Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas u Nemackoj me zaustavi policija i uzme dokumenta i privede u policiji. Nakon pola sata provere mi kazu da je sve ok i pitaju zasto nemam vizu u pasosu. Kada sam odgovorio da cekam vizu da sam bio na terminu u novembru i da cekam odgovor iz ambasade oni su mi ostampali vizu na papiru i rekli da sam vizu dobio 10. Januara u Berlinu ali im cudno zasto nisam pozvan od ambasade. Kada sam pozvao ambasadu rekli mi da oni jos nemaju taj podatak i da cekam. A policajac mi ostampao na A4 papiru sve moje podatke i dole kopija vize. Nista mi nije jasno

Nije mi jasno kako da policija tek tako privede u stanicu, da li vas je zatekla da negde radite ili u gradu, ja sam sluzbeno stalno u nemackoj jednom mesecno i nikad nisam imao taj problem. Ako nije problem da objasnite.

Sta uradise ovi danas u Ambasadi ?!? U soku sam jos!

- - - - - - - - - -

Podelili su termine ljudima koji su se prijavili da imaju nostrifikovanu diplomu sada u januaru 2019. I dobili termin! A ljudi nemaju jis nostrifikaciju ali su ocekivali da ce zavrsiti sve za god dana jer imaju uslov za to, imaju god radnog staza i sad tek uce jezik a1 nivo a treba im b2 za nostrifikaciju..
U Ambasadi nisu normalni tacno, koju ce zbrku da naprave, a ljudi koji cekaju od februara 2018. Jos nisu dobili termin iako imaju sva dokumenta.

Pozdrav,jel zna neko sta ce se desiti,ako dobijem ugovor kao pomocni elektricar,a idem preko noxa 3-5 kao Elektricar.kako u ambasadu gledaju na takve stvari.
Obrnuta situacija moze da prodje, da si zakazao noks 1-2 a imas ugovor za elektricara i srednju skolu za elektricara.
Ovako ce te odbiti ili traziti dopunu tj. da ti poslodavac posalje ugovor za elektricara a ne za pomocnika.

Nije mi jasno kako da policija tek tako privede u stanicu, da li vas je zatekla da negde radite ili u gradu, ja sam sluzbeno stalno u nemackoj jednom mesecno i nikad nisam imao taj problem. Ako nije problem da objasnite.
Pa verovatno imas mozda pandura prasinara koji mozda ne kontaju da imas pravo 3 meseca onako blejati po Nemackoj,pa te odvedu na klasicnu proveru i u kompu sve nadju,ali sve vise ti obicni gradjani Nemci misle da smo mi iz Srbije u stvari iz Sirije pa se ubijes da im obijasnis da nisi Sirijac nego Srbijanac.

Sta uradise ovi danas u Ambasadi ?!? U soku sam jos!

- - - - - - - - - -

Podelili su termine ljudima koji su se prijavili da imaju nostrifikovanu diplomu sada u januaru 2019. I dobili termin! A ljudi nemaju jis nostrifikaciju ali su ocekivali da ce zavrsiti sve za god dana jer imaju uslov za to, imaju god radnog staza i sad tek uce jezik a1 nivo a treba im b2 za nostrifikaciju..
U Ambasadi nisu normalni tacno, koju ce zbrku da naprave, a ljudi koji cekaju od februara 2018. Jos nisu dobili termin iako imaju sva dokumenta.

Ovo je strasno..citam po facebooku da dele termine medicinarima nakon mesec dana od prijave,kao ubrzano za ove sto imaju Urkunde,i to su individualni termini..a sta je sa svima nama sto cekamo,preko reda se sad deli...neki su cak pisali da su dobili termine a prijavili se za noks 3-5 avgusta 2018..o cemu se ovde radi..u soku sam i ja takodje

Po dobijanju vize gde je najpovoljnije uzeti osiguranje koja agencija i cena ako znate,gde je najpovoljnije.

Milenijum osiguranje, skini nam se vise 5 puta jedno isto pitanje postavljas.
Do sada smo odgovorili na to pitanje jedno 200 puta, koristi search dugme, nemoj biti tako upadljivo glup i agresivan zivota ti

- - - - - - - - - -

Aplicirao sam za termin 02.02.2018 i još ništa, noks 3-5 vozač!

Odlicno star ,hvala, onda po tebi pratimo jer si blizu.

Znam jednog koji je aplicirao pocetkom februara 2018.mada nemogu datuma da se setim.. Mislim da jos ceka termin. Sto,jel delili nesto za vozace? Sta mislis o ovoj situaciji sa medicinarima sto pisu po fb?

Sto se tice medicinskih radnika tj. te situacije, pa sve je jasno.
Ambasadu tj. nemce ne interesuje ni najmanje sto ljudi cekaju duze od godinu dana, oni samo hoce radnu snagu koja je kompletna i to je to.
Sto kvalifikovanije to bolje, zato se 6/8 ceka mesec ipo dana. Zato favorizuju ove sto imaju Urkunde sad itd itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back