Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, čak i da uspete da nadjete posao i dobijete ugovor od budućeg poslodavca, najpre morate u Nemačkoj ambasadi u Bg da dobijete vizu. Na osnovu tog ugovora proces dobijanja vize jeste mnogo brzi / kraći ali se na sam termin za podnošenje zahteva čeka preko pola godine. Sledeću vizu dobijate u mestu gde zivite u birou za strance. Srećno vam bilo.

Pozdrav ljudi,
Hvala na korisnim informacijama u vezi termina. Interesuje me da li neko ceka za plavu kartu ili mozda je dobio termin u skorijoj proslosti. Vidim na sajtu ambasade pise da se ceka 6 meseci, ali po pisanju ljudi sa druge strane vidim da dobijaju termine do 2 mesaca kada izaberu opciju za "visoko kvalifikovane/plava karta/i sta god jos spada u tu kategoriju". Registrovao sam se 28 januara za termin.

Znaci nema klasicna sezonska za gradjevinu, al da ti sezunsku pravi fradjevinska firma iz DE?

Koliko ja znam mi nemamo mogucnost sezonski, imamo ovo sto i jurimo svi tj normalnu vizu. To su imali hrvati pre nego sto su usli u eu da rade neki sezonski posao odredjen broj meseci u godini. Samo na detasman odnosno da neka nasa firma izvodi radove u De i ti kao njen zaposlen dobijes vizu mislim da mozes onda 9 meseci u Nemačkoj da radiš a 3 moras da budes u tvojoj drzavi.

Pozdav svima, molio bih ako mi neko moze pomoci i dati odgovor..
Pitanje je , ukoliiko je osoba bila na Azilu u Nemackoj, da li to moze predstavljati problem pri podnosenju zahteva za vizu i zaposljavanju?

Takodje sledeca stvar, nakon dobrovoljnog povlacenja zahteva za Azil i dobrovoljnog povratka u svoju zemlju, osoba je dobila 10 meseci zabrane ulaska u EU, ta zabrana nigde nije upisana niti je bila u pasosu, NE ZNAJUCI za zabranu se osoba uputila turisticki u Nemacku i nakon sletanja u Nemacku na Aerodromu je privedena deportovana nazad tako da je u pasos udaren samo izlazni pecat iz Srbije .

Da li se Adresa na koj je osoba boravila u Nemackoj dok je bila na Azilu treba upisati u popunjavanju formulara za posao ?
I da li se ta Adresa i period boravka na Azilu treba upisati u zahtevu za vizu?
Da li upisati u zahtevu za vizu da je osoba deportovana, jer deporrtacija nije bila ni zbog kakvih krivicnih dela?

S obzirom da na sajtu Ambasade pise samo da je potrebno da prodje 24 meseca ukoliko je osoba imala bilo kakva primanja u viiduu pomoci od Nemacke da bi osoba mogla da Aplicira za Visum
Da li sve to moze predstavljati problem pri podnosenju zahteva za vizu?

Molio bih ako bi neko znao i ako bi mogao pomoci.. hvala sviima naped i lep pozdav

Pozdrav drugari imam 2 kraća pitanjca
1. Da li u ugovoru od poslodavca treba da piše da posedujem kod 95 ako ga posedujem ? I da li ce me on zaposliti ako nemam Code 95 i obezbediti polaganje istog?
i
2. Ako nadjem posao vozaca C kategorije, da li u slucaju ako zelim tamo da promenim posao posle par dana za za neki drugi koji nije šoferiranje, da li opet moram ulaziti u procesuru za dobijanje nove radne vize na god dana ili se taj novi posao "kači" na ovu postojecu radnu vizu?

Sobzirom da sam taze vozač bez ikakvog iskustva, ne znam tačno u šta se upuštam :(

Pozdrav drugari imam 2 kraća pitanjca
1. Da li u ugovoru od poslodavca treba da piše da posedujem kod 95 ako ga posedujem ? I da li ce me on zaposliti ako nemam Code 95 i obezbediti polaganje istog?
i
2. Ako nadjem posao vozaca C kategorije, da li u slucaju ako zelim tamo da promenim posao posle par dana za za neki drugi koji nije šoferiranje, da li opet moram ulaziti u procesuru za dobijanje nove radne vize na god dana ili se taj novi posao "kači" na ovu postojecu radnu vizu?

Sobzirom da sam taze vozač bez ikakvog iskustva, ne znam tačno u šta se upuštam :(

1. informator ambasade vam uopste ne trazi kod95 nego potvrdu da cete ga zavrsiti od poslodavca
https://belgrad.diplo.de/blob/20249.../ewt02-3-5-noks-berufsfahrer-aktuell-data.pdf

2. mozete promeniti posao bez ponovne procedure uz odobrenje iz par institucija tamo u nemackoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back