Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rekao bih NOKS 3-5 ali teško da si našao posao u Nemačkoj gde se traži ova škola. Kaži za koji posao ideš u DE pa ćeš dobiti odgovor da li si ipak za NOKS 1-2?
Rewe,Aldi,Lidl ili Mcdonalds imam neke ljude tamo koji su mi rekli da bi moli da me ubace i daju ugovor ja sam vec predala cema evo 10 mesec nego se dodatno informise da nisam omasila kategoriju jer sam se prijavila na 3-5 noks a nemam nigde informacija kako se pika gimnzija i totalno sam zbunjena i panicim da mi nece propasti sve to jer samo cekam termin

Rewe,Aldi,Lidl ili Mcdonalds imam neke ljude tamo koji su mi rekli da bi moli da me ubace i daju ugovor ja sam vec predala cema evo 10 mesec nego se dodatno informise da nisam omasila kategoriju jer sam se prijavila na 3-5 noks a nemam nigde informacija kako se pika gimnzija i totalno sam zbunjena i panicim da mi nece propasti sve to jer samo cekam termin
omasila si debelo, trebalo je noks 1-2, dzabe si aplicirala propalo ti 10 meseci
i inace mislim da nema nista od termina onih koji su skorije aplicirali jer jednostavno verovatno cekaju stupanje ovog novog zakona on Nove godine, tako da po meni jedino oni kpji su tu najdalje mesec dana do termina mogu i da ga ocekuju do kraja godine jer je pitanje kad stupi novi zakon na snagu, da li ce ovaj stari sa noksovima 26.2 biti ukinut. Ko je otisao, otisao. Ovaj novi ne moze da prodje 5% ljudi

omasila si debelo, trebalo je noks 1-2, dzabe si aplicirala propalo ti 10 meseci
i inace mislim da nema nista od termina onih koji su skorije aplicirali jer jednostavno verovatno cekaju stupanje ovog novog zakona on Nove godine, tako da po meni jedino oni kpji su tu najdalje mesec dana do termina mogu i da ga ocekuju do kraja godine jer je pitanje kad stupi novi zakon na snagu, da li ce ovaj stari sa noksovima 26.2 biti ukinut. Ko je otisao, otisao. Ovaj novi ne moze da prodje 5% ljudi
Zbog cega ce teze ici po novom? Nisam upucen.

Cao svima! Da li je neko bio u slicnoj situaciji pa da podeli svoje iskustvo? 29.04 mi je bio dodeljen termin (15 meseci cekao) sve je bilo ok, s tim sto sam morao da dopunim dokumentaciju (original ugovor itd..) I to sam obavio 22.05.2019. Da li neko ima ideju koliko cu cekati vizu i da li je realno da se nadam da cu otici do 15.07. jer to poslodavac ocekuje od mene. U pitanju je noks 1-2. Hvala unapred!
Suprug je imao termin 26.2....takodje su trazili dopunu dokumenata tako da je to predao 22.4....evo jos uvek ceka odgovor...nadam se da vi necete cekati odgovor tako dugo,jedino je na termin cekao 13,5 meseci...

Zbog cega ce teze ici po novom? Nisam upucen.
- jezik najverovatnije nivo B2. Aktivnim ucenjem neko moze da savlada za godinu dana, neko za dve a neko nikad.
- nostrifikacija diploma znaci da smer koji si zavrsio mora da ima ekvivalent poslu koji ces raditi, negde ide direktna nostrifikacija a negde se polaze valjda neki ispit, naravno na nemackom
- novim zakonom se otvara dolazak radne snage iz celog sveta a ne kao ovaj koji je bio samo za Balkan
- verovatno ce morati da se ima novca na racunu kad se dobije viza od sest meseci za trazenje posla kao garant da ces imati sredstva za zivot

ako ovo sve nije teze nego stari zakon, onda stvarno ne znam...
znam masu ljudi koji su otisli kao soferi po starom zakonu bez znanja deset reci nemackog, i to sa osnovnom skolom

