Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Netrazi ti poslodavac ali ti ambasada trazi sertifikat, i to ako ti je ugovor za jastora onda minimum B1 ali ako ti je ugovor za pomocnog radnika onda A1
Ja imam radni ugovor jos od prosle godine,bio sam na terminu za vizu,vrsio dopunu dokumentacije,pa cekam ldgovor po pitanju dobijanja radne vize.
Gospodja u Nemačkom konzulatu me na nemackom jeziku pitala o znanju nemackog jezika..Moj odgovor je bio da mi jezik nije jos uvek na nivou ozbiljne konverzacije!Rekao sam da odlicno govorim engleski...i dali mi je potreban A1,B1 ili sta već?Dobio sam jasan odgovor:ako ste vi dobri vasem poslodavcu sa tim znanjem nemackog jezika,onda ste i meni!Ako ides na biro rada-dakle trazis posao,onda moras imati najmanje A 1...ako imas vec ugovor,onda ti ne treba nikakva potvrda.
Pričam ti iz prve ruke.
Sta ti treba?Dobar ugovor,Ako ti poslodavac da ispod 8,5 eura netto,neces dobiti vizu,jer si konurentan sa cenom rada memackim radnicima)ja sam jos uhvatio da u nemackoj dobijem radnu dozvolu na tri godine-preliminarna saglasnost nemackog biroa rada(od proslog novembra to ti netreba,to vadi nemacki konzulat.Zatim gde ces boraviti -bez provere da li je ta osoba sposobna da te izdrzava,u slucaju da ne prodjes probni rad,a dobio si radnu Vizu,onda ti ne vazi nemacko osiguranje,jer ono tece samo ako radis.
Ako ti odobre Vizu,onda moras izvaditi Putno osiguranje za sest meseci (kada ides na viziranje pasosa)nikako pre,jer ce ti osiguranje teci,a mozda odgovor od ambasade dobijes za 3 ili 4 meseca,pa ti osiguranje propadne.Ono je manje vise oko 12000 din,na osiguranu sumu od 30000eura,sto znaci da ako slucajno zavrsis u bolnici,ili napravis neku stetu,osiguranje isplacuje bolnicu ili stetu koju si napravio.
Ne dao ti Bog da ne uzmes putno osiguranje.Ja imam dobar ugovor za elektricara,sa perspektivom da mi Gazda plati neke sertifikate,ali bez obzira na tvoju strucnost,probni rad je šest meseci,pa u slucaju da nije zadovoljan,on raskine ugovor,pa te za vreme dok ne nadjes novog poslodavca tebe stiti putno osiguranje,nadjes drugog poslodavca,prijavis to (to radi poslodavac)u Biro za strance,pa ti se tamo produzuje Radna Viza.Ambasada izdaje radnu vizu,samo za prvi odlazak,dalje produzujes u Nemackoj
Ako ces raditi na poslovima elektricara,tipa pstavljanja elektroinstalacija,razvoda...onda ti ne treba nostrifikacija,ako ces postavljati i brojila ili neke odgovornije stvari,onda ti treba nostrifikacija
Meni su trazili nostrifikaciju u ambasadi,gde sam im jednostavno odgovorio da necu prve godine raditi odgovorne poslove,a za dalje sam dao potvrdu Firme-poslodavca da bilo kako dalje doskolavanje ili usavrsavanje ilo srtifikati ce biti na teret firme,mada vec neke imam
U zavisnosti gde-vrsi se na vise mesta,nkstrifikacija moze da kosta 600eura.
Pozoves se na njihov zakon,koji za neka zanimanja,izmedju ostalih i za elektricara nije regulisano dali treba ili ne,posto kod njih nema samo elektricar-ima 20 vrsta elektricara.....

