Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi morao imati ugovor mladji od 6 meseci?jesu trazili?kakva je satnica bila?
Poslodavac mi je slao svakih 6 meseci nov ugovor, tako da je ovo bio treci po redu. Sve je proslo kako treba. Sve sam papire spremio cim sam se prijavio za termim, 3x mi se ispred nosa produzavao termin. Kada sam konacno dobio termin, onda sam ispocetka sve ponovo pojurio i proslo je sve kalo treba. Nisam ni ja ocekivao ovako brzo vizu ali posle godinu dana dangube, prijatno iznenadjenje.
Sad tek sledi igranka, gde, sta i kako dalje.
Koliko god da se cini daleko, dodje brzo taj dan.

Poslodavac mi je slao svakih 6 meseci nov ugovor, tako da je ovo bio treci po redu. Sve je proslo kako treba. Sve sam papire spremio cim sam se prijavio za termim, 3x mi se ispred nosa produzavao termin. Kada sam konacno dobio termin, onda sam ispocetka sve ponovo pojurio i proslo je sve kalo treba. Nisam ni ja ocekivao ovako brzo vizu ali posle godinu dana dangube, prijatno iznenadjenje.
Sad tek sledi igranka, gde, sta i kako dalje.
Koliko god da se cini daleko, dodje brzo taj dan.

Ja sam preko jedne agencije u bg predao.tako da ce mi oni verovatno reci sta ce mi trebati od papira na terminu.treba sad nekad poslodavac da mi podalje novi ugovor jedinu nedoumicu oko satnice imam koju da stavi,jer sam cuo da znaju praviti problem oko toga!
Ma bitno je da si vizu dobio.sad samo rad i usavrsavanje jezika!Bice to ok!

Ana95 koju visoku skolu imas? Visu medicinsku opsti smer ili koju? To nisu kursevi, to samo tako pise, u prevodu treba jos tamo da zavrsim moju nostrifikaciju diplome. Noks 3-5 sto se medicinskih sestara tice su svi oni koji imaju zavrsenu medicinsku skolu ili visu medicinsku skolu. Razlika postoji u tome da ko ima preko 6 god.radnog staza u struci i b2 nivo jezika moze da dobije direktnu nostrifikaciju. Ostali koji nisu radili u struci nikad ( koji poput mene nisu imali porilike da dobiju posao npr jer nije bilo radnog mesta) e oni moraju da nostrifikuju svoju diplomu u nemackoj tako sto ce ili polagati kentnnisprüfung ili nadoknaditi kroz praksu . itd itd

Pozdrav svima,
Primetio sam da neki jako dobro racunaju kad ce ovi da dele termine pa me zanima kolike su sanse da se za NOKS 3-5, IT tehnicar, prijava 7.februara 2018 dobije mail do kraja godine. Cisto da znam u kolikom sam problemu.

Hvala na pomoci,
Dejan

Velike su sanse sa dobijes...sve zavisi da li ce nastaviti da dele3-5 ili ce sad 6-8...ja sam 12.01 i iskreno ocekujem termin do kraja decembra...jedino zajebano sto ce nas uhvatiti praznici i ko zna kad ce viza biti odobrena

Ana95 nema na cemu. Pa to je to, ne znam zasto si pomislila da si negovatelj..imas medicinsku skolu, visu medicinsku kako mozes biti negovatelj?!Noks ne sme da se pogresi, ali ti nisi pogresila, spadas u kategoriju medicinskog osoblja.
Vidim da si aplicirala za termin dva dana pre mene, znaci nacekacemo se bas bas:-)
Eto tako, pozdrav

- - - - - - - - - -

P.S ne gubi vreme, uci B2 nivo, jer on nam treba za nostrifikaciju. Taman do vize mozes i B2 da zavrsis i polozis, ne cekaj da odes tamo.

Velike su sanse sa dobijes...sve zavisi da li ce nastaviti da dele3-5 ili ce sad 6-8...ja sam 12.01 i iskreno ocekujem termin do kraja decembra...jedino zajebano sto ce nas uhvatiti praznici i ko zna kad ce viza biti odobrena

Velike sanse? Trebalo im je 6 meseci da podele decembar. A od avgusta do sad su ocistili 10 dana. Za vas mesec dana cekanja ociste pet dana.
Ovim tempom ocekujte termin za 6-7 meseci . Noks 3-5

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima,
Primetio sam da neki jako dobro racunaju kad ce ovi da dele termine pa me zanima kolike su sanse da se za NOKS 3-5, IT tehnicar, prijava 7.februara 2018 dobije mail do kraja godine. Cisto da znam u kolikom sam problemu.

Hvala na pomoci,
Dejan

.....

Tu potvrdu cete dobiti kad se prijavite na njenu adresu.
Sa njom odete u opstinu, ona mora da ponese papire da je njen stan ili da ga iznajmljuje. Ukoliko ga iznajmljuje postoji mogucnost da traze od vlasnika stana odobrenje da vas prijave na njegovu adresu. Sve zavisi od radnika na salteru.
Isto tako ponesete njen i vas pasos.
To vam je sve gotovo za 10min.
Sve zavisi koji grad, u nekim gradovima se moze rezervisati termin u opstini, a kod nekih odete u opstinu rano, izvucete broj i cekate da vas prozovu.

Ok razumem to ali da li ja vec sad mogu da se prijavim na adresu roditelja pre nego sto dobijem vizu? Trenutno sam kao turista u Nemackoj.

Ma pomislila sam zato sto su mi iz ambasade ovo poslali: Molimo da prilikom registracije za termin odaberete modul koji se odnosi na kvalifikacije neophodne za Vaš budući posao u Nemačkoj.

Primer: Imate stepen obrazovanja prema NOKS 3-5 ali Vaš budući posao u Nemačkoj ne zahteva taj stepen obrazovanja, već neku nižu kvalifikaciju. U tom slučaju registraciju za termin treba izvršiti u modulu NOKS 1-2.

Vec sam krenula sa B2, da olaksam sebi, a vidim i ja da cemo se nacekati dosta :)

Ana95 sad te tek shvatam haha, jao pa i meni da su poslali takvu poruku zbunila bih se. Ali ok. Prijavila si se za ispravan noks bez brige. Ja ne znam sta se desava sa terminima za medicinare zaista.. Ne dele vec tri meseca termine, pocinjem da verujem da stvarno cekaju neki novi zakon ili sta vec. Zaista ako ovako nastave, cekacemo i dve godine ili vise.

Aufenthaltserlaubnis, da li neko zna nesto da mi kaze o ovome, koliko se ceka, gde se predaje I da li mora licno da se preda ili moze neko drugi umesto nas?
Aufenthaltserlaubnis ili Aufenthaltstitel je u stvari radna dozvola i izgleda kao licna karta, dobijate je u Ausländerbehörde. Morate licno da predate, to ne moze niko umesto vas.
Kada dobijete ulaznu vizu i odete u nemacku, prvo se morate prijaviti na adresu. To radite u opstini u gradu u kome cete da zivite, a u medjuvremenu zakazete termin u Ausländerbehörde u istom gradu. Kada odete na termin treba da ponesete pasos, prijavu na adresu, ugovor o radu i ukoliko imate potvrdu od Arbeitsamta. Platicete jos i taksu od oko 100€. Na karticu cete cekati oko 4 nedelje.

Ok razumem to ali da li ja vec sad mogu da se prijavim na adresu roditelja pre nego sto dobijem vizu? Trenutno sam kao turista u Nemackoj.
Mozete i sada da se prijavite dok cekate vizu, a i ne morate. Na vama je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back