Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam po malo neuobicajnu situaciju ali se nadam da ce ovde neko znati da mi kaze sta da radim.
Naime moj muz je dobio vizu na dve god u ceskoj, i ima pravo da preko nemacke ambasade u ceskoj dobije vizu za nemacku. Potpuno legalno i normalno, tako su ga obavestili u ambasadi da moze.
Recite mi da li onda ja imam pravo da idem preko te nemacke ambasde u pragu na spajanje porodice?

Koliko je meni poznato samo onaj ko ima stalno boraviste u drugoj zemlji moze aplicirati za vizu u toj istoj zemlji.

- - - - - - - - - -

Vozaccc-samo da mi potvrdis-moram imati osiguranje na 36 meseci koje pocinje sa datumom sa kojim cu traziti i viza da mi pocne?

6 meseci putno osiguranje. milenijum je najjeftiniji bio

Koliko je meni poznato samo onaj ko ima stalno boraviste u drugoj zemlji moze aplicirati za vizu u toj istoj zemlji.

Ne mora da se imaju stalni ali mora da se legalno zivi tu, verovatno neki simbolican period... Tako je barem u Slo...pa na osnovu toga mislim da nemate pravo...
Plus su meni ovamo trazili potvrdu iz opstine o svim prethodnim adresama a da poslednja bude aktuelna tj da niste odjavljeni sa nje...

Ne mora da se imaju stalni ali mora da se legalno zivi tu, verovatno neki simbolican period... Tako je barem u Slo...pa na osnovu toga mislim da nemate pravo...
Plus su meni ovamo trazili potvrdu iz opstine o svim prethodnim adresama a da poslednja bude aktuelna tj da niste odjavljeni sa nje...

O tome se i radi, potrebno je da ste prijavljeni na adresi u toj zemlji.

- - - - - - - - - -

6 meseci putno osiguranje. milenijum je najjeftiniji bio

Moze i ko ima privremeni boravak, pitao je u ambasadi a i na fb se javio covek koji je dovio vizu za nemacku iako je imao privremeni boravak.
E sad taj covek mi se ne javlja a vidim da je i on spajao porodicu, sve bude gotovo jako brzo. A u ambasadi tamo ne moze da pita jer jednostavno- ne zna ceski jezik dobro i jedva se i oko pvoga sporazumeo sa njima, pa je komplikovano da pita i objasnjava za mene :-((

Imam po malo neuobicajnu situaciju ali se nadam da ce ovde neko znati da mi kaze sta da radim.
Naime moj muz je dobio vizu na dve god u ceskoj, i ima pravo da preko nemacke ambasade u ceskoj dobije vizu za nemacku. Potpuno legalno i normalno, tako su ga obavestili u ambasadi da moze.
Recite mi da li onda ja imam pravo da idem preko te nemacke ambasde u pragu na spajanje porodice?
Nazalost ne! Morate ici preko Beograda

Људи имам термин сад у уторак 22 јануара,кажите ми ко је био на термину шта питају,шта их интерсује и занима и тако нешто.Да се спремим мало.

Zanima ih samo da ti je kompletna dokumentacija. Ako prilazes sertifikat jezika pitace te par pitanja na nemackom ako ne nikom nista.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back