Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako si uspeo da nadjes stan bez tri platne liste? Imas li porodicu? Kako ti se svidja u studgartu i ja tu idem? Malo sam Te smorio sa pitanjima
Imam dosta rodjaka u Nemackoj vise nego u Srbiji pa sam sa njima sve to iskombinovo,bez njih iskreno ne znam kako bih ista vamo zavrsio iako perfektno govorim Nemacki,zato skidam kapu svakom ko se sam snadje u Nemackoj,a Stuttgart je vrh bolji grad po meni ne postoji u Nemackoj i dobro je da tu ides,ja tu radim na razne kombinacije zadnjih nekoliko godina i grad je jedan od najbezbednijih i najboljih u Nemackoj u svakom aspektu zivota.pozz

Poslednja izmena:
Nora82 ja imam 20god radnog staza,nostrifikovanu diplomu i potpisan ugovor sa starackim domom u Frankfurtu.Interesuje me da li je to po novom da moramo svi imati urkunde?I da li to znaci da moramo ici u Nemacku da polazemo ispit?Imam direktni anerkenung i b1flege polozen.I zabrinula sam se sad kad sam procitala tvoj post,pa mi molim te odgovori sve sto znas u vezi ovog.Hvala

Mora biti jos termina kolko pratim nedelja od 26.11-30.11.nije popunjena,bar nisam videla da se neko javio ko je dobio termin u toj nedelji.Hajdee neka nam je svima sa srecom I ko je dobio termin I ko ceka.

Mozda ima grupnih termina, to ne mozemo znati. Ja bih ocekivao termine tek tamo 30og novembra opet.
Ima da se odere svako ko ceka 1-2 i 3-5. Za mesec cekanja podele 5-10 dana.

Predao tri ugovora izmedju moje firme u Bugarskoj i Nemacke firme, predao od Nemacke finance papire o oslobadjanju pdv , predao papir od finanze gde traze da platim porez za 2018 godinu u DE jer mi je adresa u Nemackoj, predao izvod iz banke i predao srpski pasos. Sve to noks 1-2 jer sam tako prijavio termin. Na kraju sluzbenica kaze da nije nikad imala takve papire u smislu Srpski pasos Bugarska firma a placam porez u Nemackoj a nemam boravak. Sta god da bude nije mi problem niti mi treba ta viza ali vec kad mi traze pare za porez trazim i ja vizu.????

Pozdrav za sve Imam nekoliko nedoumica, pa se nadam da ce mi neko pomoci. Elem, dobila sam posao u Minhenu kao negovateljica i ugovor mi vazi od 01.02.2019 na godinu dana, a aplicirala sam 22.09.2018 za noks 3-5. Imam visoku skolu i sa njom idem tamo, ali svakako moram da odradim Anerkennung kod njih. Poslala sam danas ambasadi poruku vezano za nokseve i rekli su mi da treba da apliciram 1-2 noks. Nista mi nije jasno, jer kada se klikne na sajtu za apliciranje na `` Medicinsko osoblje `` i oznacim da treba da pohadjam njihove dodatne kurseve, oni oznace da je to noks 3-5. Strah me je da ponistim to jer vidim da se jako dugo ceka, pa da li je neko imao slicna iskustva, da li bi bio problem kad me pozovu na termin da odem pod tim noksom iako pripadam izgleda 1-2? Hvala Vam unapred

Ja mislim da bi trebalo jos da se raspitas kom noksu zaista pripadas.
Informator noks 3-5 za medicinsko osoblje ima 3 opcije. Iscitaj to malo bolje...prva je kada ides preko nacionalne sluzbe za zaposljavanje iz Srbije, druga je kada ti je diploma direktno priznata, a treca je kada pokrenes nostrifikaciju..odnosno posaljes dokumenta koja imas i oni ti posalju izvestaj o deficitu..i onda poslodavac sastavlja plan. Ali to podrazumeva da ti moras ici na neke kurseve i prakse a imas pravo samo 10 sati nedeljno da radis kako bi pokrila osnovne troskove. I taj plan usavrsavanja traje godinu ipo dana.
Tako da ja mislim da ti ne pripadas noksu 3-5

Pametan lik zaradjuje pare,on je ovde za jedan dan na snimku skupio peko 13000 pregleda,lajkova,pratilaca i opet nista nije razjasnio.

Nema sta ni da razjasni. Ko je pratio situaciju oko promene zakona i medije koji o tome izvestavaju jasno je da je sve naduvano i da nekih promena velikih nece biti,bar ne u olaksavanju procedure, osim mozda za nas sa deficitarnim zanimanjima ali trazice visi nivo znanja jezika,sto je opet ok - ko nece da se prilagodjava ne treba ni da se seli tamo..
Jedino da se nadamo da ce da ubrzaju ceo proces u ambasadi,kazu da se vec uveliko na tome radi.
a sto se tice lajkova i pratilaca nece se najesti 'leba od toga, nego to i nije tema za ovaj forum..ovaj link sam podelio jer mozda pomogne nekom,a ima na forumu i onih koji tvrde da ce vize ukinuti pa ce im sad valjda biti jasnije da je to nemoguce .Osim toga lik ima dobre savete kako se snaci u pocetku nakon sto se preselite u DE,objasnjava neka pravila,zakone,svakodnevne stvari i td sto moze biti od pomoci.

Pametan lik zaradjuje pare,on je ovde za jedan dan na snimku skupio peko 13000 pregleda,lajkova,pratilaca i opet nista nije razjasnio.

Nisu to neke pare, nema ni za pirinac od toliko pregleda i ostalog.
Sve u svemu lik je dobio mail od bundensagentur fur arbeit u kome pise ono sto sam vam ja preneo 2 oktobra kada je vladajuca koalicija postigla dogovor.
Nema tu nista novo, stare informacije mesec ipo dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back