Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tnx ! Nadam se uskoro da ce me pozvati. Da li je ralno ovekivati da imam vizu do 1. Novembra?

To sve zavisi od naredne dve nedelje. Ako dobijemo termine biće to od 15 oktobra pa na dalje, jer je do 15 oktobra vec sve podeljeno. To znači da bi vize bile gotove u toku novembra. 1 novembar nije realno očekivati. Pitanje je da li će NOKS 6-8 uopšte deliti, jer kao što je vozač objasnio već debelo kasne za druge noksove. Ako ne podele NOKS 6-8 u ovom deljenju znači čekanje još 30-40 dana na naredno deljenje. Ostaje da sačekamo pa da vidimo.

Savet sa moje strane, da ne bi upao u isti problem kao i ja jeste da već sada objasniš poslodavcu proceduru i koliko je komplikovano proceniti tačan datum dobijanja vize. Kada sam se ja registrovao (17.7.2018) sve je išlo standardnim tempom i NOKS 6-8 je čekao oko 3 meseca. Znajući sve to, očekivao sam takvu dinamiku i u narednim mesecima i tako iskomunicirao sa poslodavcem. Nažalost sada se sve zakomplikovalo i nisam siguran koliko dugo će se još čekati. Poslodavac je već počeo da prigovara jer sam im potreban u oktobru, a očigledno je da to neće biti. Najveći problem je što mi uopšte ne znamo kada će biti viza. Za 1,2,3 ili 4 meseca. Sve je nepoznato za sada. Svakodnevno sam na vezi sa njima i pokušavam na razne načine da ih animiram kako bi i dalje bili zainteresovani, ali nisam siguran koliko dugo je to moguće.
Svakako savet sa moje strane jeste da iskomuniciraš sa njima i pripremiš ih za nepredviđene situacije.

Moze jos jedno pitanje. Jel stan mora biti na meni. Da bi doveo suprugu a ima dovoljno kvadrata. Recimo ja sam sad prijavljen kod roditelja. A kad mi supruga bude dolazila da li ce joj u ambasadi traziti da joj muz bude nosioc stana. Ili to nije bitno. Sad se stan vodi na oca. On ga iznajmio.
Nisam siguran, mozda neko na forumu zna sigurno da li moze tako.
Prema informatoru je potrebna samo potvrda da ste tamo prijavljeni.
Stan je kod mene iznajmljen na moje ime.

Postovani,
Supruga je dobila posao u klinici, aplicirali smo u aprilu. Kako cekamo i pasivno pratimo forum iz vozacc-evog posta procitali smo da je neka granica da bi uopste viza bila odobrena 1800e, njoj je u ugovoru prvih 6meseci plata bruto 1700e, zanima me da li je neko sa tim prosekom dobijao vizu, ili je vreme da se obratimo klinici da to revidiraju?

Nisam siguran, mozda neko na forumu zna sigurno da li moze tako.
Prema informatoru je potrebna samo potvrda da ste tamo prijavljeni.
Stan je kod mene iznajmljen na moje ime.
To mi nije jasno za stan. Evo nek se javi neko ko je vec isao na termin za spajanje porodice. Gde mu traze kvadraturu stana? U ambasadi? Jer u informatoru se stan ne spominje sto se tice kvadrature.

Tako je..ja sam 3-5,cekam punih 8 a nista jos od termina

ja sam cekao 11.5 meseci... na termin,
18.10.2017 predao zahtev
24.9.2018 bio na terminu
sada cekam da me pozovu na viziranje,,,
da .. vozac po starom 26.2 prijavljen a nosio informator 3-5 noks profesionalni vozac

inace u do aprila me cekao poslodavac i zaposlio drugog coveka,... i kad sam dobio termin, ja sam ga pozvao i rekao da sam tek sada dobio termin i on na moju srecu rece da mu treba jos uvek radnik i da ce mi spremiti novi ugovor..
tako je i bilo, cak mi je i obezbedio smestaj i to po vise nego povoljnim uslovima.
tako da sada samo cekam poziv i na avion sutradan,.

pozdrav i srecno svima

To mi nije jasno za stan. Evo nek se javi neko ko je vec isao na termin za spajanje porodice. Gde mu traze kvadraturu stana? U ambasadi? Jer u informatoru se stan ne spominje sto se tice kvadrature.
Ambasada samo prosledi sve podatke za nemacku, oni nista ne odlucuju. Kao i za radnu vizu tako i za spajanje porodice se sve salje u ured za strance ili ti Ausländerbehörde. Tamo proveravaju sve podatke dobijene od Ambasade. Tamo proveravaju tvoje obracunske liste, da li tvoj neto deo moze da pokrije sve troskove za zivot. Isto tako sa prijavom za stan, oni na osnovu te prijave vide kolko ljudi ima prijavljeno na stanu i da li odgovara kvadratura.

