Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče bio na terminu u Bgd, NOKS 3-5 električar, ušao ranije bez problema,fini su i kulturni. Kad uđete pregledaju vam stvari, džepove,jaknu itd. Kad vam na levom šalteru srede papire,upućuju vas na desnu stranu, ima 4 šaltera, ali 3 rade sa strankama, i ispred mene nije bilo nikoga. Vrlo ljubazna gđa na šalteru A, čak mi je iskopirala original diplomu,pošro sam imao samo jednu kopiju,a i nju sam poneo bezveze, jer original treba samo na uvid,bar tako piše na sajtu ambasade ????. Na kraju me samo pitala na nemačkim da li planiram da dovedem i porodicu,ja odgovorio,platio taksu, i to je to. A sad čekanje na odgovor.

46491448_10218286991272927_3917307518832869376_n.jpg

Muž je juče bio na terminu u Bg ambasadi, zanimanje vozač. Imao je potvrdu za Code, ali mu je sluzbenica rekla da forma nije dobra i dala mu je kako treba da izgleda. Proverite u kojoj formi imate tu potvrdu i, ako treba, na vreme reagujte. Jutros je odneo ovako kako su zahtevali. Pozdrav i srećno svima :-)

imam sprecavalo/sertifikat i plus karticu cod 95 iz Slovenije da li onda treba potvrda poslodavca iz nemacke da cu tamo polagati cod pre pocetka rada.Ako neko ima iskustvo sa tim Hvalaaa

treba potvrda. coveka su vratili sa saltera jer je nije imao bez obzira sto je imao spricevalo. pod tackom 7 u informatoru obavezna je potvrda poslodavca a ne kod95...

tu informaciju sam procitao u grupi FB : vize termini info

ja licno takodje imam karticu koda95 pa sam sve jedno uzeo potvrdu poslodavca. dajte im to sto traze i to je to

poslodavcu objasnite da je to formalnost ambasade i da oni ne zele da preuzimaju odgovornost da li je vas kod95 validan ili ne nego prebacuju odgovornost na poslodavca time sto traze potvrdu.

Poslednja izmena:
Dobro Vece dobri moji forumaši! Dobriste mi jer mi je danas dan dobar bio dobar :) ovako
Bio na terminu 26.10. Za noks 1-2 oblast je okolina Duisburga Dusseldorf...Danas me zvala zena ljubazna zena iz ambasade i kaze carobne reci ! STIGAO NAM JE DOPIS IZ NEMACKE!Viza vam je odobrena! Lepo velim....poDrav svima samo polako i opusteno no stress.
Cekalo se dugih 1.godinu i 11 dana dana tacnije aplicirano 8.11.2017.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back