Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro svima!

Novi zakon je donet, prisvojen je predlog vladajuce koalicije (i nije neko iznenadjenje).

Prema ovim novinama https://www.handelsblatt.com/politi....html?ticket=ST-2278-V6YK4CKdWaBVlulqffdM-ap1

detalji koji nisu bili poznati javnosti ce biti objavljeni ujutru od strane ministra za ekonomiju i jos par drugih.

Ono sto do sada znamo su one kljucne tacke....6 meseci viza za trazenje posla, potreban vam je jezik, sredstva za izdrzavanje i smestaj.

Predlozi zakona koje je usvojila vlada sadrže sve ono što je već bilo najavljeno uz jednu veoma zanimljivu odredbu:

"Svako ko zatraži azil u Nemačkoj i bude odbijen, ukoliko tokom ovog perioda nađe posao i na njemu je duže zaposlen ima pravo da ostane u Nemačkoj."

Što u prevodu znači da bilo ko iz celog sveta može da dođe i da radi bilo koji posao.

Vidim da će se oko ovog člana još dosta razgovarati.

Predlozi zakona koje je usvojila vlada sadrže sve ono što je već bilo najavljeno uz jednu veoma zanimljivu odredbu:

"Svako ko zatraži azil u Nemačkoj i bude odbijen, ukoliko tokom ovog perioda nađe posao i na njemu je duže zaposlen ima pravo da ostane u Nemačkoj."

Što u prevodu znači da bilo ko iz celog sveta može da dođe i da radi bilo koji posao.

Vidim da će se oko ovog člana još dosta razgovarati.

Zapravo to se odnosi na migrante koji su se vec integrisali u drustvo, rade duze od 18 meseci i imaju zadovoljavajuce znanje jezika.

- - - - - - - - - -

Vozacc dali ce ovaj zakon ubrzati proceduru, dali ce nama biti smanjeni redovi u ambasadi?

Nego sta nego ce ubrzati, informatori ce biti skraceni na pola bukvalno.

Sad se valjda vidi ko je lupetao iz glave a ko je davao prave informacije.

- - - - - - - - - -

Sada vidim da su odlučili da tu odredbu ostave zakonu o azilu. Die Zeit

Tako je. Jedino oni koji su se VEC integrisali i ispunjavaju odredjene uslove smeju da ostanu u Nemackoj, za druge to ne vazi.

- - - - - - - - - -

To za azil Srbima ako ga odbiju a ne nadje posao u odredjenom roku,vise nema pravo na Nemacku radnu vizu.

Kada je 26.2 postignut vec je pao dogovor da mi sa balkana ne dobijamo azil, to nije nista novo. Za nas samo radne vize.

Samo jedan mail dodatak tome koliko se ceka.
Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize "čeka najmanje" pa onda koliko meseci za koji NOKS.
Ovo "ceka najmanje" je toliko neodredjeno da bi mogli da zastite sebe a da ti budes u nemogucnosti da zans kad ce postojati i teoretska sansa za predaju dokumenata.
Danas su izbacili da nece raditi 24,25,26,31 Decembar i 1,7 Januar.

Samo jedan mail dodatak tome koliko se ceka.
Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize "čeka najmanje" pa onda koliko meseci za koji NOKS.
Ovo "ceka najmanje" je toliko neodredjeno da bi mogli da zastite sebe a da ti budes u nemogucnosti da zans kad ce postojati i teoretska sansa za predaju dokumenata.
Danas su izbacili da nece raditi 24,25,26,31 Decembar i 1,7 Januar.

Trebalo bi se smanjiti cekanja sad po novom.Na primer radnici sa detasmanom sto idu za Nemacku,oni zakazu termin za 15 dana dodje njih 30 isti dan,ponesu ugovor o radu daju otisak prsta i sutredan dobiju vizu.Ako usvoje taj model i za nas sto po ovom novom zakonu ladno moze da se uradi,onda bi to bila prava stvar.

Mnogo sam se nasekirala oko tog novog zakona, ali hvala Bogu nece nas mnogo poremetiti. Najgore od svega je sto cu morati izgleda da idem da polazem u Frankfurtu nemacki, a za to mi treba i para i svega. Sve opet ,da bih dokazala znanje.. Ove uzasne agencije i pokvareni narod se svacim bavi, kupuju prekvalifikacije medicinske skole, o cemu dalje da pricamo.. Ove sto se izdaju za velike agencije isto, navodno uce jezik kod njih dve god a pojma nemaju itd itdda ne pricam dalje nista, muka mi je od svega. Najveca nepravda je sto ce posteni kao i uvek u zivotu da naj...

