Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da samo dam svoje misljenje u vezi ovoga bez vize u Nemacku
Kako je to moguce da ljudi poveruju u to,pa mi nismo u EU nismo clanica da mozemo bez vize da odemo da radimo.
I to je predlog samo kako da se olaksaju i ubrzaju procesi oko vize i to ce oni normalno gledaju sebe uvesti samo za njima sto fali ili za sve ali odredjeni uslovi i tu da zeznu
To sto fali njima radnika nema veze sa time fali im vec odavno pa nisu otvorili granice i rekli ajde svi vamo,ne ide tako
Hoce da dodju ljudi pod odredjenim uslovima da rade i jezik da znaju i gotovo
Ja samo sto mislim da treba i sto bi trebalo da dozvole da se vize sredjuju u Nemackoj e sad koje profesije to je isto pitanje
Nikog ovim nisam hteo da vredjam niti imam nameru
Samo da kazem ce vize normalno trebati ali ce biti olaksan postupak

Ljudi ne kapiraju da je ambasadi trebalo da 6 meseci da ociste samo decembar za noks 3-5. Za vas mesec cekanja ociste 5 dana. Ne verujete?
Uzmimo vozace za primer od 31 avgusta do danas tj 13og novembra su ocistili ovako (24.12.2017 - 4.1.2018). 2 meseca cekanja - 10-11 dana ocisceno.
To je realnost, pa vi sad racunajte koliko cete cekati.

A sto se tice ovih ljudi sto garantuju da nece trebati viza za nemacku ne moze covek da se izbori sa njima, iskacu ko korov.

Pozdrav svima...evo da se pridruzim...prijavljena sam za noks 1-2 negovateljica-sertifikat...i td. Medjutim od 13. 02.jos uvek cekam termin...zna li neko mozda kada ce deliti termine? Hvala svima...

Nadaj se nekad pocetkom janura terminu!

- - - - - - - - - -

Noks 3-5 ce da ceka 13,14 meseci, a 1-2 i vise od toga. Strasno!

Ja koliko sam upratio po objavama na forumu retko ko da je cekao noks 1-2 duze od godinu dana.Skoro svaka objava za dobijeni termin noks 1-2 je bila oko 11 ipo meseci!

Nadaj se nekad pocetkom janura terminu!

- - - - - - - - - -

Ja koliko sam upratio po objavama na forumu retko ko da je cekao noks 1-2 duze od godinu dana.Skoro svaka objava za dobijeni termin noks 1-2 je bila oko 11 ipo meseci!

Da u pravu ste, noks 1-2 ne vidim da je cekao duze od 12meseci, samo krace za nekih 10,15 dana.
Noks 3-5 med.sestre ce cekati sigurno 12,13 meseci, vozaci malo duze
zbog grupnih termina, sto svi i znamo sta rade sve sa terminima za nas.

Pozdrav svima...evo da se pridruzim...prijavljena sam za noks 1-2 negovateljica-sertifikat...i td. Medjutim od 13. 02.jos uvek cekam termin...zna li neko mozda kada ce deliti termine? Hvala svima...
Cao.
Mozes li mi reci sta si po struci?
Moja supruga je dobila ugovor negovateljice a po struci je fizioterapeut.
Prijavljena je za Noks 3-5. Plasimo se da je trebalo da se prijavi za Noks 1-2.
Hvala.

Ljudi ne kapiraju da je ambasadi trebalo da 6 meseci da ociste samo decembar za noks 3-5. Za vas mesec cekanja ociste 5 dana. Ne verujete?
Uzmimo vozace za primer od 31 avgusta do danas tj 13og novembra su ocistili ovako (24.12.2017 - 4.1.2018). 2 meseca cekanja - 10-11 dana ocisceno.
To je realnost, pa vi sad racunajte koliko cete cekati.

A sto se tice ovih ljudi sto garantuju da nece trebati viza za nemacku ne moze covek da se izbori sa njima, iskacu ko korov.

Vozacc da li si upoznat jesu li sve kategorije noks 3-5 podeljene za 2017,ili samo vozaci I medicinari?Ja cekam kao kvalifikovani radnik noks 3-5 aplicirano 23.januara

- - - - - - - - - -

Kao ko se prijavljuje za termin vize za posao vozač B kategorije i kurir

Mislim da je noks 1-2,al ipak proverite

Cao.
Mozes li mi reci sta si po struci?
Moja supruga je dobila ugovor negovateljice a po struci je fizioterapeut.
Prijavljena je za Noks 3-5. Plasimo se da je trebalo da se prijavi za Noks 1-2.
Hvala.

Mislim da je to sasvim ok.,jer u ugovoru ipak stoji negovateljica.Ne verujem da ce ti biti problem... posebno ukoliko ima sertifikat...pise na sajtu sve...
1-2/3-5( to su vise zanimanja)...odnosno,kvalifikacije...ne mogu mnogo o tome,iskreno ne znam.
Inace ja sam zavrsila hemijsku...tehnicar...
Pozz i srecno!

Evo i od mene malo inf.-od dec.2017.sam cekala termin,docekala ga u avgustu 2018.Nakon nekoliko nedelja u ambasadu dostavljam direktnu nostrifikaciju.Nakon toga mi potrazuju da im dostavim Urkunde i da sam na cekanju dok im isto ne dostavim. Dakle,meni sada ne dozvoljavaju da odem da radim(nece mi odobriti vizu),pa naknadno da dobijem Urkunde-kao i moje koleginice koje su do sada otisle.Dokle cemo se "cerati" .....ne znam..... Med.sestra

Ne lupetaj bogati,ja sam iz Podgorice i ne znam odakle vam takva informacija,kad sam bio skoro u ambasadi dole su mi rekli da nam niko vize nece ukinuti,nego samo olaksati proceduru kao da ce sve biti isto za zemlje zapadnog balkana.

Mislim da nije lijepo da se obracate tako nekom koga uopste i ne poznajete."ja ne lupetam samo pisem kako sam cula!!"Evo odakle mi informacija! https://www.facebook.com/1585714702/posts/10215153054651479/

Pozdrav. Mene su zvali juče iz ambasade ali se nisam javio jer nisam bio pri telefonu. Posle sam ih pozvao i rekli su mi da će me neko ponovo zvati i evo prošao je dan niko me nije zvao. Ima li smisla ići direktno do ambasade? Imao sam termin 8.11. a video sam na FB da je nekima koji su bili na terminu 7.11. viza odobrena pa ja ne znam šta je kod mene u pitanju. Da li možda nešto fali od papira ili je i meni viza odobrena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back