Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam tu listu sad, kako se zna da su to vize za spajanje porodice? Hvala unapred.
Ulazne vize za spajanje porodice su na tri meseca pa je i osiguranje koje se nosi u ambasanu na tri meseca kao sto je napisano, dok za radne vize je osiguranje na sest meseci. Po tome znam koje su za spajanje porodice. Takodje i na fb grupama su se javljali ljudi koji su rekli da su dobili vize za spajanje porodice sa tog spiska. Jos je produzena lista sve do 23.7. za sada.

Po novom je stiglo oko 21.2. s tim sto izgleda ima preskakanja.
Da li neko uopste moze malo da pojasni na koju foru se sada dele termini? Spajanje porodice po novom, starom? Ispada da dele samo po novom da stare termine uopste ne uzimaju u obzir, pa onda ta preskakanja :D kako uopste moze da se preskace neko sada.Onda ljudi koji su se po starom prijavili treba da ocekuju da ce termin dobiti nikada.... Stvarno mi nije jasno.... Kako su oni zamislili da ovo funkcionise uopste???

Da li neko uopste moze malo da pojasni na koju foru se sada dele termini? Spajanje porodice po novom, starom? Ispada da dele samo po novom da stare termine uopste ne uzimaju u obzir, pa onda ta preskakanja :D kako uopste moze da se preskace neko sada.Onda ljudi koji su se po starom prijavili treba da ocekuju da ce termin dobiti nikada.... Stvarno mi nije jasno.... Kako su oni zamislili da ovo funkcionise uopste???
regulisace oni to kad otkace stare prijave kao fora vaze do kraja godine a nece podeliti nista i kad malo prodje ovaj virus. tada ce da vazi samo feg zakon i bice jasna pravila i brzo dobijanje termina
a sto se tice spajanja porodice, tu je stvarno mnogo zamrsena situacija...

Do 1.11.2019 postojao je jedan spisak za spajanje porodice, onda su uveli da svi kojima su supruznici otisli kao kvalifikovana radna snaga 3-8 mogu da se preregistuju i ta opcija je postojala mislim negde do kraja aprila posle su je ukinuli. I zaista ko se preregistrovao brze je dobio termin, a staro je do danas ostalo na 21.11.2018 sem par podela koje su bile. Pre korone po novom stiglo se negde do sredine januara 2020 koliko se secam a u martu stavljaju na cekanje neke termine, pa pre par nedelje nastavljaju deljenje do negde 21.2.2020. s tim da ove termine iz januara koje su trebali da budu u martu nisu podelili nego nastavili dalje. Mada i pri daljem deljenju su se javljali da po novom neko nije dobio a bio je registorvan pre 21.2. a neko jeste i ako je posle 21.2. aplicirao znaci bilo je preskakanja. Plus na sve to prvo pre svih su deljenjeni termini za spajanje ljudima ciji partneri sa kojima se spajaju imaju Nemacko drzavljanstvo. A po novom zakonu ko ode preko radne vize aplicirace na poseban nacin za spajanje porodice.
Kao sto rekose komplikovano nadam se da sam uspeo da malo pojasnim.

Do 1.11.2019 postojao je jedan spisak za spajanje porodice, onda su uveli da svi kojima su supruznici otisli kao kvalifikovana radna snaga 3-8 mogu da se preregistuju i ta opcija je postojala mislim negde do kraja aprila posle su je ukinuli. I zaista ko se preregistrovao brze je dobio termin, a staro je do danas ostalo na 21.11.2018 sem par podela koje su bile. Pre korone po novom stiglo se negde do sredine januara 2020 koliko se secam a u martu stavljaju na cekanje neke termine, pa pre par nedelje nastavljaju deljenje do negde 21.2.2020. s tim da ove termine iz januara koje su trebali da budu u martu nisu podelili nego nastavili dalje. Mada i pri daljem deljenju su se javljali da po novom neko nije dobio a bio je registorvan pre 21.2. a neko jeste i ako je posle 21.2. aplicirao znaci bilo je preskakanja. Plus na sve to prvo pre svih su deljenjeni termini za spajanje ljudima ciji partneri sa kojima se spajaju imaju Nemacko drzavljanstvo. A po novom zakonu ko ode preko radne vize aplicirace na poseban nacin za spajanje porodice.
Kao sto rekose komplikovano nadam se da sam uspeo da malo pojasnim.
Pa mogu reci da su ga bas zakomplikovali, ali hvala da detaljnom odgovoru u svakom slucaju, bar se nadam da ce malo srediti to uskoro... 🥴👋

regulisace oni to kad otkace stare prijave kao fora vaze do kraja godine a nece podeliti nista i kad malo prodje ovaj virus. tada ce da vazi samo feg zakon i bice jasna pravila i brzo dobijanje termina
a sto se tice spajanja porodice, tu je stvarno mnogo zamrsena situacija...
I taj zakon ako bude vazio, korona sve moze da stopira na godinu, mozda i vise, ja koliko pratim na netu samo medicinari sad trenutno imaju prolaz bez problema, ostali stoje u mestu.

