Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio sam juce na terminu predao papire uredno nikakva pitanja mi nisu postavljali sve je trajalo 15 min, inače noks 3-5 veterinarski tehnicar. Jedan čovek nije imao sreće, noks 3-5 aplicirao 14 decembra juce takodje imao termin, ali kad je ušao u konzulat, rečeno mu je da nemoze da predaje papire u Beogradu nego mora da ide na Kosovo, pošto čovek ima Srpski pasoš izdat u sup Priština, čovek se smorio skoro nije počeo da plače, inače je Srbin.

To je zato što je Srbin inače da je šiptar uveliko bi bio u Nemačkoj, tuga.
Srećno Miroslave

Nije tako, ima na sajtu ambasade u vezi gradjana sa Kosova.

Nele čoveče, predhodnih meseci ljudi koji su bili na terminima ili u prolazu pored ambasade Nemačke, bili svedoci da gomila šiptara sa Kosova sa srpskim pasošima i bez znanja i jedne reči srpskog jezika sa sve prevodiocima tutnje kroz našu beogradsku ambasadu. Tako da... tuga kako se kotiraju Srbi u Srbiji pored cigana, šiptara pa i azilanata.

Pitanje za vozacca: Aplicirao sam u martu za radnu vizu u Nemackoj, noks 3-5, elektricar. Po svemu sudeci necu dobiti termin za jos 3-4 meseca. Imam ponudu da idem da radim na detasman. Da li mogu da radim u Nemackoj tih 3-4 meseca na detasman, pa kad me pozovu na termin, da se vratim po redovnu radnu vizu?

Tesko pitanje, pozvao bih licno ambasadu i pitao. Tesko pitanje je zbog nacina koji dele termine (po mesec/mesec ipo unapred) itd, pa onda ovo glasanje u Oktobru za novi zakon koji stupa na snagu od nove godine, mislim, naravno da na to ne moze niko da se osloni trenutno ali treba imati i to u vidu.
Zovite ambasadu i pitajte cisto da otklonite sumnje zbog dobijanja vize naravno a takodje bi bilo pametno da sacekate i sledecu podelu termina da bi otprilike mogli da izracunate kada cete na red na osnovu ovog deljenja od pre 3 nedelje i sledeceg koje ce biti.

- - - - - - - - - -

Dobro vece, interesuje u bg.gde mozes da se nadje povoljnije zdrastveno-putno osiguranje za 6m. Radi vize. Hvala. Svaki savet mi je dobro dosao.

Milenijum osiguranje, eurotrag agencija u kneza milosa odmah pored Nemackog konzulata 8700 din

Nele čoveče, predhodnih meseci ljudi koji su bili na terminima ili u prolazu pored ambasade Nemačke, bili svedoci da gomila šiptara sa Kosova sa srpskim pasošima i bez znanja i jedne reči srpskog jezika sa sve prevodiocima tutnje kroz našu beogradsku ambasadu. Tako da... tuga kako se kotiraju Srbi u Srbiji pored cigana, šiptara pa i azilanata.

Ne mogu da razumem nemacki stav i zasto, ma koliko logicki kontala...

Datum od kada putujete u Nemacku navodite. Takodje kada odete ba viziranje navodite isti datum.

e vozac.jel istina da navodno ko je zavrsio neku visu skolu ono 6 stepen kao fakultet a da nije master.npr kao ja a ide da radio kao pomocni radnik.ii uopste ako je npr fakultet zavrsio oni navodno odbijaju ili se bune jer si prekvalfikovan.a ta skola nema veze sa poslom naravno.po meni je to apsurd.kakve veze to ima.ionako se razlikuje zanimanje sa tim.uostalom oni mogu da provere kad hoce

e vozac.jel istina da navodno ko je zavrsio neku visu skolu ono 6 stepen kao fakultet a da nije master.npr kao ja a ide da radio kao pomocni radnik.ii uopste ako je npr fakultet zavrsio oni navodno odbijaju ili se bune jer si prekvalfikovan.a ta skola nema veze sa poslom naravno.po meni je to apsurd.kakve veze to ima.ionako se razlikuje zanimanje sa tim.uostalom oni mogu da provere kad hoce

Nije istina, nema veze.

