo za medecinare ajde i da razumem jer svasta su smisljali za jezik...

Po novom zakonu ko ode da radi, termin za spajanje porodice dobice se ubrzo posle termina za radnu vizu. Sto dovodi do zakljucka da ce biti promenjeni neki kriterijumi za spajanje porodice. A sto se tice ljudi koji dobiju termin a nemaju svu potrebnu dokunetaciju je razumljivo, jer ljudi koji sa kraja 2019 dobiju termin nisu mu se nadali jer jos ni kraj 2018 godine nisu podeljeni termini pa nisu na primer polagali jezik da im ne bi isteklo vazenje sertifikata, a opet sa druge strane morali su da se prijave bas zbog tog dugog cekanja. Do uvodjenja novog zakona za spajanje 1.11.2019 ovo se nije desavalo ili se desavalo u manjem broj ali sada je sve cesce upravo zbog preskakanja u dodeli termina i nemogucnosti da se predvidi za kada treba da se spremi odgovarajuca dokumentacija koja vecinom treba da bude aktuelna.

A cek, sta znaci istek sertifikata? Odes polozis jezik, posle sest meseci nikom nista ne vazi. I posle da gledas u pasulj kada ce ti biti termin da bi znao za jezik. Jako glupo! Plus kad odes na termin bez jezika koliko traje dopuna dokumentacije? Jos treba da ne stignes da polozis ispit pa da ti i termin propadne...
Kazu da ambasada u Bg trazi sertifikat mladji od godinu dana, neki put prodje i stariji jer se radi test na samom terminu spajanja porodice a neki put ne, bolje ga imati za svaki slucaj. A dopuna zavisi od slucaja do slucaja koliko ti na terminu daju rok.

Pozdav u informatoru za visokokvalifikovane i plavu kartu stoji da mi je potrebno zdravstveno osiguranje licenciranog osiguravajućeg društva u Srbiji na 6 meseci od dana kada želite da putujete. Da li se to naknadno dostavlja s obzirom da ne mogu da znam dok ne dobijem vizu kada ću da putujem?
Zdravstveno osiguranje dostavljate tek kada dobije obavestenje od ambasade da vam je odobrena viza.
Datum pocetka vazenja polise uslovljava datum pocetka vazenja vize

U subotu je podeljeno nekoliko termina za spajanje porodice, 29.11.2018 (pisano bezbroj prigovora nemackoj i ambasadi) za 10.8.2020. i 01.12.2018. za 4.8.2020, maj 2019. za 4.8. (pridruzivane deteta roditeljima) i jedan termin sa kraja februara 2020 koji je bio pogresno preregistrovan, pa pisani mejlovi ambasadi da se ipak odobri termin. Takodje su se javljali ljudi izmedju 21.11. 2018 i 01.12.2018 koji nisu dobili termin znaci opet je bilo preskakanja.

Ima li nekog da je skoro kupio putno osiguranje za 6 meseci, zanima me koliko kosta i gde je najpovoljnije(koja agencija)?
Kazu da je najjefitije sada Credit agricole i Sava osiguranje. Imate i agencije koje sredjuju dokumenta za ambasadu takodje i kod njih mozete kupiti neka od osiguranja koja nude, ja sam tako uradio pre dve godine a ne secam se koje je osiguranje konkretno bilo.

Tzv. Regulativa za Zapadni Balkan i njeno produzenje do kraja 2023 godine za nekvalifikovanu radnu snagu iz zemalja Zapadnog Balkana ne znači ništa posebno", kaže advokat koji radi na slucajevima nasih radnika i dodaje da pravila za Zapadni Balkan važe samo za njih, dakle one koji nemaju nikakvu priznatu diplomu, a žele da dođu raditi u Nemačkoj.
Važno je da znaju da za tu kategoriju kandidata Nemačka tj.noks 1-2 ambasada preko Ureda za rad ovde u Nemačkoj prvo radi proveru da li ima neko s tim zanimanjem u Nemačkoj.
"Pošto je situacija na nemačkom tržištu rada, posebno sada zbog koronavirusa, još komplikovanija, jer je veliki broj nekvalifikovanih radnika ostao bez posla, očekujem da to neće ići tako lako",i nisam preveliki optimista da će se tek tako davati ulazne vize po toj regulativi, jer nekvalifikovane radne snage ima i u Nemačkoj i bice skoro pa nemoguce zaobici sve prepreke.

Tzv. Regulativa za Zapadni Balkan i njeno produzenje do kraja 2023 godine za nekvalifikovanu radnu snagu iz zemalja Zapadnog Balkana ne znači ništa posebno", kaže advokat koji radi na slucajevima nasih radnika i dodaje da pravila za Zapadni Balkan važe samo za njih, dakle one koji nemaju nikakvu priznatu diplomu, a žele da dođu raditi u Nemačkoj.
Važno je da znaju da za tu kategoriju kandidata Nemačka tj.noks 1-2 ambasada preko Ureda za rad ovde u Nemačkoj prvo radi proveru da li ima neko s tim zanimanjem u Nemačkoj.
"Pošto je situacija na nemačkom tržištu rada, posebno sada zbog koronavirusa, još komplikovanija, jer je veliki broj nekvalifikovanih radnika ostao bez posla, očekujem da to neće ići tako lako",i nisam preveliki optimista da će se tek tako davati ulazne vize po toj regulativi, jer nekvalifikovane radne snage ima i u Nemačkoj i bice skoro pa nemoguce zaobici sve prepreke.
A sto si ti toliko obuzet ovom temom, stalno je komentarises otkad se pojavila ova nezvanicna informacija.

