Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cekajte nisam razumeo u vezi jezika, to znaci da sad ko ima sutra termin mora imati b1 sertifikat?
Ne ovo je po novom za kvalifikovanu snagu b2 za medicinare a za ostale kao kako instiucija odluci ili poslodavac,malo su nejasno to napisali,sta ako poslodavac ne trazi jezik na primer,ima to na sajtu danas izbaceno, a te stare termine ne znam da li i dele u opste.

Poslednja izmena:
VAZNO!!!! VAZNO!!!
Na sajtu ambasade od danas imate opciju da se prijavite po ubrzanom postupku za termin,poslodavac pre toga mora da uplati 410e takse,tako da vec za desetak dana mozete poceti raditi u Nemackoj,uslov nostrifikovana diploma i polozen odredjen certifikat jezika.
Cak i ako niste nostrifikovali diplomu isto to poslodavc moze od danas da uradi za vas tj.da plati tu taksu i onda da za tri sedmice sve zavrsite po ubzranom postupku i nostrifikaciju i vizu.
Hehe zakon i nije tako los on je odlican ko je bio vredan i jezik polozio.

Poslednja izmena:
Jedan lud info moj drugar aplicirao za noks 1-2 ,03.02.2018,termin imao 20.05.2019,(na pocetku zakona tj.2016 i 2017 termin se dobijo za taj noks za 3 meseca i posle se to sve vise povecavalo vreme cekanja.)
Pa ti vidi koliko im treba da podele jedan mesec tj.koliko su odmakli od tada,dakle skoro godinu dana da ociste jedan mesec tj.oko 9 meseci,sad su stali na 13.03.2018.
Znam da je sve funkcionisalo normalno negde do 9 meseca 2017. Ali mogli su barem nekako da nas obaveste da nećemo doći na red, makar da znamo. Nego... Lažna nada. Do kraja ove godine se nadajte

VAZNO!!!! VAZNO!!!
Na sajtu ambasade od danas imate opciju da se prijavite po ubrzanom postupku za termin,poslodavac pre toga mora da uplati 410e takse,tako da vec za desetak dana mozete poceti raditi u Nemackoj,uslov nostrifikovana diploma i polozen odredjen certifikat jezika.
Cak i ako niste nostrifikovali diplomu isto to poslodavc moze od danas da uradi za vas tj.da plati tu taksu i onda da za tri sedmice sve zavrsite po ubzranom postupku i nostrifikaciju i vizu.
Meni izgleda da kada poslodavac podnese taj zahtev u imigraciono, tada njima treba oko 2 meseca da odluce, pa onda jos 3 nedelje za termin, i 3 nedelje za odlucivanje

Jedan lud info moj drugar aplicirao za noks 1-2 ,03.02.2018,termin imao 20.05.2019,(na pocetku zakona tj.2016 i 2017 termin se dobijo za taj noks za 3 meseca i posle se to sve vise povecavalo vreme cekanja.)
Pa ti vidi koliko im treba da podele jedan mesec tj.koliko su odmakli od tada,dakle skoro godinu dana da ociste jedan mesec tj.oko 9 meseci,sad su stali na 13.03.2018.
:D samo da se nadovezem na ovu pricu.
moj kolega aplicirao samo 7 dana pre mene, 12.02.2018. noks 1-2. On dobio termin u julu a viza odobrena u septembru. Meni termin u novembru a viza u januaru. Znaci aplicirao 7 dana ranije a dobio vizu 4 meseca pre mene.
Znao sam odavno da ce ovaj sistem da pukne i da noks 1-2 nece izaci iz aprila 2018. ali sad vidim da nece ni iz marta.

Aplicirao sam za vizu krajem oktobra 2018. u pitanju je posao kuvara, noks 3-5 i jos uvek nikakav odgovor.
Da li neko zna koliko jos moram da cekam, da li ikako moze da se ubrza. Poslodavcu takodje gori pod nogama da mu dodjem. Da li on moze ista da uradi da ubrza proces ili bilo sta?
Ni da ides da kuvas kod Angele Merkel ne moze da se ubraza. A kasno si aplicirao, neces uopste dobiti termin. Uci jezik i nostrifikuj diplomu ako je imas, brzo neces uci u Nemacku sigurno

Aplicirao sam za vizu krajem oktobra 2018. u pitanju je posao kuvara, noks 3-5 i jos uvek nikakav odgovor.
Da li neko zna koliko jos moram da cekam, da li ikako moze da se ubrza. Poslodavcu takodje gori pod nogama da mu dodjem. Da li on moze ista da uradi da ubrza proces ili bilo sta?
Samo po novom mozeds da ubrzas i da platis 410e uz odredjene uslove pisano je gore u tekstovima.Po starom ne znam da li uopste mozes i stici.

Odakle taj info,kako mislis da ce obradjivati noks 1-2 kad se i ne pominje u novom zakonu.
Za NOKS 1-2 se primenjuju odredbe starog zakona,ali dobiti vizu od 1.Marta je skoro pa nemoguće,sto vec svi znaju..Ovo se odnosi na sve ostale,a informacija je dobijena sa jucerasnjeg sastanka u privrednoj komori grada Ulma,gde su se objasnjavali sve detalje vezane oko primene novog zakona.Informacija je pouzdana i tacna.

Da li ako imam diplomu o visokoskolskom obrazovanju koja je prihvacena po Anabin treba da apliciram za ubrzani postupak ili ne? U tom slucaju nema nostrifikacije diplome, sta mi ovaj zakon donosi? Brze dobijanje termina?
Ne razumes dobro,ovo nije zakon za ljude sa faks univerzitetskim diplomama nego za kv radnike,zanate i srednje skole.Ako hoces da radis sa fakultetom tj.pod noks 6-8 dovoljno ti je sa anabina da odstampas status diplome i ne treba ti nikakva nostrifikacija, dok svi ostali sa srednjoskolskim diplimama moraju obavezno da nostrifilkuju diplomu.

VAZNO!!!! VAZNO!!!
Ne mogu nigde na sajtu pronaci ovu dopunu zakona. Gde ste to pronašli.

:D samo da se nadovezem na ovu pricu.
moj kolega aplicirao samo 7 dana pre mene, 12.02.2018. noks 1-2. On dobio termin u julu a viza odobrena u septembru. Meni termin u novembru a viza u januaru. Znaci aplicirao 7 dana ranije a dobio vizu 4 meseca pre mene.
Znao sam odavno da ce ovaj sistem da pukne i da noks 1-2 nece izaci iz aprila 2018. ali sad vidim da nece ni iz marta.
Znaci... Da ne očekujemo termin, tj da se ne nadamo uzalud.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back