Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi, da li je neophodno da prilikom popunjavanja onog formulara za prijavu termina koristim nasu latinicu ( ako u prezimenu imam slovo č,ć,ž i slicno, ili za tim nema potrebe? Da li bi mi napravili problem prilikom odlaska na termin ukoliko uoce da na prijavi upisem jednostavno samo Markovic umesto Marković?

Ne, necete imati problem. Slobodno napisite Markovic. Vazan je broj pasosa.

Ja sam u Berlinu sa plavom kartom i za spajanje porodice je potrebno 6 platnih lista. Evo sta sve treba mozete procitati ovde: https://www.berlin.de/labo/willkomm.../service.493524.php/dienstleistung/328188/en/

Ali i da je manje u Ambasadi se ceka mnogo mnogo duze.

Hvala puno na ogovoru. Da, vidim da traze 6.
Zasto bi onda na sajtu ambasade pisalo 3 platne liste? Zar to nije ujednaceno za celu Nemacku?.
Znam da se ceka duze na termin, zato i hocemo dok cekam na termin za radnu vizu da apliciramo za termin za spajanje porodice i ako je moguce nekako iskalkulisemo da sto krace budemo razdvojeni.

Koliko je meni poznato, ti mozes nakon 4 meseca i samim tim 3 platne liste da produzis vizu u Nemackoj, u opstini gde si prijavljen - ne moras cekati istek 6 meseci. Samim tim dobijas produzetak vize na godinu ili cak i vise, i ako imas odgovarajuci stan, nemas nikakve prepreke za ostvarivanje spajanja. Osim naravno temina za spajanje. Trenutno uopste nemam predstavu na koliko ce da odu sa spajanjem. Sve mi se cini da ce do leta da ode na godinu cekanja.....a posle jos grdje i gore

Jos cekam za termin pa bi iskalkulisali da termin za spajanje bude odmah nakon tih 4 mesca...ako je to moguce.

Dragi forumsi,

Imam jedno pitanje vezano za spajanje porodice. Nadamo se terminu uskoro pa da proverimo na vreme. Spajam zenu i dete, u formularu za dete stoji stavka saglasnost roditelja da dete sme da se preseli u nemacku dok jedan roditelj ostaje u srbiji. Posto cemo svi da se selimo za nemacku, da li je ta saglasnost onda potrebna?
Hvala svima na odgovorima.

Pozdrav svima!

Imam problem sa registracijom za termin.
Prošle nedelje sam pokušao da zakažem termin, koristio sam nemačku verziju sajta, medjutim došlo je do neke greške i stigao mi je sledeći mejl:

Service in English is only available for Schengen visa.
Please follow German version which is bilingual German/Serbian
Usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za šengen vize.
Molimo Vas da pratite nemačku verziju koja je dvojezična nemačko/ srpski.

Nakon toga sam više puta ponovo pokušavao da zakažem termin, medjutim sistem mi javlja da je moj broj pasoša već upotrebljen za registraciju:
Diese Angabe muss eindeutig sein. Bei einem anderen Termin wurde sie bereits verwendet.

Napominjem, nisam dobio nikakav mejl potvrde, da bih mogao bilo šta da storniram ili slično.
Zvao sam ambasadu, rekli su mi da ne znaju šta da mi kažu i kako da mi pomognu, da probam da pišem mejlove, pa ako mi neko odgovori. Pisao sam na termin@belg.diplo.de, termin@belg.auswaertiges-amt.de i visa@belg.diplo.de, ali niko ne odgovara.

Da li je neko imao sličnih problema i kako da rešim ovu situaciju?

Pozdrav

Pozdrav svima!

Imam problem sa registracijom za termin.
Prošle nedelje sam pokušao da zakažem termin, koristio sam nemačku verziju sajta, medjutim došlo je do neke greške i stigao mi je sledeći mejl:

Service in English is only available for Schengen visa.
Please follow German version which is bilingual German/Serbian
Usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za šengen vize.
Molimo Vas da pratite nemačku verziju koja je dvojezična nemačko/ srpski.

Nakon toga sam više puta ponovo pokušavao da zakažem termin, medjutim sistem mi javlja da je moj broj pasoša već upotrebljen za registraciju:
Diese Angabe muss eindeutig sein. Bei einem anderen Termin wurde sie bereits verwendet.

Napominjem, nisam dobio nikakav mejl potvrde, da bih mogao bilo šta da storniram ili slično.
Zvao sam ambasadu, rekli su mi da ne znaju šta da mi kažu i kako da mi pomognu, da probam da pišem mejlove, pa ako mi neko odgovori. Pisao sam na termin@belg.diplo.de, termin@belg.auswaertiges-amt.de i visa@belg.diplo.de, ali niko ne odgovara.

Da li je neko imao sličnih problema i kako da rešim ovu situaciju?

Pozdrav

Sistem preopterecen,sacekaj mail par dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back