Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovanje svima,
registrovao sam se na ovaj forum kako bih postavio pitanje koje mislim da ima veze sa ovom temom. Naime moj otac, građevinski tesar, je otišao na privemeni rad u inostranstvo početkom septembra. Radna dozvola mu je trajala do 31. 01. 2019. Međutim dozvola mu nije odobrena. Poslodavac, novopazarska firma, mu je prodložio da se vrati u Srbiju i da nakon nedelju dana dođe ponovo kao turista na 3 meseca. Šta bi bilo najbolje da moj otac uradi? Čuo sam priču da može da ostane još dve godine od neproduženja dozvole, a da nakon toga, kada se vrati u Srbiju, mora godinu dana biti ovde.
Bio bih veoma zahvalan bilo kome ko zna savet ili odgovor za ovaj problem.

1. informator ambasade vam uopste ne trazi kod95 nego potvrdu da cete ga zavrsiti od poslodavca
https://belgrad.diplo.de/blob/20249.../ewt02-3-5-noks-berufsfahrer-aktuell-data.pdf

2. mozete promeniti posao bez ponovne procedure uz odobrenje iz par institucija tamo u nemackoj

Da se nadovezem na ovaj post. Iz mog licnog iskustva nije bas lako promeniti poslodavca ako posao nije facharbeit. Ja sam npr. otisao sa ulaznom za noks 1-2 pre mesec dana. Kako se posao kod trenutnog poslodavca smanjio morao sam traziti drugi. Nasao firmu za reinigung i arbeitsamt u Minhenu je odbio uz razlog da ima dosta njihovih i sa EU papirima koji mogu raditi taj posao. I kroz malo raspitivanja kod raznih institicija i ljudi doslo je do toga da bez problema prolazi baustela i facharbeit. Zato savetujem vi koji dolazite preko noksa 1-2 nenadajte se da cete lako prometi posao. Zato da ako ovde dodjes kao vozac noks 3-5 tesko da ces lako prometi posao ako to radno mesto nije za vozaca. A za vas sa kvalifikacijama nema zime. Toliko od mene

Da se nadovezem na ovaj post. Iz mog licnog iskustva nije bas lako promeniti poslodavca ako posao nije facharbeit. Ja sam npr. otisao sa ulaznom za noks 1-2 pre mesec dana. Kako se posao kod trenutnog poslodavca smanjio morao sam traziti drugi. Nasao firmu za reinigung i arbeitsamt u Minhenu je odbio uz razlog da ima dosta njihovih i sa EU papirima koji mogu raditi taj posao. I kroz malo raspitivanja kod raznih institicija i ljudi doslo je do toga da bez problema prolazi baustela i facharbeit. Zato savetujem vi koji dolazite preko noksa 1-2 nenadajte se da cete lako prometi posao. Zato da ako ovde dodjes kao vozac noks 3-5 tesko da ces lako prometi posao ako to radno mesto nije za vozaca. A za vas sa kvalifikacijama nema zime. Toliko od mene

A koji posao si obavljao tih mesec dana, i sta si posle trazio od posla, ako nije tajna ?

A koji posao si obavljao tih mesec dana, i sta si posle trazio od posla, ako nije tajna ?

Naravno da nije ja sam jos uvek prijavljen kod starog poslodavca i radim, wäscherei je u pitanju, a konkurisao sam u firmi koja se bavi ciscenjem, i nisu odobrili jer za poslove ciscenja imaju dosta njihovih i sa EU papirima na arbeitsamt. A sada sam predao za baustelu i cekam na odgovor evo vec 10 dana. Kazu da pomocni radnici i ciscenje ne prolazi, znaci samo facharbeit i baustela. I nisam naveo ja sam u pokrajini Bayern. 50ak km od Münchena

Poslednja izmena:
Molim Vas, treba mi vaša pomoć.U februaru prošle godine sam aplicirala za vizu, danas mi je stigao mejl iz ambasade, dobila sam termin za 07.03.2019.Ali imam jedan problem, greškom sam aplicirala za NOKS 3-5 a trebala sam za NOKS 1-2.Svaka preporuka ili informacija će dobro doći, hvala Vam unapred!!
Imas dve opcije - za ovo vreme do termina da pronadjes poslodavca i posao za srednju skolu koju si zavrsila, ili da ides na blef, neko kaze da moze da se prodje, neko ne.

- - - - - - - - - -

Ja imam suprotan problem - zakazao sam u 1-2 a trebao 3-5. Ovde nece biti problema u ambasadi osim sto cu duze cekati na termin.

Imas dve opcije - za ovo vreme do termina da pronadjes poslodavca i posao za srednju skolu koju si zavrsila, ili da ides na blef, neko kaze da moze da se prodje, neko ne.

- - - - - - - - - -

Ja imam suprotan problem - zakazao sam u 1-2 a trebao 3-5. Ovde nece biti problema u ambasadi osim sto cu duze cekati na termin.

Hvala vam puno, verovatno ću pokušati na blef.Nećeš puno duže čekati, možda 1-2 meseca.Ako neko ima još neki savet, pišitee!!

Da, ali sad sam mozda mogao da dobijem termin da sam ubo pravi noks...
Sestro zelim ti puno srece na terminu

Hvalaa, i tebi srećno!

- - - - - - - - - -

Molim Vas treba mi vaša pomoć.Greškom sam aplicirala termin za NOKS 3-5 umesto za NOKS 1-2.Imam termin 07.03.2019. i sada ne znam šta da radim.Svako iskustvo ili informacije će dobro doći, hvala Vam unapred!

Naravno da nije ja sam jos uvek prijavljen kod starog poslodavca i radim, wäscherei je u pitanju, a konkurisao sam u firmi koja se bavi ciscenjem, i nisu odobrili jer za poslove ciscenja imaju dosta njihovih i sa EU papirima na arbeitsamt. A sada sam predao za baustelu i cekam na odgovor evo vec 10 dana. Kazu da pomocni radnici i ciscenje ne prolazi, znaci samo facharbeit i baustela. I nisam naveo ja sam u pokrajini Bayern. 50ak km od Münchena

Pozdrav druze, po ovome sto si napisao ukoliko nadjem posao kao kuvar posto tako idem, nece biti problem da mi produze vizu? Nadam se da sam dobro razumeo

Inace, za one koji cekaju odgovor.. bio u ambasadi 20.11.18 3-5 kuvar... dobio odg juce da ambasada poslala proveru u Nemackoj i da kada dobiju odgovor obavestice me o tome.
Pozdrav i nadam se dobijanju vize. :)

Hvalaa, i tebi srećno!

- - - - - - - - - -

Molim Vas treba mi vaša pomoć.Greškom sam aplicirala termin za NOKS 3-5 umesto za NOKS 1-2.Imam termin 07.03.2019. i sada ne znam šta da radim.Svako iskustvo ili informacije će dobro doći, hvala Vam unapred!

Ama bas nista!Samo mozes moliti boga da te ne vrate!Znalo se desiti po pisanju sa foruma da nekome to prodje,ali sanse su male!Ja ti od srca zelim srecu jer ce ti stvarno biti potrebna!

Ama bas nista!Samo mozes moliti boga da te ne vrate!Znalo se desiti po pisanju sa foruma da nekome to prodje,ali sanse su male!Ja ti od srca zelim srecu jer ce ti stvarno biti potrebna!

Hvala vam puno, jedino mi to izgleda ostaje...Ako neko ima možda još neki savet pišiteee

- - - - - - - - - -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back