Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za zakazivanje termina se MORA koristiti obrazac na nemačkom! Engleski je samo za one koji imaju pasoš neke od država potpisnica šengenskog dogovora.

Pazite i na još jednu stvar. Dok sam popunjavao nemački obrazac, otvorio sam engleski u drugom prozoru da slučajno nešto ne pogrešim. Zbog toga mi je sistem registrovao prijavu kao da sam popunio engleski obrazac i dobio sam mejl da sam za prijavu koristio pogrešan obrazac. Međutim, kada sam pokušao ponovo, nisam mogao da se registrujem jer su moji podaci već korišćeni. Zato sam morao da se dva dana dopisujem sa njima dok nisu rešili problem.
I ja imam isti problem je l mozes da mi obajsnis kako da apliciram ponovo za termin hvala unapred

Biro tehnicko crtanje.Stuttgart je vrh,ima dosta nasih,u dosta sam mesta bio ali on je po meni najbolji ima dusu i ljudi su kulturni,ima oko 500.000 stanovnika sto nije mnogo ni malo taman,bezbedan je skroz i vodeci je na listi po zivotu u Nemackoj,imas sve u njemu,kul grad vrh.

Pozdrav, da ne gusim sada temu o dobijanju vize, mene interesuje kako ste pronasli poslodavca vezano za posao tehnickog crtanja? I koju skolu imate zavrsenu? Hvala puno na odgovoru.

[QUOTEOn ce prvu vizu dobiti na godinu dana maksimum, moze i na 6 meseci, zavisi od sluzbenika i njegovog znanja jezika. U tih prvih godinu dana nema prava za spajanje porodice, tek kad dobije produyetak, tek tada ima prava. Tako su barem mom muzu tako rekli, pa eto prodje njegovih godinu dana u junu, mi predali u martu i jos cekamo....QUOTE]

Prvi put čujem da treba da prođe godinu dana da bi se apliciralo za spajanje. Koliko ja znam, iz iskustava drugih ljudi, uslov je 3 platne liste i prijava stana (naravno dovoljno velika plata i stan) i to je to.

[QUOTEOn ce prvu vizu dobiti na godinu dana maksimum, moze i na 6 meseci, zavisi od sluzbenika i njegovog znanja jezika. U tih prvih godinu dana nema prava za spajanje porodice, tek kad dobije produyetak, tek tada ima prava. Tako su barem mom muzu tako rekli, pa eto prodje njegovih godinu dana u junu, mi predali u martu i jos cekamo....QUOTE]

Prvi put čujem da treba da prođe godinu dana da bi se apliciralo za spajanje. Koliko ja znam, iz iskustava drugih ljudi, uslov je 3 platne liste i prijava stana (naravno dovoljno velika plata i stan) i to je to.

Pa, tako je mom muzu receno u birou za strance. Prva viza mu je bila na godinu dana, i rekla mu je da je to kratak period da bi aplicirao za spajanje porodice samim tim da mu je status ogranicen, tj kratak. U junu je dobio produzenje vize do 2021, a mi smo u martu aplicirali. Uglavnom, moj muz je pitao kakva su mu prava pri prvom odlasku u Ausländerbehörde, i tako mu je receno. Muz mi odlicno govori nemacki, tako da otpada solucija da nije razumeo...A i njegove kolege iz Bosne tek nakon njihovog boravka od godinu dani i drugog produzenja vize, doveli su svoje porodice. Koliko je meni poznato samo Plava karta moze odmah sa porodicom.

Procedura u Nemackoj posle dobijene vize(pisem za spajanje prodice ali mislim da je isto za sve vize)
-prijava na stan(ja imam zakazan termin 17.okt nisu imali termin pre)
-ausländerbehörde-traze Vam prijavu stana da biste mogli da predate za karticu i boravak takl da cu 17-og ici da predam prijavu stana i da predam pasos zbog kartice inace kartica se ceka mesec dana i kosta 100e
-AOK-zdravstveno osiguranje traze prijavu stana i izvod iz knjige vencanih
-racun u banci-meni su otvorili s tim sto su mi rekli da im donesem prijavu stana kada se budem prijavila
Sto se tice suprugovog poreza i promene poreske klase sve to se radi nakon prijave na stan.
Tako da je prijava na stan prvi i osnovni korak cim dodjete e sad u nasoj pokrajini NRW se ceka termin 2-3 nedelje. Termin je moguce zakazati online ili samim odlaskom.
To je celokupna procedura koju sam ja saznala od srede do danas. :)

Procedura u Nemackoj posle dobijene vize(pisem za spajanje prodice ali mislim da je isto za sve vize)
-prijava na stan(ja imam zakazan termin 17.okt nisu imali termin pre)
-ausländerbehörde-traze Vam prijavu stana da biste mogli da predate za karticu i boravak takl da cu 17-og ici da predam prijavu stana i da predam pasos zbog kartice inace kartica se ceka mesec dana i kosta 100e
-AOK-zdravstveno osiguranje traze prijavu stana i izvod iz knjige vencanih
-racun u banci-meni su otvorili s tim sto su mi rekli da im donesem prijavu stana kada se budem prijavila
Sto se tice suprugovog poreza i promene poreske klase sve to se radi nakon prijave na stan.
Tako da je prijava na stan prvi i osnovni korak cim dodjete e sad u nasoj pokrajini NRW se ceka termin 2-3 nedelje. Termin je moguce zakazati online ili samim odlaskom.
To je celokupna procedura koju sam ja saznala od srede do danas. :)

hvala puno na info iz prve ruke...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back