Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mogu da kazem kako je meni poslodavac jos pre par meseci rekao, Nemac, dobro upucen u sve, tada mi je napomenuo da moram da imam b1 sertifikat jer uz taj sertifikat i njihov ugovor vizu cu dobiti za 4 meseca. Inace sam med.sestra po struci, to je ovde noks 3-5. Tada mi je bilo cudno kako on to misli da dobijem vizu za 4 meseca, ali izgleda da je covek znao nesto o tom novom zakonu koji se sprema.

Srećno Aco a koliko Vam je u ugovoru po satu/sedmično/mesečno dato? Malo pojašnjenje da bi imali neki pregled.

Igrom slucaja upoznat sam sa Acinom odbijenicom. Naime, kao razlog za odbijenicu su naveli da je minimum za to mesto (Minhen) 2213e bruto, a on je imao oko 50 eura manje u ugovoru.
Na osnovu svega toga je Sonja Soro (mozete je kontaktirati na fb, paja patak slika) napisala zalbu koju su predali sa novim ugovorom sada preko minimuma i to je proslo uspesno.

Ja na primer imam ugovor potpisan 13 juna, po kojem od 1 dec pocinjem da radim u nemackoj, a poslala sam mejl za termin 22 maja za noks 3-5 medicinski radnici, i kako pratim ovde termin do tad nece biti, sta se desava onda kad istekne ugovoru 6 meseci, tj 13dec istice ugovor? I da, tad je bilo noks 3-5 da se ceka od 4-5 meseci, medjutim kako sam videla da sad stoji 8 meseci. Da li neko zna nesto o tome?

Pratim temu vec godinu dana, termin se valjda "priblizio" 15.11.17. I skros sam vise ravnodusan i sad razumem one koji su pisali da postaju nestrpljivi i da vise ne mogu da cekaju, a tako su blizu. Tada ja nisam ni razmisljao o skorom terminu i cudio se sto su toliko nervozni i nestrpljivi kada ce ubrzo dobiti termin. Opet sa druge strane jos gore je ja mislim ovi koji su imali termin pa im nista ne javljaju po 2/3 meseca, to je tek da poludis. Kakve sam srece kurate i mene ce da snadje isto.

Razlike izmedju gradova nismo sigurni ali moguce da ima. Vodite se ipak onim sajtom sto sam okacio a i ovaj moze da pomogne

https://www.gehalt.de/

Ako se nalazite tu negde u zlatnoj sredini bezbedni ste zasigurno, ako ne, najbolje poslodavac da pozove i proveri.
Jos nesto, ovaj sajt gehalt.de moze da trazi prosek i po gradovima.

A ako je plata nekih 100e manja od donje granice? Koliko su strikni sa odbijanjem zbog toga? Naravno, ako ste uspeli do sada da shvatite kako to funkcioniše. Pozdrav

da li je moguce za ostle da su tek stigli do 14.12.2017 ? ja sam se u julu 2018 prijavio znaci ima da cekam jos 3 meseca najmanje..

u julu ste se prijavili i da cekate jos 3 meseca? hahahahahahahaahah. Gospodine, ja sam prijavljen 22 februara i debelo sumnjam da cu dobiti za 3 meseca termin, isti noks 3-5 i to kao vozac sto ide jos brze

- - - - - - - - - -

Jeli moguce da je noks 1-2 stigao do decembra?

Nije. Zavrsen je oktobar i tu su stali sa 1-2. Dakle tek treba novembar da pocnu

- - - - - - - - - -

A ako je plata nekih 100e manja od donje granice? Koliko su strikni sa odbijanjem zbog toga? Naravno, ako ste uspeli do sada da shvatite kako to funkcioniše. Pozdrav

Nismo uspeli da shvatimo kako funkcionise i nakon obimne prepiske sa Bundensagentur fur Arbeit i ZAV. Ali ono sto sam primetio je da su za Minhen najstroziji i da odbijenice za platu uglavnom stizu odatle.

Poslednja izmena:
u julu ste se prijavili i da cekate jos 3 meseca? hahahahahahahaahah. Gospodine, ja sam prijavljen 22 februara i debelo sumnjam da cu dobiti za 3 meseca termin, isti noks 3-5 i to kao vozac sto ide jos brze

- - - - - - - - - -

Nije. Zavrsen je oktobar i tu su stali sa 1-2. Dakle tek treba novembar da pocnu

- - - - - - - - - -

Nismo uspeli da shvatimo kako funkcionise i nakon obimne prepiske sa Bundensagentur fur Arbeit i ZAV. Ali ono sto sam primetio je da su za Minhen najstroziji i da odbijenice za platu uglavnom stizu odatle.

onda ima da se nacekam, zasto su tako usporili ima da cekam godinu dana za termin..uzaaas.. moram da se uzdam onda u novi zakon definitivno :D

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

da se nadovezem na to posto bezim nekih 80e.i zbog toga se takodje plasim.mada ne placam stan.imam izjavu osobe kod koje cu da zivim sa brojem telefona.dal to uopste uzimaju u obzir kad se desi malo manja plata ili odbijaju po defoltu samo gledajuci u pravilnike.a iskreno da kazem.i toga se dobro secam pre nekihh 10 dana dobi jedna zenica vizu i ja kad pogledao na taj gehalt.de ta bezala 95 eura od minimuma.znaci opet nema pravila

Pozdrav,

Moj muz ima plavu kartu, jos nije dobio (tek je dobio vizu), ali ocekujemo za mesec dana. On je stranac ali non EU. Vencani smo tek mesec dana. Ja sam zakazala termin za spajanje porodice, ali ono sto mi je nejasno jeste da na sajtu ambasade pise sve drugacije od sajta za plavu kartu. Naime, pise da supruznik ne mora da govori nemacki uopste, dok na sajtu ambasade traze A1. Takodje, neko mi je rekao da u braku moramo biti najmanje godinu dana, medjutim dok ja dodjem do termina mislim da cemo vec biti jedno 9 meseci. Ne znam da li je to tacno jer se to nigde ne pominje na sajtu plave karte vec pise da supruznici mogu zajedno da dodju na termin (sto u mom slucaju ne vazi jer smo iz razlicitih drzava)?

Da li neko ko je konkurisao u skorije vreme za plavu kartu i da li moze da podeli svoje iskustvo sa mnom, bila bih veoma zahvalna?

Srdacan pozdrav svima i svako dobro!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back