A sto si ti toliko obuzet ovom temom, stalno je komentarises otkad se pojavila ova nezvanicna informacija.
To nisu moje reci nego iz Nemackog magazina focus de.i to nije nezvanicna informacija jer ta regulativa je produzena, to si ti prespavao izgleda,pa moram biti kao sto ti kazes obuzet jer sam upucen od noksa 1-2 pa do plave karte u najsitnije detalje,ovaj forum i sluzi tome,reci i ti koju pametnu sone 1992.

Poslednja izmena:
Ljudi, hitno mi treba odgovor. Zena je dobila vizu i ide sutra da je preuzme a ona vazi od danasnjeg dana (tako pise na sajtu), danas treba da kupi putno osiguranje. Da li moze za pocetak trajanja osiguranja da stavi drugi datum, recimo 28. Avgust posto bi isla tek za mesec dana?
Ranije su pravila bila malo drugacija. Jave vam da ste dobili vizu i onda kada god odete po tu vizu, a to moze biti i nekoliko meseci po dobijanju vize, ponesete osiguranje koje vazi od nekog odredjenog datuma. Predate pasos, polisu i na papiru napisete od kada hocete da vam se izda viza. Naravno taj datum mora biti u skladu sa datumom vazenja polise.
Medjutim, sada je to malo, rekao bih, poostreno. Moje razumevanje je da sada ne mozete da odlazete ulazak koliko zelite vec ambasada uslovljava da u sto kracem roku iskoristite tu mogucnost koju daje viza i udjete u zemlju. Zato ambasada sada u startu kaze od kada viza vazi pa tako i treba i uskladiti polisu.

Samo citiram jednu od recenica sa sajta ambasade.
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2339474
Kod:
Molimo Vas da pasoš zajedno sa zdravstvenim osiguranjem koje važi od početka važenja Vaše vize, dostavite tačno na vreme.
Takođe Vas molimo, da prilikom predaje pasoša priložite fotokopiju reversa.
Ovo je samo moje licno razumevanje vaseg pitanja.

Pozdrav svima! Nisam pratio ovaj forum 2-3 meseca zbog nekih problema. Aplicirao sam za termin u Ambasadi za Noks 3-5,vozac 23.07 2018 i jos nisam dobio mejl i zakazan termin od strane Ambasade. Da li neko moze da mi objasni i posavetuje sta mi je ciniti i sta treba da menjam da bih realizovao ovu igranku sa Ambasadom koja traje pune dve godine. Unapred zahvalan!

Ljudi, hitno mi treba odgovor. Zena je dobila vizu i ide sutra da je preuzme a ona vazi od danasnjeg dana (tako pise na sajtu), danas treba da kupi putno osiguranje. Da li moze za pocetak trajanja osiguranja da stavi drugi datum, recimo 28. Avgust posto bi isla tek za mesec dana?
A koji datum preuzimanja pise? Jer na listi pise i datum preuzimanja i datum pocetka vazenje? Nije mi logicno da pise danas da vazi a sutra da se preuzme. Ili sam nesto pogresno razumeo....

Pozdrav svima! Nisam pratio ovaj forum 2-3 meseca zbog nekih problema. Aplicirao sam za termin u Ambasadi za Noks 3-5,vozac 23.07 2018 i jos nisam dobio mejl i zakazan termin od strane Ambasade. Da li neko moze da mi objasni i posavetuje sta mi je ciniti i sta treba da menjam da bih realizovao ovu igranku sa Ambasadom koja traje pune dve godine. Unapred zahvalan!
Za vozace je potreban je certifikat jezika b1 bio po starom ili novom ,tako da storniraj taj termin i prijavi se po novom mozda je najbolja i brza opcija ali u svakom slucaju bez b1 nista.

Kontaktiraj ambasadu telefonski,trebalo bi da moze kao sto ste zamislili.

Ranije su pravila bila malo drugacija. Jave vam da ste dobili vizu i onda kada god odete po tu vizu, a to moze biti i nekoliko meseci po dobijanju vize, ponesete osiguranje koje vazi od nekog odredjenog datuma. Predate pasos, polisu i na papiru napisete od kada hocete da vam se izda viza. Naravno taj datum mora biti u skladu sa datumom vazenja polise.
Medjutim, sada je to malo, rekao bih, poostreno. Moje razumevanje je da sada ne mozete da odlazete ulazak koliko zelite vec ambasada uslovljava da u sto kracem roku iskoristite tu mogucnost koju daje viza i udjete u zemlju. Zato ambasada sada u startu kaze od kada viza vazi pa tako i treba i uskladiti polisu.

Samo citiram jednu od recenica sa sajta ambasade.
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2339474
Kod:
Molimo Vas da pasoš zajedno sa zdravstvenim osiguranjem koje važi od početka važenja Vaše vize, dostavite tačno na vreme.
Takođe Vas molimo, da prilikom predaje pasoša priložite fotokopiju reversa.
Ovo je samo moje licno razumevanje vaseg pitanja.
Zaboravio sam dodatio i ovo:
Napomena:
U slučaju da ste propustili svoj termin za viziranje pasoša, nema potrebe da nas kontaktirate tim povodom, novi termin za viziranje će Vam biti zakazan automatski. U slučaju da propustite i drugi termin za viziranje, kontaktiraćemo Vas mejlom ili telefonom. Stoga Vas molimo da nam ne šaljete upite ove sadržine.
Jedno od resenja je da eventualno propustite termin i vidite kada ce ambasada zakazati sledeci.
I obratiti paznju na to da li je promenjen datum pocetka vazenja vize ili i dalje ostaje onaj koji je naveden prilikom prvog poziva.
Tako mozda odlozite pocetak vazenja vize.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back