Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cekajte ovako
Ako sam se registrovao za NOKS1-2 a odem na termin sa papirima za NOKS 3-5 VOZAC
Pusticeme jer sam se prijavio za manji NOKS???
AKO je tako kakav sam ko.. ispao jer ja sam cuo ako pogresis NOKS dace ti odbijenicu
Jer sam bio prijavljen za NOKS1-2 U novembru i odjavio jer sam mislio da ce me odbiti i da sam ugasio onda,pa sam zato odjavio i prijavio za NOKS 3-5 VOZAC
??????

Pozdrav druze, po ovome sto si napisao ukoliko nadjem posao kao kuvar posto tako idem, nece biti problem da mi produze vizu? Nadam se da sam dobro razumeo

Inace, za one koji cekaju odgovor.. bio u ambasadi 20.11.18 3-5 kuvar... dobio odg juce da ambasada poslala proveru u Nemackoj i da kada dobiju odgovor obavestice me o tome.
Pozdrav i nadam se dobijanju vize. :)
Nebi trebalo da bude problem jer kuvari se traze, ali koliko vidim u Bayern dosta zategli sto se tice noksa 1-2. Cujem da dosta odbijaju jer za te poslove imaju na arbeitsamt, tako da helfer tesko prolazi.

Helferi u Minhenu najteze, skup grad, odbijaju one na minimalcu.
Tbv hvala na svemu sto si napisao, pa za spajanje, vidis i sam...dodji za 7/8 meseci pa vidi tad situaciju, sta da ti kazem.

- - - - - - - - - -

Da li zalbu pisem u Berlin direkno ili ambasadi Beograd. Imam advokata u DE dobrog pa neznam da li da pise u Berlin zalbu?

Zalba se salje Ambasadi a sto se tice onoga ko ce vam pisati to je na vama da nadjete nekog ko ume to da radi.

Nebi trebalo da bude problem jer kuvari se traze, ali koliko vidim u Bayern dosta zategli sto se tice noksa 1-2. Cujem da dosta odbijaju jer za te poslove imaju na arbeitsamt, tako da helfer tesko prolazi.

Odlicno, ja bih samo to i trazio kao kuvar da radim.. zato i pitao :)
Hvala. :) Nadam se skorije da cu dobiti pozitivan odgovor pa da cu se tamo snalaziti i traziti posao da produzim vizu>

Helferi u Minhenu najteze, skup grad, odbijaju one na minimalcu.
Tbv hvala na svemu sto si napisao, pa za spajanje, vidis i sam...dodji za 7/8 meseci pa vidi tad situaciju, sta da ti kazem.

- - - - - - - - - -

Zalba se salje Ambasadi a sto se tice onoga ko ce vam pisati to je na vama da nadjete nekog ko ume to da radi.

ma ne odbijaju samo one na minimalcu. Ja sam imao ugovor za reinigung na 13,5 eura po satu i odbili me, a ja sam hteo samo da promenim poslodavca.

ma ne odbijaju samo one na minimalcu. Ja sam imao ugovor za reinigung na 13,5 eura po satu i odbili me, a ja sam hteo samo da promenim poslodavca.

Jbt ja idem u München.Jos bi samo trebali da me odbiju posle ovoliko cekanja!Treba sad nekad da dobijem novi ugovor od poslodavca,tacno ne znam kakav ugovor treba biti da budem spokojan...

Imam jedno pitanje,vezano za termin spajanja porodice,Nemacka ambasada u Bg. Da li je u formularu potrebno popuniti stavku u kojoj navodite zadnji 5 boravaka tamo, s obzirom da niste bili prijavljeni na toj adresi? Ja sam odlazila kod supruga u smestaj ali me nikada nije prijavio nigde da tu boravim par nedelja, turisticki. Da li bi to bio problem ako bih ja ispunila to polje?

Mene su odbili napisali da navodno za taj poso rusenje objekata i iznosenje suta imaju radnike u DE na birou. Da li pomaze da firma napise molbu da bas mene hoce jer znam posao sa azbestom i staklenom vunom ili je sve to uzaludno posati. 14 meseci sam cekao i sada razocarenje totalno ali poslodavac zeli da pimogne i pitao me sta treba kome da pise dopis napisace. E sada problem sto mi je ostalo jos 7 dana pravo zalbe a nemogu naci ko da mi pomogne. Advokat u DE mi trazi 500€ da napise zalbu.

- - - - - - - - - -

Inace satnica je ok ugovor takodje to nisu zamerili

Mozete li mi reci ja sam zavrsio srednju gradjevinsku skolu smer moler fasader a potpisao sam ugovor u Nemackoj sa jednom gradjevinskom firmom ali da radim krovove.Za koji noks ja treba da apliciram?
To znaci onda da si gradjevinski tehnicar a to je noks 3-5,a sad sta ti pise u ugovoru to je bitno za noks,krovove moze da radi i pomocnik ako zna.

Samo da se nadovežem na ovo moje pređašnje pisanje.Pre paid sim kartica sa neograničenim pozivima ka svim mrežama u De. uključujući i eu roaming i 1,5gb lte interneta košta9.99eur i traje mesec dana.Sa ugovorom na 24 meseca i bez telefona stvari stoje ovako:Za 29,99eur imate sve besplatno u de kao i eu roaming + 30GB LTE(brzina do 225mb/s) interneta takođe i u svim zemljama eu.
pod uslovom da neko nema potrebu za 30 GB interneta mesecno, postoji gomila manjih operatera sa daleko povoljnijim cenama od ovoga sto si naveo. npr. 2-3 GB + neograniceni pozivi i poruke ka svim DE mrezama za 6-7e mesecno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back