Pozdrav svima.
Dobio sam email iz ambasade sledeceg sadrzaja. A inace sam aplicirao za termin plava karta pa je zbog korone storniran jos u martu.

zbog epidemije koronavirusa morali smo da stoniramo Vaš termin u aprilu/martu 2020. Sada smo u mogućnosti da Vam ponudimo novi termin u avgustu.
Molimo Vas da obratite pažnju da je od 1. marta u Nemačkoj na snagu stupio Zakon o doseljavanju stručne radne snage. Prijem Vašeg zahteva za vizu je moguć isključivo ukoliko priložite dokaz o punoj ili delimičnoj nostrifikaciji Vaše diplome.
Ukoliko posedujete taj dokaz, molimo Vas da nam to saopštite najkasnije do 22.07.2020. Nakon toga ćete od nas dobiti potvrdu novog termina.

Ako neko ima odgovor na pitanje. Ja imam sertifikat ZAB-a da su mi diplome uporedive. Ali oni ovde spominju nostrifikaciju. Cisto me interesuje da li je potrebno i da nostrifikujem diplome iako to poslodavac od mene ne zahteva?

Pozdrav svima.
Dobio sam email iz ambasade sledeceg sadrzaja. A inace sam aplicirao za termin plava karta pa je zbog korone storniran jos u martu.

Ako neko ima odgovor na pitanje. Ja imam sertifikat ZAB-a da su mi diplome uporedive. Ali oni ovde spominju nostrifikaciju. Cisto me interesuje da li je potrebno i da nostrifikujem diplome iako to poslodavac od mene ne zahteva?
Do sada nije trebalo pogotovo za plavu kartu ne,u informatoru se trazi status sa anabina,diplome za strucnu radnu snagu su srednjoskolske diplome i zanata ,nostrifikovati fakultetsku diplomu je nesto drugo i tezi je proces sve zavisno od oblasti rada i on se resava dok radis u Nemackoj,do sada je samo trazen status ili procena iz Bona a sigurno je i dalje tako.

Pazi kad dobijes termin i po regulativi za Z.Balkan isto ti traze papirologiju kao po novom zakonu,pogledaj kako su vozacima ubacili b1 certifikat jezika,jedino tu sto moze jeste noks 1-2 da se produzi uz dobijanje saglasnosti ali vrlo tesko jer taj noks je stao davno,tako kad sve sakledas isto ti dodje znaci fakticki isto isao po regulativi za Z.Balkan ili po ovom sad useljenickom zakonu koji je neuporedivo mnogo brzi kad se ova situacija smiri, dakle nema druge nego uciti jezik i nostrifikovati srednjoskolsku diplomu,sasvim logicno.

Pazi kad dobijes termin i po regulativi za Z.Balkan isto ti traze papirologiju kao po novom zakonu,pogledaj kako su vozacima ubacili b1 certifikat jezika,jedino tu sto moze jeste noks 1-2 da se produzi uz dobijanje saglasnosti ali vrlo tesko jer taj noks je stao davno,tako kad sve sakledas isto ti dodje znaci fakticki isto isao po regulativi za Z.Balkan ili po ovom sad useljenickom zakonu koji je neuporedivo mnogo brzi kad se ova situacija smiri, dakle nema druge nego uciti jezik i nostrifikovati srednjoskolsku diplomu,sasvim logicno.
tako je na zalost, 26.2 zapadni balkan ima status uredbe a feg ima status zakona prema kome moraju da se odnose sve uredbe iz njega. nije mi jasno to produzenje ove uredbe kad se nista nece razlikovati u odnosu na feg, tj., nostrifikacija, jezik i posao za koji imas diplomu.

tako je na zalost, 26.2 zapadni balkan ima status uredbe a feg ima status zakona prema kome moraju da se odnose sve uredbe iz njega. nije mi jasno to produzenje ove uredbe kad se nista nece razlikovati u odnosu na feg, tj., nostrifikacija, jezik i posao za koji imas diplomu.
Najverovatnije to i njima nije jasno ,jos kad pogledas oni sad i ne dele termine niti mozes da alpiciras po toj regulativi,recimo da mlate onako bezveze.

Najverovatnije to i njima nije jasno ,jos kad pogledas oni sad i ne dele termine niti mozes da alpiciras po toj regulativi,recimo da mlate onako bezveze.
sad citam na blicu clanak - bice produzen zakon za zapadni balkan, moci ce i dalje da idu nekvalifikovani itd itd...
a blic sranjee ko sranjee najgora smece novina samo prepisuje od nekud a pojma nemaju o tome sto pisu.
nego sto je najgore sad ce da me dave ovi nasi "pa jesam ti rekao da ce da produze i da ce svi da stignemo na red"

Jer to znači da se ništa neće menjati za noks1-2 mislim što se tiče jezika i to dali će biti samo potrebno isto kao i do sada samo ugovor o radu od strane poslodavca?
https://www.stimme.de/deutschland-w...gelung-soll-verlaengert-werden;art295,4375811
kao trebalo bi da produze do kraja 2023 godine,ali uz preduslov da ne moze poslodavac nikoga da nadje za to radno mesto tj.treba zustimung od agencije za rad,predvidjaju se kvote za ceo zapadni balkan od oko 25.000 ljudi godisnje,medjutim kako to oni misle kad u opste u ovoj godinni ni jedan termin iz noksa 1-2 podelili nisu a stali su u prvoj polovini 2018-te,deluje da ce kao da bude za taj noks nesto ali kilavao i neoptimisticno u svakom slucaju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back