Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije nama nemacka ambasada kriva za sve ovo sto smo prinudjeni da idemo iz nase drzave kako bi preziveli i obezbedili neku buducnost nasoj deci. Mozemo samo da se zahvalimo nasim pokvarenim politicarima koji ne misle na narod nego samo na sebe i kako njima da bude bolje.
Ljudi u ambasadi rade svoj posao kolko mogu, nisu oni krivi sto su prebukirani. Da bi nadoknadili sve ove termine potrebno im je min. 100 novih radnika, a i svaki dan se prijavljuju sve vise i vise njih za nove termine. Mozemo samo strpljivo i bez mnogo nerviranja da cekamo termine.

Nije nama nemacka ambasada kriva za sve ovo sto smo prinudjeni da idemo iz nase drzave kako bi preziveli i obezbedili neku buducnost nasoj deci. Mozemo samo da se zahvalimo nasim pokvarenim politicarima koji ne misle na narod nego samo na sebe i kako njima da bude bolje.
Ljudi u ambasadi rade svoj posao kolko mogu, nisu oni krivi sto su prebukirani. Da bi nadoknadili sve ove termine potrebno im je min. 100 novih radnika, a i svaki dan se prijavljuju sve vise i vise njih za nove termine. Mozemo samo strpljivo i bez mnogo nerviranja da cekamo termine.

Nisu krivi daleko bilo. Ali su mogli da se prilagode novonastaloj situaciji jer oni rade istim kapacitetom kao i dok nije bila gužva, a ne moraju da nadoknade termine ali čisto da se vrati na neko normalno cekanje tipa 6 meseci a ovo je vec katastrofa noks 1-2 i 3-5 su vec presli godinu dana a i spajanje ce do leta sigurno preci godinu. Racunicu sigurno da imaju jer 95% zahteva placa tu taksu a to su ogromne pare.

Ne znače njima te pare ništa, 100.000 nas da preda zahtev to je 7.5mil €, za njihovu ekonomiju kap u moru.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ne radi se tu samo o tih 75eura mada ako im ne znaci sto naplacuju ali ajde.
Radi se o tome da mnogo vecu korist od nas ima Nemacka nego mi od nje jer mi tamo placamo stan, placamo hranu,odecu, obucu, osiguranje za auto i da ne nabrajam sta jos, plus tom poslodavcu donosimo zaradu itd tako da stvarno ne razumem ovo ,mislim najlakse im je da zabrane zaposljavanje kao sto je bilo pre ovoga i to je to a ne ovako mozes da se zaposlis ali ne mozes ni u Nemačkoj da završiš vizu ,ne mozes ni u ambasadi na primer u Beču ili bilo gde gde se ceka neko razumno vreme.U principu nista ne moze da se uradi osim u matičnoj drzavi, a oni ne rade nista sto bi skratilo ovo ogromno cekanje. Ne razumem tu politiku izdavanje prve vize u matičnoj drzavi.

Nismo nasli nikog ko je registrovan 31 januara i prvog februara tako da ne znamo dokle su tacno ocistili.

Informacija sa fb grupe, da su se registrovali 30. 01 i 05. 02 da su dobili termin i takođe info. sa fb grupe da su registrovani 03.02 i 04.02 a da nisu dobili termin!!! Sad nisam pametan koliko su pouzdane sve te informacije. Sve je to po principu, drugar mi rekao NIKO LIČNO!

Da se nadovezem za ambasadu, iz moje firme u Minhenu su zvali ambasadu 10 puta, razliciti ljudi, od regrutera do sefa ljudskih resursa. Fina zena, sefica ljudskih resursa, mi je samo rekla, citiram "Zvala sam ambasadu u Beogradu i ja na kraju. Ti ljudi uopste nisu fini i kulturni, ali culi su i od mene svasta". Nema teorije da se urgira ni po kom osnovu. Inace kad sam predao papire, u Minhenu su mi zavrsili vizu za 5 dana, tu su valjda i uspeli da ubrzaju. Noks 6-8.

Cekamo i spajanje porodice, aplicirali u septembru jos... Sve sve, ali najtezi je period biti ovde sam dok ti je porodica 1000 km daleko, pogotovo za ljude sa malom decom. Dok tu istu ambasadu realno, zabole cosak. Samo mi stvarno jedna stvar nije jasna, zasto su odvojili termine za spajanje, to nikako ne shvatam sto prave sebi dupli posao.

EDIT

Zaboravih, posto te mrzi da vratis 3-4 strane unazad, Milenijum osiguranje, oko 8000 rsd za 6 meseci

Kako pratim temu prvenstveno za surugu (med. rad - aplic u aprilu) i mene.
Juce nam na casu Nemackog profesorka kaze da je 6 ljudi koji su aplicidali u Julu 2818,dobilo termine za kraj Feb.
Kako pratim desavanja pitam je da nisu mozda pogresili i aplicirali sa opcijom da imaju Urkune koje su skoro delili. Licno se uverim u mailu jedne od kandidata da nije apliciranoo sa opcijom vec da ce nostrifikaciju raditi u DE.
I kaze da nije bilo urgencije iz klinike.
Eto mozda neko ima slicne informacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back