Sta je tacno Gewerbe? Ugovor o poslu ili?
izvod iz trgovinskog registra. to vam moze dati poslodavac ili mozete naruciti ovde https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta je tacno Gewerbe? Ugovor o poslu ili?
Pozdrav,
Da li mi neko moze reci i pomoci oko spajanja porodice?
Supruga radi u Nemackoj i dobila je plavu kartu,da li ja moram imati sertifikat A1 prilikom odlaska u ambasadu?
Unapred zahvalan na pomoci.
Mislite na otvaranje sopstvene firme?MinusPingvin a kada se moze zapoceti sopstveni biznis misli posle koliko godina?
Bitno je da se radi ukupno 2 godine zbirno.Posle dve godine dobijete neogranicenu radnu dozvolu, tj. necete biti vise vezani za poslodavca i oblast rada. Sa neogranicenom radnom dozvolom mozete da radite sta zelite i da menjate poslodavca mnogo lakse, bez prevelike procedure i birokratije.
Posle 5 godina dobijate neogranicen boravak. Za stalan boravak se mora znati jezik, samo nisan siguran koji nivo.
I posle 8 godina mozete da zatrazite nemacko drzavljanstvo.
Tako da moramo svi da se bribojavamo prve 2 godine oko posla i mucenje sa birokratijom. Da nadjemo dobrog poslodavca kod kojeg se moze izdrzati 2 godine.[/QUOTE
Hvala a ako promenim poslodavca za recimo godinu dana, dali to znaci da ispocetka moram cekati 2 godine ili bitno je da radis ukupno 2 godine zbirno?
U te dve godine mozete da menjate poslodavca.
Samo ne znam kako se gleda kada radite ispod 2 godine i vratite se za srbiju pa opet nakon nekog vremena odete za nemacku da radite. Ne znam dal su takvi prekidi dozovljeni kod racunanja.
- - - - - - - - - -
Ja sam rodjen u BiH pre rata i stavio sam BiH. Tako da mozete da stavite Srbija.Pozdrav svima,jedno pitanje da li je neko imao slicnu situaciju pri popunjavanju prijave,posto sam rodjen u Pristini sta da napisem za zemlju rodjenja SFRJ ,Srbija ili ...unapred zahvalan.
Jedino sto znam,nas su u agenciji prilikom popunjavanja zahteva pitali za SVAKI boravak u DE.Citiram:"turisticki,ziveli,privodjeni,deportovani,azil".Sve mora da se prijavi,a da li ce biti problema,nazalost,ne znam da Vam odgovorim
Ako tom prilikom nije bilo nikakve policijske kontrole,ne mora.Svaki put kad vas provere,proveravaju naravno,iz licnih isprava,tj.pasosa.Ako je bilo nekih kontrola,to je ostalo negde tamo u sistemu pa taj boravak mora da se prijaviJa sam bio turisticki nekih nedelju dana,ali nemam pecat u pasosu jer sam iz Holandije usao u Nemacku. Da li i taj boravak da navedem?
Dobar dan. Zamolio bih vas ako mi mozete pomoci, gde mogu naci obrazac za dobijanje vize ili kako se vec zove po NOKS-u 1-2? Dobio sam termin 21.12. Pa da ne bi placao agenciji , mogao bih sam to popuniti. Hvala unapred!
Sto se tice smestaja, nije potrebno da imate smestaj prilikom odlaska na termin u ambasadu. Po vas je bolje da nadjete smestaj pre odlaska u nemacku, bice vam dosta lakse, ali i ne morate. Smestaj mozete traziti i kad ste u nemackoj. Vi dok trazite smestaj mozete biti u hotelu ili motelu ali ne verujem da cete se moci prijaviti na njihovu adresu. Smestaj tj prijava na adresu vam je najbitnija stavka kad odete tamo, bez prijave necete moci druge stvari sredjivati, kao n.p. Aufenthaltstitel, otvaranje racuna u banci, prijava za osiguranje itd. Sto se tice platnih listova za pronalazenje stana, to sve zavisi od vlasnika stana. On moze da trazi, a i ne mora. Njegova dobra volja, on ipak odlucuje kome ce izda stan.Pozdrav svima ljudi, molio bih ako mi neko moze objasniti neke stvari jer nisam upucen nikako, gledao sam na sajtu Ambasade ali mi i dalje nije sve jasno, naime ocekujem termin u narednih mesec-dva dana imam ugovor od poslodavca ali bez smestaja, takodje nemam kod koga da se smestim, sada mene zanima ako dobijem vizu na koji nacin mogu srediti smestaj ili to vec mora biti reseno pre nego sto dobijem vizu, da li nakon dobijanja vize mogu naci neki Motel i tu se prijaviti ili uzeti stan bez platnih listi?
Takodje me interesuje oko Zustimmunga Totalno mi je nejasno da li ja licno moram traziti odobrenje ili to sve ambasada salje u Nemacku?
I na kraju takodje imam jedan jako veliki problem naime u obrazcu zahteva za vizu u rubrikama gde se treba navesti kada i koliko ste boravili u nemackoj, naime u periodu od 10.2015 do 09.2016 sam u nemackoj bio na Azilu, 2016 dobrovoljno povukao zahtev za azil i vratio se u Srbiju, nakon toga u Februaru 2017 krenem turisticki u Nemacku i u Nemackoj na Aerodromu budem priveden i zadrzan 2 dana zbog kako su mi rekli zabrane ulaska u EU 10 meseci, za koju nisam ni znao da imam. Nakon isteka te zabrane sam 3 puta putovao turisticki tako da je sve okej, e sad mene zanima da li sve to moram navesti u zahtevu za vizu ? Tacnije vreme privedeno na Azilu cu navesti ali ne znam da li moram navesti i to kada su me deportovali?
Molio bih sve ljude dobre volje ako se neko razume da mi pojasni moja pitanja !
HVALA SVIMA
Hvala na objasnjenju.Ako tom prilikom nije bilo nikakve policijske kontrole,ne mora.Svaki put kad vas provere,proveravaju naravno,iz licnih isprava,tj.pasosa.Ako je bilo nekih kontrola,to je ostalo negde tamo u sistemu pa taj boravak mora da se prijavi
Pozdrav svima na forumu, moželi neko da mi odgovori, šta se dešava kada se zameni pasoš? Dobio sam novu sa novim brojem, a prijavio sam se sa starim!
Pozdrav u grupi danas sam bio u konzulatu Beograd noks 3-5 elektricar predao dokumenta sve je proslo bez problema.Imam jedno pitalje,da li mogu desetak dana kasnije da preuzmem vizu ako je odobre moram da idem u inostranstvo do 10 januara hvala.