Da li iko moze da.mi kaze dokle si stigli sa noks 3 do 5?hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam radni ugovor jos od prosle godine,bio sam na terminu za vizu,vrsio dopunu dokumentacije,pa cekam ldgovor po pitanju dobijanja radne vize.Netrazi ti poslodavac ali ti ambasada trazi sertifikat, i to ako ti je ugovor za jastora onda minimum B1 ali ako ti je ugovor za pomocnog radnika onda A1
Mora ti poslati postom.Tebi je bitno da se on potpisao,ti ces kada ti stigne,pa posaljes gazdi nazad...sto je najmanje bitno
.Moras imati Original ugovora da pokazes,i dve kopije.Sve sto nema originalni potpis i pecat,smatra se..ti pigodi sta.Obavezno ti poslodavac mora poslati Izvod iz Trgovinskig registra,da se vidi da ta firma radi i postoji
Srećno!!! U koji grad idete jer je moja žena imala termin19.11.2018. i još čeka odgovor. Isto noks 1-2 a čeka odobrenje iz Frankfurta. Hvala unapred!
- - - - - - - - - -
Za koji grad vi čekate? Moja žena imala termin 19.11.2018. noks 1-2 a odobrenje čeka iz Frankfurta/Hesen.
Ja imam radni ugovor jos od prosle godine,bio sam na terminu za vizu,vrsio dopunu dokumentacije,pa cekam ldgovor po pitanju dobijanja radne vize.
Gospodja u Nemačkom konzulatu me na nemackom jeziku pitala o znanju nemackog jezika..Moj odgovor je bio da mi jezik nije jos uvek na nivou ozbiljne konverzacije!Rekao sam da odlicno govorim engleski...i dali mi je potreban A1,B1 ili sta već?Dobio sam jasan odgovor:ako ste vi dobri vasem poslodavcu sa tim znanjem nemackog jezika,onda ste i meni!Ako ides na biro rada-dakle trazis posao,onda moras imati najmanje A 1...ako imas vec ugovor,onda ti ne treba nikakva potvrda.
Pričam ti iz prve ruke.
Sta ti treba?Dobar ugovor,Ako ti poslodavac da ispod 8,5 eura netto,neces dobiti vizu,jer si konurentan sa cenom rada memackim radnicima)ja sam jos uhvatio da u nemackoj dobijem radnu dozvolu na tri godine-preliminarna saglasnost nemackog biroa rada(od proslog novembra to ti netreba,to vadi nemacki konzulat.Zatim gde ces boraviti -bez provere da li je ta osoba sposobna da te izdrzava,u slucaju da ne prodjes probni rad,a dobio si radnu Vizu,onda ti ne vazi nemacko osiguranje,jer ono tece samo ako radis.
Ako ti odobre Vizu,onda moras izvaditi Putno osiguranje za sest meseci (kada ides na viziranje pasosa)nikako pre,jer ce ti osiguranje teci,a mozda odgovor od ambasade dobijes za 3 ili 4 meseca,pa ti osiguranje propadne.Ono je manje vise oko 12000 din,na osiguranu sumu od 30000eura,sto znaci da ako slucajno zavrsis u bolnici,ili napravis neku stetu,osiguranje isplacuje bolnicu ili stetu koju si napravio.
Ne dao ti Bog da ne uzmes putno osiguranje.Ja imam dobar ugovor za elektricara,sa perspektivom da mi Gazda plati neke sertifikate,ali bez obzira na tvoju strucnost,probni rad je šest meseci,pa u slucaju da nije zadovoljan,on raskine ugovor,pa te za vreme dok ne nadjes novog poslodavca tebe stiti putno osiguranje,nadjes drugog poslodavca,prijavis to (to radi poslodavac)u Biro za strance,pa ti se tamo produzuje Radna Viza.Ambasada izdaje radnu vizu,samo za prvi odlazak,dalje produzujes u Nemackoj
Ako ces raditi na poslovima elektricara,tipa pstavljanja elektroinstalacija,razvoda...onda ti ne treba nostrifikacija,ako ces postavljati i brojila ili neke odgovornije stvari,onda ti treba nostrifikacija
Meni su trazili nostrifikaciju u ambasadi,gde sam im jednostavno odgovorio da necu prve godine raditi odgovorne poslove,a za dalje sam dao potvrdu Firme-poslodavca da bilo kako dalje doskolavanje ili usavrsavanje ilo srtifikati ce biti na teret firme,mada vec neke imam
U zavisnosti gde-vrsi se na vise mesta,nkstrifikacija moze da kosta 600eura.