Nemam polozeno za jezik zasto bih morao da imam A1. Gde ti treba da radis i sta?

Zato sto prosto moras znati jezik zemlje domacina. Koliko ja znam i za zanimanja bez diplome> pomocni radnici moraju imati polozen makar A1, a to ti je dovoljno da se predstavis i razumes osnovno. Mozda ti znas jezik, samo nemas sertifikat? Onda je to super, mada mislim da svima traze sertifikat iako u samoj ambasadi na razgovoru proveravaju koliko znas. https://www.stipendijezastudente.com/potrebni-nivoi-znanja-nemackog-jezika-za-rad-u-nemackoj/

Zato sto prosto moras znati jezik zemlje domacina. Koliko ja znam i za zanimanja bez diplome> pomocni radnici moraju imati polozen makar A1, a to ti je dovoljno da se predstavis i razumes osnovno. Mozda ti znas jezik, samo nemas sertifikat? Onda je to super, mada mislim da svima traze sertifikat iako u samoj ambasadi na razgovoru proveravaju koliko znas. https://www.stipendijezastudente.com/potrebni-nivoi-znanja-nemackog-jezika-za-rad-u-nemackoj/

Nemam polozeno A1 ali imam osnovno znanje za sporazumevanje dosad nisu trazili od mene u ambasadi poznavanje jezika, ja sam prosle godine dobio radnu dozvolu ali nisam prihvatio taj posao zbog losih uslova. Ove godine sam nasao pravu firmu ali sad su problem termini....

Nemam polozeno A1 ali imam osnovno znanje za sporazumevanje dosad nisu trazili od mene u ambasadi poznavanje jezika, ja sam prosle godine dobio radnu dozvolu ali nisam prihvatio taj posao zbog losih uslova. Ove godine sam nasao pravu firmu ali sad su problem termini....

Ne znam,ja sam automehanicar sa prekvalifikacijom u automehatronicar,priznata diploma i kvalifikovani radnik,na sajtu ambasade pise b1. . Zato pitam,ali ako di pomocni radnik i ides po noksu 1-2 onda a2

Ne znam,ja sam automehanicar sa prekvalifikacijom u automehatronicar,priznata diploma i kvalifikovani radnik,na sajtu ambasade pise b1. . Zato pitam,ali ako di pomocni radnik i ides po noksu 1-2 onda a2

Ja sam noks 3-5 mehanicar za gradjevinske masine. Prosle godine nisu me ni ispitivali ni trazili sertifikat, kad sam uzimao radnu vizu. Gde ti ides da radis.

Ni mom muzu prosle godine nije trebao sertifikat, ali od janiara ove godine je to uslov za sve sem za plavu kartu. I pored sertifikata sluybenik proverava znanje ili testom ili razgovorom. Uglavnom, proveri sta ti je od dokumenata potrebno za tvoj noks na samom sajtu ambasade. To ti je najvalidnije. Ako traze za spajanje porodice A1 plus sama provera u ambasadi, a ne samo provera u ambasadi, nelogicno mi je da za rad ne traze sertifikat. Ali ti proveri na sajtu u listi dokumenata.

- - - - - - - - - -

da li znate otprilike kada da apliciram za spajanje porodice,muz je aplicirao za termin 4. maja noks 3-5...i naravno jos nista

On ce prvu vizu dobiti na godinu dana maksimum, moze i na 6 meseci, zavisi od sluzbenika i njegovog znanja jezika. U tih prvih godinu dana nema prava za spajanje porodice, tek kad dobije produyetak, tek tada ima prava. Tako su barem mom muzu tako rekli, pa eto prodje njegovih godinu dana u junu, mi predali u martu i jos cekamo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back