Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dali neko moze da mi odgovori molim Vas na pitanje. U Nemackoj sam dva i po meseca,mogu li da produzim odmor zbog Anerkennunga,(priznavanja diplome) to je kao dodatak skolovanja za nostrifikaciju .Treba da idem na pripreme za ispit, to bi trajalo oko mesec dana (to je u februaru) dali je tako nesto moguce? Kontakturala sam ambasadu mislim Mailom ,ali nije vazeca adresa. Ako neko zna Email neka mi napise.
Unapred hvala .

I evo dok cekam poziv iz ambasade da jave da je odobrena viza i cetvrti poslodavac odustao. Nadam se da ce brzo zvati, bio na terminu 23.11. i da odem da otpocnem promenu poslodavca posto smo vec nasli drugog. Uzgred ima li neko da ide u Geretsried, to mi je novi grad za posao?☺☺☺☺☺

Kako mislis da ti odobre vizu ako je taj poslodavac od koga si poneo ugovor na termin odustao?

VOZACC dali je obrazac za podnosenje za izdavanje vise za sve isti, videla sam na sajtu za pise "obrazac zahteva" ali nema nigde da pise da je to za vozace i dali mi je potrebno muzu da mu poslodavac izda potvrdu da ce skolovanje ( kod 95) obaviti pre zaposljenja ako on vec ima diplomu KOD-a koju je dobio u Sloveniji?

Obrazac zahteva za vizu je isti za sve, pa cak i za spajanje porodice. Sa sajta vam treba obrazac zahteva, izjava i poslednji pdf fajl je taj bas za vozace lista potrebnih dokumenata, i to vam treba u dve kopije.

Takodje vam treba potvrda za kod95 od poslodavca bez obzira sto ima muz diplomu.

Zdravo svima na forumu,
Da li neko zna po kom NOKS-u se treba registrovati,
imam srednje strucno obrazovanje u trajanju od 3 godine (struka stolar), diplomu sa apostilom, prevodom i overom.
Dobicu ugovor u kome se naglasava da me traze na poziciji HOLZMECHANIKER za koju nije potrebna diploma?
U nedoumici sam...
NOKS 3-5 Gadjaju sebi skola koju imas i radno mesto na koje ces dobiti ugovor.

- - - - - - - - - -

Za Holzmechaniker mislim da treba diploma Srednje skole. Sta ce ti jos pisati u ugovoru?

Evo i ja danas bio na terminu...konacno...sve bilo ok..dokumenta sve imao...ali posto sam predao sertifikat za jezik- zena na salteru mi se obratila na nemackom- sta sam po zanimanju..sta cu raditi u nemackoj...u kojoj skoli sam ucio jezik...koliko dugo..da li imam porodicu...eto da znate-nadam se da sam nekom pomogao..da li je neko danas isao odavde sa foruma

- - - - - - - - - -

Evo i ja danas bio na terminu...konacno...sve bilo ok..dokumenta sve imao...ali posto sam predao sertifikat za jezik- zena na salteru mi se obratila na nemackom- sta sam po zanimanju..sta cu raditi u nemackoj...u kojoj skoli sam ucio jezik...koliko dugo..da li imam porodicu...eto da znate-nadam se da sam nekom pomogao..da li je neko danas isao odavde sa foruma...? I da jos ovo- zena zaokruzila zna jezik B1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back