Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je to po novom.NOVI ZAKON JE OZVANICEN NA SAJTU BUNDESTAGA NEMACKE VLADE,STARTUJE OD 01.03.2020.PRAVILA SU SLEDECA DA BI SE APLICIRALO ZA VIZU PO TOM ZAKONU,OSNOVNE ODREDBE NOVOG ZAKONA :
1.U Nemačku od 01.03.2020 po novom zakonu može da ode drzavljanin bilo koje zemlje u svetu ako je kvalifikovan radnik tj.ako za to zanimanje sto ide da radi poseduje odgovarajucu diplomu nostrifikovanu i priznatu u Republici Nemackoj.
2.Poznavanje,certifikat jezika na nivou B1 je minimum a za neka zanimanja i B2 da bi se moglo aplicirati za vizu.
3.Osobe iznad 45 godina moraju imati minimum 3685 eura bruto platu da bih mogle aplicirati za vizu.
4.Viza za trazenje posla-potreban certifikat jezika B1 i dovoljno racuna u banci da se mozete za to vreme izdrzavati.
Nekvalifikovana radna snaga ne moze aplicirati za vizu po ovom zakonu tj.noks 1-2 po ovom zakonu ne postoji.
Termini i vize ce se resavati mnogo brze nego do sada,tako bar stoji napisano u jednom delu ovog zakona.
Sve ovo preuzeto sa zvanicnog sajta Nemacke vlade Bundestaga!!!
Pitaj Boga kako ce to da rese... vozaci i zavarivaci to su specificna zanimanja. 90% nema skolu za posao koji radi.A kako ce vozaci da nabave zvaničnu potvrdu o utvrđivanju ekvivalentnosti svoje profesionalne kvalifikacije?
Pa vidi da bih konkurisao bez faks diplome za noks 6-8 a specijalista si za tu oblast sto radis moras da dokazes godine iskustva, koliko godina iskustva treba za tu oblast postavi upit ambasadi emailom,takodje ce ti traziti jos dodatne dokumentacije kojom dokazujes svoju strucno osposobljenost itd. i to je veoma rizicno predavati bez faks diplome jer moras biti dobro pokriven da bih ti odobrili vizu za noks 6-8 bez faksa.Ćao svima,
moje ime je Nikola. Imam nekoliko pitanja vezanih za dobijanje vize u Nemačkoj.
Radim već nekoliko godina kao Software Developer u Srbiji ali nemam završen fakultet još, tačnije apsolvent sam. Konkurisao sam za posao u Dortmundu i dobio sam ponudu, takođe potpisao ugovor. Trenutno mi nije jasno za koju vizu da konkurišem pa molim ako neko može da mi razjasni.
Iz firme su mi rekli da su mi opcije Visokokvalifikovani ili Specijalista. Za Specijalistu su mi rekli da moram da dokazujem da imam posebne veštine, CV itd. ali mi nije najjasnije šta to sve podrazumeva.
Po ovom sad zakonu ti ne traze,po novom je obavezno poravnanje diplome za sva srednja zanimanja.Pozz, da li je kuvarima u Nemackoj potrebna nostrifikacija diplome srednje skole? Hvala
5 godina iskustva najmanje i dokaz da si radio na tom radnom mestu - izvod pio fonda, motivaciono pismo poslodavca,...Pa vidi da bih konkurisao bez faks diplome za noks 6-8 a specijalista si za tu oblast sto radis moras da dokazes godine iskustva, koliko godina iskustva treba za tu oblast postavi upit ambasadi emailom,takodje ce ti traziti jos dodatne dokumentacije kojom dokazujes svoju strucno osposobljenost itd. i to je veoma rizicno predavati bez faks diplome jer moras biti dobro pokriven da bih ti odobrili vizu za noks 6-8 bez faksa.
Kolika ti je plata u ugovoru?Registracija: 19.03.2018.
Termin: 13.09.2019.
Viza odobrena: 30.09.2019.
Noks 3-5 Vozač
Ambasada Beograd
Srećno svima.
Šta sve treba da se ponese za viziranje?
Koje je najbolje osiguranje?
Po ovom sad zakonu ti ne traze,po novom je obavezno poravnanje diplome za sva srednja zanimanja.
Imas upute na sajtu anerkennungen in deutschland ili zabinfokmk.org,a mozes ih kontaktirati na broj +49228501664,treba skupiti pored diplome jos papirologije prevesti i poslati im tako ide.Ja sam trenutno u Minhenu, znate li gde se moze odraditi ta nostrifikacija i koliko traje postupak? Hvala na odgovoru![]()
A kako ce vozaci da nabave zvaničnu potvrdu o utvrđivanju ekvivalentnosti svoje profesionalne kvalifikacije?