Dali neko zna neki savet u januaru sam predao dopunu i jos mi nisu nista odgovorili u pitanju je spajanje porodice minhen
Posto je upitanju Minhen tu vecina ide pa su guzve,saljite i emeilove
- jezik najverovatnije nivo B2. Aktivnim ucenjem neko moze da savlada za godinu dana, neko za dve a neko nikad.
- nostrifikacija diploma znaci da smer koji si zavrsio mora da ima ekvivalent poslu koji ces raditi, negde ide direktna nostrifikacija a negde se polaze valjda neki ispit, naravno na nemackom
- novim zakonom se otvara dolazak radne snage iz celog sveta a ne kao ovaj koji je bio samo za Balkan
- verovatno ce morati da se ima novca na racunu kad se dobije viza od sest meseci za trazenje posla kao garant da ces imati sredstva za zivot

ako ovo sve nije teze nego stari zakon, onda stvarno ne znam...
znam masu ljudi koji su otisli kao soferi po starom zakonu bez znanja deset reci nemackog, i to sa osnovnom skolom
Ako bude tako onda ce termin da se dobije za dan dva,medjutim sve to jos nije ozvaniceno,naravno da ostaje jos i da se vidi da li ce ovaj zakon za nas zemlje Zapadnog Balkana produziti ili ce nas staviti u paket sa tim novim.

Ljudi ne pecajte se na prvu vest iz novina sto se tice novog zakona,predlog tog novog zakona jeste izglasan ali treba da prodje jos neke institucije pa kada svi oni potpisu onda ce se tacno znati svaka stavka ovo za sada je sve i dalje predlog zakona koji ce se jos menjati,uglavnom trebalo bi da bude izglasan uskoro...
Ali to je nama manje bitno jer se taj novi zakon odnosi na sve non-eu zemlje osim na zemlje Zapadnog Balkana(to bukvalno i pise u predlogu novog zakona) jer mi sa Nemackom imamo poseban sporazum koji traje do kraja ove godine,sta ce posle biti to se za nas ne zna jer ne mora da znaci da ce vaziti taj novi zakon mozda nam produze ovaj sporazum ili nesto sasvim trece...
Nemojte da se zamarate sa tim dok sve informacije ne budu zvanicne.
A realno po tom novom zakonu ce se mnogo teze odlaziti i dobijati viza tako da za sada je nama dobro,osim naravno sto nam je zacepljena ambasada :dash:

Skula17 Ja hocu ali sam vec u proceduri za termin, poslao sam u septembeu prosle godine. Dali to smeta sada za grupni termin?
Ja sam u Maju prosle godine. Cuo sam da su tako vec radili grupno, drugacija je procedura. Redovnim putem zapisan ti je broj pasosa, a grupno se drugacije registruju dokumenti posto to treba da organizuje strana firma u saradnji sa ambasadom.....

Odlazak po zakonu 26.2 koji se odnosi na zapadni Balkan, nastavlja se do kraja 2020. a kako stoje stvari, najverovatnije će se i produžiti. Nemojte lupetati neproverene informacije i dodatno demotivisati ljude. Svi koji su aplicirali za termin doćiće na red. E sad vreme čekanja je druga tema.
jesi ti siguran u to prijatelju?
postoje dve moguce opcije a treca je nemoguca. najverovatnija je da ce se zakon 26.2 ispostovati do kraja 2020. dokle je i napisano da traje zakon.
druga isto vrlo moguca je da ce stupanjem feg zakona od pocetka iduce godine ukinuti 26.2 zakon za zemlje z. Balkana.
treca opcija da ce se 26.2 produziti je neverovatna, to se sigurno nece desiti

POSTOVANE KOLEGE POTREBNA JE INFORMACIJA KOLIKO SE CEKA GRUPNA VIZA ZA VOZACE...I DALI JE NEKO ZAINTERESOVAN DA NAPRAVIMO GRUPNI TERMIN SA NEMACKOM FIRMOM JA BIH SVE ORGANIZOVAO, SAMO DA UBRZAMO ODLAZAK IZ OVE PROPALE ,,rupe.... Sta mislite o tome.......za detalje bi se dogovorili...
Pozdrav Sekula,

Da li mi mozete dati kontakt, poznajem troje ljudi koji su zainteresovani za grupni termin?

Odlazak po zakonu 26.2 koji se odnosi na zapadni Balkan, nastavlja se do kraja 2020. a kako stoje stvari, najverovatnije će se i produžiti. Nemojte lupetati neproverene informacije i dodatno demotivisati ljude. Svi koji su aplicirali za termin doćiće na red. E sad vreme čekanja je druga tema.

Upravo tako,samo strpljivo nemamo sta drugo i bez sirenja neproverenih informcija....
Ja sam u proslom postu pogresno napisao da zakon vazi do kraja ove godine a ustvari je do kraja 2020.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back