Mora ti poslati postom.Tebi je bitno da se on potpisao,ti ces kada ti stigne,pa posaljes gazdi nazad...sto je najmanje bitno
.Moras imati Original ugovora da pokazes,i dve kopije.Sve sto nema originalni potpis i pecat,smatra se..ti pigodi sta.Obavezno ti poslodavac mora poslati Izvod iz Trgovinskig registra,da se vidi da ta firma radi i postoji

Mora ti poslati postom.Tebi je bitno da se on potpisao,ti ces kada ti stigne,pa posaljes gazdi nazad...sto je najmanje bitno
.Moras imati Original ugovora da pokazes,i dve kopije.Sve sto nema originalni potpis i pecat,smatra se..ti pigodi sta.Obavezno ti poslodavac mora poslati Izvod iz Trgovinskig registra,da se vidi da ta firma radi i postoji

Moj ugovor nije imao pecat i evo prekjuce odobrili vizu.

- - - - - - - - - -

Srećno!!! U koji grad idete jer je moja žena imala termin19.11.2018. i još čeka odgovor. Isto noks 1-2 a čeka odobrenje iz Frankfurta. Hvala unapred!

- - - - - - - - - -

Za koji grad vi čekate? Moja žena imala termin 19.11.2018. noks 1-2 a odobrenje čeka iz Frankfurta/Hesen.

Okolina Minhena, tacnije Penzberg pa kasnije Geretstied.

Ja imam radni ugovor jos od prosle godine,bio sam na terminu za vizu,vrsio dopunu dokumentacije,pa cekam ldgovor po pitanju dobijanja radne vize.
Gospodja u Nemačkom konzulatu me na nemackom jeziku pitala o znanju nemackog jezika..Moj odgovor je bio da mi jezik nije jos uvek na nivou ozbiljne konverzacije!Rekao sam da odlicno govorim engleski...i dali mi je potreban A1,B1 ili sta već?Dobio sam jasan odgovor:ako ste vi dobri vasem poslodavcu sa tim znanjem nemackog jezika,onda ste i meni!Ako ides na biro rada-dakle trazis posao,onda moras imati najmanje A 1...ako imas vec ugovor,onda ti ne treba nikakva potvrda.
Pričam ti iz prve ruke.
Sta ti treba?Dobar ugovor,Ako ti poslodavac da ispod 8,5 eura netto,neces dobiti vizu,jer si konurentan sa cenom rada memackim radnicima)ja sam jos uhvatio da u nemackoj dobijem radnu dozvolu na tri godine-preliminarna saglasnost nemackog biroa rada(od proslog novembra to ti netreba,to vadi nemacki konzulat.Zatim gde ces boraviti -bez provere da li je ta osoba sposobna da te izdrzava,u slucaju da ne prodjes probni rad,a dobio si radnu Vizu,onda ti ne vazi nemacko osiguranje,jer ono tece samo ako radis.
Ako ti odobre Vizu,onda moras izvaditi Putno osiguranje za sest meseci (kada ides na viziranje pasosa)nikako pre,jer ce ti osiguranje teci,a mozda odgovor od ambasade dobijes za 3 ili 4 meseca,pa ti osiguranje propadne.Ono je manje vise oko 12000 din,na osiguranu sumu od 30000eura,sto znaci da ako slucajno zavrsis u bolnici,ili napravis neku stetu,osiguranje isplacuje bolnicu ili stetu koju si napravio.
Ne dao ti Bog da ne uzmes putno osiguranje.Ja imam dobar ugovor za elektricara,sa perspektivom da mi Gazda plati neke sertifikate,ali bez obzira na tvoju strucnost,probni rad je šest meseci,pa u slucaju da nije zadovoljan,on raskine ugovor,pa te za vreme dok ne nadjes novog poslodavca tebe stiti putno osiguranje,nadjes drugog poslodavca,prijavis to (to radi poslodavac)u Biro za strance,pa ti se tamo produzuje Radna Viza.Ambasada izdaje radnu vizu,samo za prvi odlazak,dalje produzujes u Nemackoj
Ako ces raditi na poslovima elektricara,tipa pstavljanja elektroinstalacija,razvoda...onda ti ne treba nostrifikacija,ako ces postavljati i brojila ili neke odgovornije stvari,onda ti treba nostrifikacija
Meni su trazili nostrifikaciju u ambasadi,gde sam im jednostavno odgovorio da necu prve godine raditi odgovorne poslove,a za dalje sam dao potvrdu Firme-poslodavca da bilo kako dalje doskolavanje ili usavrsavanje ilo srtifikati ce biti na teret firme,mada vec neke imam
U zavisnosti gde-vrsi se na vise mesta,nkstrifikacija moze da kosta 600eura.
Pozoves se na njihov zakon,koji za neka zanimanja,izmedju ostalih i za elektricara nije regulisano dali treba ili ne,posto kod njih nema samo elektricar-ima 20 vrsta elektricara.....