Nije istina, nema veze.

znaci to su samo tracevi zena koje su davno dobile vizu.a naravno nisu one smislile nego informacije dobijale od zena koje su im bile veza u ambasadi(ako se secas).znam da si posle mene na sajtu ali zato mnogo redovniji.ali opet nema veze.i ja bi voleo u to vreme da sam kao i one imao nekoga u ambasadi.svakako ne smatram da je bilo ko imao losu nameru.svaka informacija treba ovde da se podelii ma kakva bila

znaci to su samo tracevi zena koje su davno dobile vizu.a naravno nisu one smislile nego informacije dobijale od zena koje su im bile veza u ambasadi(ako se secas).znam da si posle mene na sajtu ali zato mnogo redovniji.ali opet nema veze.i ja bi voleo u to vreme da sam kao i one imao nekoga u ambasadi.svakako ne smatram da je bilo ko imao losu nameru.svaka informacija treba ovde da se podelii ma kakva bila

Posle ovoliko cekanja covek vise ne zna sta je realno sta ne, razumem ja to potpuno.
Poceo sam da sanjam kako sam stornirao termin, kako su me preskocili itd itd, jos kad se neko nadje pametan da deli pogresne informacije (citaj TRUJE) samo nam jos to fali.
Samo uzivajte i drzite se cinjenica i instrukcija sa sajta Ambasade i necete imati problem kao sto niko pre vas nije imao.

ok hvala ti.e sve zaboravim da stavim ovde.jel se secas onog klipa sto si zakacio fdp fraktion niedersachsen.pre neki dan su oni imali ponovo neku raspravu ali ne u vezi toga nego oni pozari sto bili tamo.ne sad ovo zbog vojne vezbe nego pre toga su bili jos jedni pozari.bas deo niedersachsen gde ja idem.pozvao sam komsiju poljaka koji je tamo rodjen da pitam gde je to tacno.reko sam mu jos pre mesec dana da obrati paznju na ndrtv ako fdp bilo sta prica o neue einwanderunggestz.pitao sam ga dal je gledao uopste i zapamtio nesto o tome.kaze da je cuo nesto o tome(ndrtv) u par recenica.ako sam ga dobro razumeo vecina se slaze da se napravi lista zanimanja.a sto je najvaznije a opet po meni to nije sigurno dok se ne izglasa.kako sam uspeo da ga razumem cilj je da ti ljudi iz posebne fachrkaft liste od predaje dokumenata u ambasadi do dobijanja vize u nemackoj cekaju ukupno 3 nedelje.i to mi nije jasno kako predaja u ambasadi a dobijanje vize u nemackoj.izvini ako ga nisam lepo razumeo.ja inace govorim ovaj svakodnevni nemacki ali nisam nesto posebno dobar negde sam na pola jezika.a opet to jos treba da saceka.ok.hvala ti u svakom slucaju

Ako neko zna da mi da pravi odgovor bila bih zaista zahvalna.
Naime, ja sam stomatolog po struci, a poslodavac je voljan da me prvo zaposli kao Zahnmedizinishe Helferin dok se ne sredi sve za radnu dozvolu (pre svega mislim na Fachsprachprüfung) i to je navedeno na početku ugovora. (da bih tako radila dok se ne steknu uslovi da počnem kao stomatolog)
Mene sada zanima da li se prijavljujem za NOKS 6-8 ili NOKS 3-5? Logički se naravno nameće ovo drugo, ali otkud znam, a i naravno stvar dužine čekanja nije zanemarljiva.

Pozdrav svima

Pozz.da li mi iko moze kazati sta unosim u polje za bracni status,obzirom da nisam vencan a imam dvoje dece i zivim sa suprugom.deca i supruga imaju putovnicu hr.tako da im viza i ne treba.a ja sam nasao posao pa zelim prvi otici.hvala

Kako to mislite niste vencani a zivite sa suprugom :D ? To je vanbracna zajednica a ta zena vam nije supruga nego partner.
Idite i uzmite se u opstini i ne morate ni da cekate ni termine ni vizu vec uzivate sva EU gradjanska prava kao vasa (buduca) zena.

Ako neko zna da mi da pravi odgovor bila bih zaista zahvalna.
Naime, ja sam stomatolog po struci, a poslodavac je voljan da me prvo zaposli kao Zahnmedizinishe Helferin dok se ne sredi sve za radnu dozvolu (pre svega mislim na Fachsprachprüfung) i to je navedeno na početku ugovora. (da bih tako radila dok se ne steknu uslovi da počnem kao stomatolog)
Mene sada zanima da li se prijavljujem za NOKS 6-8 ili NOKS 3-5? Logički se naravno nameće ovo drugo, ali otkud znam, a i naravno stvar dužine čekanja nije zanemarljiva.

Pozdrav svima

Ovo pitanje o registaciji bolje postavite direktno ambasadi na mail. :)
Pozz koleginice :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back