Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sticajem okolnosti u datoj porodici nije potrebna usluga neg.Hvala ti mnogo na odg.
Hvala ti od srca,Ziv bio!
pa da nadji drugog poslodavca, trazi nadji i nekoliko ako mozes da dobijes ugovore pa vidi koji je bolji do termina.
veruj mi ja imam tri ugovora! od tri poslodavca
Hvala ti of srca ! Ok.Srecno nađ svima bilo!

Pozdrav svima!
Da li neko zna postoji li rok za preuzimanje vize, odnosno, od dana kada je odobrena, kada mora da se ode do ambasade sa pasosem radi podizanja?
S obzirom da se ceka na odobravanje i do nekoliko meseci, sta ako se desi da nisam u Srbiji kada jave da je odobrena?
Hvala.
Kada je mom suprugu viza odobrena,iz agencije su mu rekli da ima rok dva meseca da podigne vizu...

Hvala na odgovoru.

Evo da podelim i svoja iskustva:
Plava karta, Noks 6-8.
Registracija na sajtu: 02.05.2019.
E-mail da je termin dodeljen: 14.05.2019.
Termin obavljen: 28.06.2019.
Poslodavac nije uvrstio gross zaradu u ugovor, vec u zasebnom dokumentu. Ambasada ne prihvata. Cekam novi ugovor i ponovni odlazak u ambasadu sa dopunom dokumenata. Za to ne treba termin, bilo koji radni dan od 8h do 11h.
Koliko sam videla, svi aplikanti tog dana su bili iz Noks 6-8.

Kada apliciras netreba ti ugovor...samo vazeci pasos...netreba ti nikakav nivo jezika za aplikaciju.
.to posle zavisi od zanimanja...kada apliciras imaces dovoljno vremena da nadjes poslodavca...verovatno si procitao ovde da se na termin ceka vise od 15 meseci..pozdrav i srecno...samo strpljenje..
Hvala na odgovoru. Onda mi je najpametnije da prvo predam za vizu; zatim krenem na kurs A1; i usput tražim poslodavca, jer koliko kapiram poslodavcu je bitno da imam A1, a možda stignem da poližim i A2...

ja sam to radio 90 godina tada je to bilo odlicno u nemackoj a sada sve to drze mali unternemeri tako po meni je tu vrlo lose veliki posao a mala primanja
Svakako to je za pocetak samo dok se malo tamo ne snadje. To je sto smo uspeli da nadjemo preko poznanika. Mene jedini brine da ne dodje do obijanja jer smo se prijavio kao lice sa sss, a u ugovoru cemu pisati da je kurir vozac. Mada su nam trazili iz firme i diolomu srednje skole, a i vozacku dozvolu da posaljemo prevedeno.

Pozdrav drugari,
registrovao sam se za spajanje porodice. Prilikom registracije sam pratio sve korake na nemackom, medjutim kad sam na kraju kliknuo na speichen izbacilo mi je da nisam tacno ukucao ona zamagljena sigurnosna slova. Ponovo sam ukucao , ali mi je onda umesto speichen pisao na engleskom Submit...sve ostalo je bilo na nemackom...Stigao mi je mejl da je registracija zavrsena uspesno, registrovani ste pod brojem tim i tim...na pocetku mejla pise "usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za sengen vize"..
Zanima me da li to moze predstavljati problem jer na sajtu ambasade pise da u koliko se zakaze na engleskom necete moci da predate dokumenta niti da se registrujete ponovo?
Mada, ja se nisam registrovao na engleskom, svaki korak je bio na nemackom, buni me samo ovo Submit na kraju, i ovaj pocetak mejla.
Hvala

Sve ti je u redu, ne brini, tako svi dobiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back