Izgleda da je od slucaja do slucaja. Ali na forumu sam malo duze od dve godine i situacije su bile razne. U 99% slucajeva ambasada je trazila min. B1 ako ides sa kvalifikacijom. Znaci ako ti u ugovoru ne stoji helfer onda se smatras kvalifikovanim. Bilo je slucajeva ovde gde su mnogi pisali da im poslodavac ne zahteva poznavanje jezika ali ambasada je trazila. Ako gresim neka me neko ispravi.

Da li neko moze da mi pomogne? Dobio sam ugovor za posao na godinu dana, takodje i vizu na godinu dana sa imenom firme za koju radim. Medjutim termin za produzetak vize u Nemackoj mi je zakazan za Januar, a poslodavac mi je danas rekao da cu da radim kod njega do Februara. Da li mogu sa njegovim ugovorom da produzim vizu na godinu dana pa da trazim iz Nemacke nov posao? Ukoliko ne da li imam prava da trazim nov posao jer na vizi je napisano ime firme za koju trenutno radim? Hvala

Dragi fomurasi jednom mom prijatelju je poslodavac javio da od nove godine ce traziti ambasada samo ugovor sa poslodavcom i ko ima moci ce da radi a da radna viza se bukvalno ukida i to nije laz da mu je tako receno 100% ali dali taj poslodavac nesta zna pitanje je ili je nesta nacuo.Nebih da unosim pametnju ali zelim da to podelim sa vama jer smo svi mi u istoj situaciji.

Sofer 32

Odes na 10 dana bez dece sa suprugom i posle toga decu dovedes na 3 meseca turisticki,podle prvog meseca odes sa platnim listama tvoja i zenina,prebivaliste i svi zajedno sa sve decom odes u odeljenje za strance i kazi da nemas gde decu da ostavis da moraju sa vama da budu.Nek ti produze boravisnu za decu ili bilo sta drugo.Tako su ljudi radili.

Dragi fomurasi jednom mom prijatelju je poslodavac javio da od nove godine ce traziti ambasada samo ugovor sa poslodavcom i ko ima moci ce da radi a da radna viza se bukvalno ukida i to nije laz da mu je tako receno 100% ali dali taj poslodavac nesta zna pitanje je ili je nesta nacuo.Nebih da unosim pametnju ali zelim da to podelim sa vama jer smo svi mi u istoj situaciji.

https://bksberlin.de/en/blog/150 ,O tom novom zakonu ce da raspravljaju 19.12.2018,imas na tom linku,Sta ce se promeniti ostaje da sevidi,viza tj.ambasada ostaje sigurno bez nje se nece moci za Nemacku ni po novom zakonu,mozda rese da se manje ceka za termin u buducnosti za tu vizu.ali do tada i ko zna kad ce stupiti na snagu taj novi zakon ,ostaje sve isto.

Zar opet ista prica?! Aman ljudi,pustite prazne price i to sto je neko nebitan rekao nekom jos manje bitnom. Citajte zvanicne informacije..

Dobar dan,molila bih zq par saveta. IMAM ugovor o radu koji je vezan za poslodavca, ovde sam vec 10 meseci i radim za tog istog poslodavca,u nemacku sam dosla nq osnovu spajanja porodice,ne na osnovu svoje radne dozvole.moje nedoumice su da li mogu promeniti poslodavca jer mi uslovi rada ne odgovaraju ili sam u obavezi da bar 2 godine radim za poslodavca koji stoji na rqdnoj dozvoli? Hvala na odgovoru.

