Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, za noks 3-5 jel zna neko hoce podeliti koji termi? 15.02.2018 sam aplicirao i jos nista..hvala unapred
Ceka se sve duze od kad je uvedeno da se svaki gradjanin moze prijaviti na sajtu ambasade,na primer pre 2 godine na termin se cekalo oko 5 meseci i nije bilo noksovo ali zato je se samo mogao prijaviti na termin onaj koj je imao ugovor i odobrenje od agencije za rad i broj sa tog ugovora je morao da ukuca na sajtu kad se prijavljuje sto je bilo mnogo bolje ekstra,ovo sad je haos.

Pozdrav!
Apliciram za jednog kolegu za posao vozača u Nemačkoj. On trenutno radi u Srbiji kao vozač. Interesuje me, pošto je završio samo osnovnu školu, a naknadno je položio za vozača C i E kategorije, da li da mu apliciram na NOKS 1-2 ili profesionalni vozač? Hvala!
NOKS 3-5 ako ce tamo da vozi E ili C
Nema veze sto nema skolu bitna je dozvola i Cod 95

Koja je to skola kod brankovog mosta?

- - - - - - - - - -

Termin mozes da ocekujes posle godinu dana cekanja za taj noks,a sve ti zavisi kakav ugovor ti napravi ujka,te diplome gradjevinske sto mislis da kupis kod brankovog mosta ne prolaze u ambasadi,da bi bio majstor moras da imas polozeno majstorsko pismo ili priznatu diplomu od najmanje tri godine redovnog skolovanja da bi bio noks 3-5,a ta tvoja masinska moze da prodje ako ti ujak napravi ugovor u gradjevinskoj firmi naprimer nesto oko masina.

Koja je to skola kod brankovog mosta?

Cestitam i sve nanbolje.Kako ste dobili odgovor iz ambasade,putem E maila,telefonski...?I odprilike u koje je vrijeme bilo?Unapred hvala.
Ja Sam aplicirala 1.1 .2018
Term in 15.1.2019
Odbijeno posle mesec dana Sa odgovorom sva dokumenta su uredu alli imam previse imamo radnika prvenstveno svaba na cekanju za posao probaj te Sa zalbom
Podneta zalba Jos nema odgovora
Posao tresenkraft u restoranu

Aplicirao sam za plavu kartu u Bg preko interneta i prilikom poslednjeg koraka ceo upitnik je prebacen sa nemackog na engleski. Posle toga sam procitao da sve mora biti na nemackom. Zatim sam stornirao prijavu i posle 10 minuta se ponovo prijavio. Nakon par minuta dobijam mail da sam se uspesno prijavio, medjutim tek nakon posla sata dobijam mail da je prva prijava stornirana. Da li sam trebao da prvo sacekam mail o storniranju prve prijave pa da se tek onda ponovo prijavim ili to nema veze. Drugo pitanje da li neko zna dokle se stiglo sa terminima za plavu kartu?
Hvala.

Nasao sam negde na internetu da je za plavu kartu bitno priloziti i Stellebeschreibung tj. da poslodavac detaljno opise vrstu posla kojom cu se baviti, medjutim na zvanicnom sajtu ambasade se to nigde ne pominje vec ugovor o radu u kome se navodi radno mesto. Da lj neko zna nesto vise o ovome i da li je taj Stellenbeschreibung ukinut. Jos jedno pitanje, meni je ugovor na engleskom, da li je to ok ili za ambasadu mora na nemackom? Hvala.

Zdravo narode, imali ko da ceka na radnu vizu kao gradjevinski radnik (majstor)? Ja cekam tacno godinu dana, a kako je prilike cekacu jos par meseci...
I da znate li do kog datuma su u ambasadi fodli sa davanjem termina, jer kada sam ja dobio poslednje informacije pre par nedelja, bili su na polovini januara?
NOKS 1-2 do 27.01. 3-5 kako koji polovina februara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back