Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, imam nekoliko pitanja u vezi dobijanje radne i boravisne vize. Ja sam i Nemackoj skoro 2 godine. Dosao sam iz Makedonije sa vizom od 6 meseci(sa radnim dogovorom i smestajem od strane poslodavca ovjde). Nakon toga ovjde sam produzio na jos godinu ipo, znaci sa prvih 6 meseci na ukupno 2 godine. Ovih dana sam dobio novi produzetak na 3 godine (sa prilozenim sertifikatom za jezik i integr. kurs) . Sada nisam dobro shvatio koje su prednosti sada nakon 2 god. neprekidnog rada tu, a koje nakon 5 godina prestoja, i dali posle tih 5 godina mozes i u drugu zemlju EU raditi ili vazi samo za Nemacku.

I posto nisam jos uvek apliciro za termin, jer nije mi jasno, kad udjem na sajt ambs pise '' profesionalni vozac sa priznatom diplomom'' a nema vise ono sa "Zustimmung-om", gde ti da apliciras onda brt..? 🤔
Ima samo što sad piše Vorabzustimmung. Prva opcija je ta
Screenshot_20200308-100957_Samsung Internet.jpg

Zdravo, imam nekoliko pitanja u vezi dobijanje radne i boravisne vize. Ja sam i Nemackoj skoro 2 godine. Dosao sam iz Makedonije sa vizom od 6 meseci(sa radnim dogovorom i smestajem od strane poslodavca ovjde). Nakon toga ovjde sam produzio na jos godinu ipo, znaci sa prvih 6 meseci na ukupno 2 godine. Ovih dana sam dobio novi produzetak na 3 godine (sa prilozenim sertifikatom za jezik i integr. kurs) . Sada nisam dobro shvatio koje su prednosti sada nakon 2 god. neprekidnog rada tu, a koje nakon 5 godina prestoja, i dali posle tih 5 godina mozes i u drugu zemlju EU raditi ili vazi samo za Nemacku.
posle 2 godine mozes da menjas poslodavca bez zustimmunga a kad dobijes neogranicenu vizu posle 5 godina, vise ne moras da je produzavas. I vazi samo za Nemacku. Ako posle 8 godina uzmes nemacki pasos, onda moze da se radi cela EU (ako se ne raspadne)

Pozdrav svima, zavrsio sam DOKVALIFIKACIJU za Medicinskog tehnicara, pre toga sam bio negovatelj (sve sam zavrsio u drzavnoj skoli). Da li ima neko iskustva da li se razlikuje sto sam zavrsio dokvalifikaciju, a ne odmah za medicinskog tehnicara, i ono sto mi je jos bitnije, sta je prvo sto treba da uradim da bi otpoceo pripreme za rad u Nemacku u svojoj struci? (Da li je to prvo ucenje jezika, sredjivanje nekih papira itd.)

Krajem meseca će biti promena kad su u pitanju vozači. Sačekaj sa zakazivanjem termina
Kakva promena, ja sam prvog marta konkurisao za termin (prof. vozač) i sada sam ulazio sve je isto. Ne traže nostrifikaciju diplome za to radno mesto ... dovoljna je voz. dozvola i code 95 . Naravno i ugovor sa firmom koja će te zaposliti....... jesam li ja nešto propustio?

Zdravo, imam ugovor jos od 2019 i trenutno sam u Nemackoj, da li po ovom novom zakonu mogu predati direktno ovde u uredu za strance za vizu?
✔✔Naravno da ne moze jer da moze niko ne bi cekao termin,brate nije Nemacka daleko ko na primer Kanada nego samo nekih 1000 km od nase granice i prema tome svi bi seli u autobus i vec sutra bili sa ugovorom u uredu sa strance, zar ne samo malo logike✔✔

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back