Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da nadjem post u kome je zena pisala oko spajanja porodice, konkretno pridruzivanja muzu.
Zanima me kakva pitanja pitaju, to oko partnera, koliko se poznajemo dobro itd. Ne mogu da verujem da traze i slike sa vencanja, stvarno svasta.

nasao sam ovu sliku na netu,neka pitanja koja postavljaju kad je u pitanju spajanje porodice,mozda vam pomogne...

pitanja ambasada.jpg

Moje sestrice su pitali sta bi zeleli da budu kad odu u Nemacku? Koji je danas dan? itd...
A za slike vencanja,mislim da je rekla kazala...

VOZACC dali to znaci da i oni sto odu pre 2020g i dobiju vizu na 6 meseci prilikom produzavanja vize trebaju da imaju b2?

To znaci za dobijanje prve vize. Za produzetak ne znam iskreno.

- - - - - - - - - -

Muz aplicirao 06.11.2018, noks 6-8
11.01. stigao mail, termin 18.01.2019

O lepo, delili su 6/8 dakle u petak.

Badjura, hvala vam na informacijama.
A za ovaj novi zakon mislim da je vozacc u pravu. I ja sam videla da ce traziti polozen b2 nivo. I sad mi je smesno sto su na svim tv stanicama digli frku oko novog nemackog zakona, cak ovi nasi i neki tim oformili da kao sprece ljude da idu, jer eto nemci ,,otvaraju granice", sto veze sa vezom nema :-D samo ce bar za nase ljude biti jos teze da se ode. Bez namere da nekog uvredim, ali budimo realni, mnogi ne znaju ni srpski na B2 nivou, a kamoli sto mogu da nauce nemacki. Sada da das prosecnom stanovniku Balkana da sastavi zalbu na srpskom jeziku, veliki procenat ne bi znao, a mora na testu da je sastavi na nemackom.. Drugo, nemaju mnogi ni vremena ni novca za tolike casove.
Tako da, sta ce biti..videcemo.

Mada...ovo sto sam prelistala na brzinu i sto videh da pise ovde..( mada ne razumem bas sve sto pise) ali koliko vidim ipak se visok nivo jezika ocekuje od ljudi koji ce tamo idi na Ausbildung, Studium,Weiterbildung itd.
Nece bas traziti od peraca sudova da zna od samog pocetka jezik perfektno.
Naravno, to su moje pretpostavke.

Pijempan, prosecan IQ u Srbiji je 89, nije to nikakva uvreda, cinjenica je da nam je narod polupismen.
Na stomatoloskom uce studente da smo mi krezuba nacija, puca zemlja po svim savovima.
Meni je drago kada vidim da se podigao standard negde jer je to granica za lenje i glupe ljude, tj za sve one sa kojima ne zelim da imam posla u zivotu :)

I ja čekam danima da neko odgovori ali za sada niko ništa neodgovara!!! Ja aplicirao 21.12.2018. za spajanje porodice.
Da li neko zna,kada se zakazuje spajanje proceduru.Posto sam zakazao samo za dete koje ima 7g.rekli su mi da se upisuje 1 posetilac kao za odraslu osobu.posto ona ide sama!A neko kaze da trebaju podatci i od supruge sto mi nekako nema logike,posto ona uopste ne ide na spajanje.

Danas sam bio na terminu ,sve je proslo glatko,jedino sto su za vikend IZMENILI informator,obratite paznju na to!

Pozz,izvini ne razumem..evo sada sam ponovo gledala inf.ne vidim promenu,osim:"ne heftalicom,vec spajalicom spojiti)...molom te objasni mi,hvala! Inace ja sam noks1-2negovateljica.za mesec dana ce biti godina kako cekam termin.Dakle,u februaru tacnije.
I vidim da se trazi B2 poznavanje nem. jezik.
Da li si imao sertif.nem.?Razgovor na nem.? Neka pitanja... I sl.? Odnosno,jesi li cuo ista o tome/ upoznat sa istim na licu mesta( ambasada?)Jos jednom,hvala na event.odg.pozz i srecno!

Bio sam jutros na terminu.Da naponem da su za vikend izmenili informator pa su i meni u agenciji davali drugi..(ne znam tacno koje izmene ima,ali jedna od izmena koju su mi pomenuli je bas ta koju si pomenula za heftalicu,ne znam da li ima jos neka...).otisao sam u ambasadu,odneo izvid iz PIO ,sertifikat A1,tuv sertifikate ,diplome kursa zavarivaca,novi i stari pasos,75e,popunjen informator....sve to fotokopirano u par primeraka i poredjano po odredjenom rasporedu...orginali su na uvid,vraca ih,a fotokopije i tih 75e zadrzava :)
vratila mi je i org i fotokopije diploma kursa zavarivaca,ne treba joj ,ali je zadrzala TUV sertifikate...poneo sam i ugovor iz prethodne firme (gde pise da sam radio kao bravar/ zavarivac) ,to sam poneo kao “dokaz” da sam radio u toj struci posto u PIO listingu nemam upisano,medjutim i to mi je vratila,ne treba joj ni org ni kopija..

- - - - - - - - - -

NIsam video ostatak pitanja... Imao sam sertifikat A1.Nije me nista pitala na Nemackom,na Srpskom me je pitala da li idem sam ili sa nekim kolegom?Da li imam organizovan smestaj?I rekla mi je za osiguranje koje mi treba ako mi odobre vizu..

Bio sam jutros na terminu.Da naponem da su za vikend izmenili informator pa su i meni u agenciji davali drugi..(ne znam tacno koje izmene ima,ali jedna od izmena koju su mi pomenuli je bas ta koju si pomenula za heftalicu,ne znam da li ima jos neka...).otisao sam u ambasadu,odneo izvid iz PIO ,sertifikat A1,tuv sertifikate ,diplome kursa zavarivaca,novi i stari pasos,75e,popunjen informator....sve to fotokopirano u par primeraka i poredjano po odredjenom rasporedu...orginali su na uvid,vraca ih,a fotokopije i tih 75e zadrzava :)
vratila mi je i org i fotokopije diploma kursa zavarivaca,ne treba joj ,ali je zadrzala TUV sertifikate...poneo sam i ugovor iz prethodne firme (gde pise da sam radio kao bravar/ zavarivac) ,to sam poneo kao “dokaz” da sam radio u toj struci posto u PIO listingu nemam upisano,medjutim i to mi je vratila,ne treba joj ni org ni kopija..

Zahvaljujem na odg.Zelim ti uspeh i svako dobro! srecno!!!Ziv bio!!!

postovani ima kolegu koji radi u nemackoj u mekdonadsu i njegov poslodavac bi hteo da me zaposli da radim na ispomoci u kuhinji gde su sve ljudi sa balkana, takodje imam i obezbedjen smestaj kod njega u hotelu ..interesuje me da li taj poslodavac moze da mi sredi radnu vizu bez da ja moram da idem u nemacku ambasadu ili moram ja prvo da sredim vizu pa tek onda da idem da radi tamo..kakve su procedure? sta treba od papirologije ako moram ja da sredjujem ima li neko preko koga mogu da sredim papire tj da li postoji neko ko moze to da mi ispuni a ja da predam..i da li je potrebno znanje nemackog za tako nesto hvala u napred

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back