Mnogo sam se nasekirala oko tog novog zakona, ali hvala Bogu nece nas mnogo poremetiti. Najgore od svega je sto cu morati izgleda da idem da polazem u Frankfurtu nemacki, a za to mi treba i para i svega. Sve opet ,da bih dokazala znanje.. Ove uzasne agencije i pokvareni narod se svacim bavi, kupuju prekvalifikacije medicinske skole, o cemu dalje da pricamo.. Ove sto se izdaju za velike agencije isto, navodno uce jezik kod njih dve god a pojma nemaju itd itdda ne pricam dalje nista, muka mi je od svega. Najveca nepravda je sto ce posteni kao i uvek u zivotu da naj...

Nemci su takvi, najvise cene licence za odredjeno zanimanje,taj papir vise cene nego diplomu sa faksa,te licence za odredjeno zanimanje zavrsis za 15 dana i nisu ispod 500 evra,a za to vreme nista novo ne naucis.

Dakle, informator za izdavanje vize za trazenje posla ce biti oslobodjen od ugovora, raznih potvrda od poslodavca i ostale dokumentacije vezane za to.
Takodje se u novoj proceduri nece cekati izvestaj iz bundensagentur fur arbeit, i toga smo oslobodjeni i jos nekoliko stvari. Vrhunska stvar je ovaj novi zakon.
Pored toga, mi smo u sporazumu do kraja 2020 tako da je i ta opcija tu. Sada nam treba informacija od kog datuma zakon stupa na snagu i to je to.

Dakle, informator za izdavanje vize za trazenje posla ce biti oslobodjen od ugovora, raznih potvrda od poslodavca i ostale dokumentacije vezane za to.
Takodje se u novoj proceduri nece cekati izvestaj iz bundensagentur fur arbeit, i toga smo oslobodjeni i jos nekoliko stvari. Vrhunska stvar je ovaj novi zakon.
Pored toga, mi smo u sporazumu do kraja 2020 tako da je i ta opcija tu. Sada nam treba informacija od kog datuma zakon stupa na snagu i to je to.
Trebace izgleda samo ugovor,jezik i pravac ambasada,cak pise da mozes raditi dok ti ne priznaju diplomu,tako da ce ambasada biti samo formalnost.

Trebace izgleda samo ugovor,jezik i pravac ambasada,cak pise da mozes raditi dok ti ne priznaju diplomu,tako da ce ambasada biti samo formalnost.

Gde to pise molim vas? Ja upravo napisao za vizu za izdavanje posla da nece biti potreban ugovor i vi ubacite to sto sam napisao i prvo sto ste napisali TREBACE UGOVOR, Aman.

Sve u svemu, ko se spremao po 26.2 vec ima svu dokumentaciju i vise nego sto je potrebno. Zavrsavajte jezik na geteu i pravac dojcland. Srecno svima

Dali ce A 2 biti dovoljno za vozače? Naravno od Geothe instituta

Znam sigurno da je za autobus i taksi potreban B1 trenutno.
Za kamion je moguce da je a1 a2 dovoljno, bar tako pise TRENUTNO na sajtu ambasade.

- - - - - - - - - -

Savezna agencija za zapošljavanje proverava priložene dokumente i odlučuje da li postoji potreba za priznavanjem diplome i sa tim u vezi za poznavanjem jezika za željenu delatnost. Ambasada iz tog razloga savetuje da obratite pažnju na sledeće smernice, pomoću kojih značajno možete da utičete na uspeh i pozitivnu odluku o Vašem zahtevu:

B2 – C1: apotekari, asistirajući lekari u postupku priznavanja diplome

B2 / Englisch C1: operateri razvoja softvera, veb-diveloperi

B1 Negovatelji, terapeuti, zaposleni u uslužnim delatnostima, stručno osoblje u hotelijerstvu, prevoz lica, osoblje u bolnicama, predradnici, kvalifikovani radnici, kvalifikovani električari sa dozvolom za priključivanje struje, zanimanja sa položenim majstorskim ispitom, instalateri

A1-A2 vozači kamiona, pomoćni radnici, pomoćno osoblje u kuhinjama.

IZVOR sajt ambasade https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back