Pozoves se na njihov zakon,koji za neka zanimanja,izmedju ostalih i za elektricara nije regulisano dali treba ili ne,posto kod njih nema samo elektricar-ima 20 vrsta elektricara.....
Dragi fomurasi jednom mom prijatelju je poslodavac javio da od nove godine ce traziti ambasada samo ugovor sa poslodavcom i ko ima moci ce da radi a da radna viza se bukvalno ukida i to nije laz da mu je tako receno 100% ali dali taj poslodavac nesta zna pitanje je ili je nesta nacuo.Nebih da unosim pametnju ali zelim da to podelim sa vama jer smo svi mi u istoj situaciji.
Dragi fomurasi jednom mom prijatelju je poslodavac javio da od nove godine ce traziti ambasada samo ugovor sa poslodavcom i ko ima moci ce da radi a da radna viza se bukvalno ukida i to nije laz da mu je tako receno 100% ali dali taj poslodavac nesta zna pitanje je ili je nesta nacuo.Nebih da unosim pametnju ali zelim da to podelim sa vama jer smo svi mi u istoj situaciji.
Zar opet ista prica?! Aman ljudi,pustite prazne price i to sto je neko nebitan rekao nekom jos manje bitnom. Citajte zvanicne informacije..

Sto ga vređas
Pogledaj kako je napisao post pa razmisli
Ološu
Prvo sto vidis je da ovaj koji je napisao taj post ne zna svoj maternji da koristi, a onda da prenosi informacije rekla kazala.
Ko hoce da veruje nek veruje![]()
Nisu pismeni,ali zato umeju da vredjaju,a niko ne reaguje na to..moderatori zakazali skroz. Zbog ovakvih normalni ljudi ne mogu da razmenjuju informacije ,samo ometaju i skrecu paznju sa bitnih stvari..najgore od svega je sto su i oni pokupili sve ono sto je vazno sa foruma i imaju toliko korisnih informacija ,pogotovo onih koje si ti podelio sa nama...
VOZACC Predpostavljam da si ti zavrsio fakultet za vozaca?
Nije dobila napusavanje. Pojasnicu poentu mog odgovora njoj koji je dobronamerne prirode: Revoltiran sam tim dezinformacijama koje je taj neki poslodavac preneo nekom njenom prijatelju ili poznaniku i samo rekao da se informise na nacin koji je dobar i pravilan,dakle bez rekla-kazala.. razumem ja,svi mi bi smo voleli da se tako nesto desi,da ukinu i vize i granice i sve sto ide uz to,ali vratimo se u realnost i radimo na tome da dobijemo te vize i resavamo dalje pitanje..svidelo se nama ili ne viza nam je neophodna i nazalost bice jos dugo.Evo ja ti se javno izvinjavam, nije u redu s moje strane.
Ali isto tako, zena se pojavila i najkulturnije iznela sta je cula.
A dobije odmah napusavanja, nije u redu...
Nije dobila napusavanje. Pojasnicu poentu mog odgovora njoj koji je dobronamerne prirode: Revoltiran sam tim dezinformacijama koje je taj neki poslodavac preneo nekom njenom prijatelju ili poznaniku i samo rekao da se informise na nacin koji je dobar i pravilan,dakle bez rekla-kazala.. razumem ja,svi mi bi smo voleli da se tako nesto desi,da ukinu i vize i granice i sve sto ide uz to,ali vratimo se u realnost i radimo na tome da dobijemo te vize i resavamo dalje pitanje..svidelo se nama ili ne viza nam je neophodna i nazalost bice jos dugo.
Nije dobila napusavanje. Pojasnicu poentu mog odgovora njoj koji je dobronamerne prirode: Revoltiran sam tim dezinformacijama koje je taj neki poslodavac preneo nekom njenom prijatelju ili poznaniku i samo rekao da se informise na nacin koji je dobar i pravilan,dakle bez rekla-kazala.. razumem ja,svi mi bi smo voleli da se tako nesto desi,da ukinu i vize i granice i sve sto ide uz to,ali vratimo se u realnost i radimo na tome da dobijemo te vize i resavamo dalje pitanje..svidelo se nama ili ne viza nam je neophodna i nazalost bice jos dugo.