Prvo sto vidis je da ovaj koji je napisao taj post ne zna svoj maternji da koristi, a onda da prenosi informacije rekla kazala.
Ko hoce da veruje nek veruje :)

Nisu pismeni,ali zato umeju da vredjaju,a niko ne reaguje na to..moderatori zakazali skroz. Zbog ovakvih normalni ljudi ne mogu da razmenjuju informacije ,samo ometaju i skrecu paznju sa bitnih stvari..najgore od svega je sto su i oni pokupili sve ono sto je vazno sa foruma i imaju toliko korisnih informacija ,pogotovo onih koje si ti podelio sa nama...

Nisu pismeni,ali zato umeju da vredjaju,a niko ne reaguje na to..moderatori zakazali skroz. Zbog ovakvih normalni ljudi ne mogu da razmenjuju informacije ,samo ometaju i skrecu paznju sa bitnih stvari..najgore od svega je sto su i oni pokupili sve ono sto je vazno sa foruma i imaju toliko korisnih informacija ,pogotovo onih koje si ti podelio sa nama...

Ista prica kao sa informacijama koje su delili do pre par nedelja i psovali pa ih je Ambasada demantovala. Ucutali na par dana pa opet dele rekla kazala informacije i izmisljotine.
A ovo sto sam rekao da su nepismeni je cinjenica, ne uvreda. Kao sto sam rekao, ko hoce da veruje nepismenoj ekipi nek veruje.

VOZACC Predpostavljam da si ti zavrsio fakultet za vozaca?

Ne, zapravo sam informaticar. Pricam tecno dva jezika pored ovog i imam servis racunara u Beogradu. Kao vozac nikada nisam radio i upustio sam se u tu pricu da bih se spojio sa ostatkom porodice koja je u Nemackoj.
To ne menja cinjenicu da vi i vas muz vredjate koga stignete i sirite dezinformacije uz davanje lazne nade ovim ljudima sa foruma ovde.

Evo ja ti se javno izvinjavam, nije u redu s moje strane.
Ali isto tako, zena se pojavila i najkulturnije iznela sta je cula.
A dobije odmah napusavanja, nije u redu...
Nije dobila napusavanje. Pojasnicu poentu mog odgovora njoj koji je dobronamerne prirode: Revoltiran sam tim dezinformacijama koje je taj neki poslodavac preneo nekom njenom prijatelju ili poznaniku i samo rekao da se informise na nacin koji je dobar i pravilan,dakle bez rekla-kazala.. razumem ja,svi mi bi smo voleli da se tako nesto desi,da ukinu i vize i granice i sve sto ide uz to,ali vratimo se u realnost i radimo na tome da dobijemo te vize i resavamo dalje pitanje..svidelo se nama ili ne viza nam je neophodna i nazalost bice jos dugo.

A to kada sam napisao da ste nepismeni nisam imao nameru da vas uvredim. Samo koristim ono sto vidim, tj sto vi licno pisete.

- - - - - - - - - -

Nije dobila napusavanje. Pojasnicu poentu mog odgovora njoj koji je dobronamerne prirode: Revoltiran sam tim dezinformacijama koje je taj neki poslodavac preneo nekom njenom prijatelju ili poznaniku i samo rekao da se informise na nacin koji je dobar i pravilan,dakle bez rekla-kazala.. razumem ja,svi mi bi smo voleli da se tako nesto desi,da ukinu i vize i granice i sve sto ide uz to,ali vratimo se u realnost i radimo na tome da dobijemo te vize i resavamo dalje pitanje..svidelo se nama ili ne viza nam je neophodna i nazalost bice jos dugo.

Pa normalno da si revoltiran, ko normalan voli da ga neko laze i da mu prica izmisljotine.

Ok, sve kul, pozz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back