Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
28.08. imao zakazan termin. Juče oko 11h imao propušten poziv i od tada ne mogu nikog da dobijem. Da li neko ko je juče odobren može da mi potvrdi da li su ga zvali sa ovog mob 060794...2?
Pratim forum svaki dan i mnogo mi je pomogao, a prvi put pišem.
Hvala svima na korisnim savetima za svetliju budućnost

Iz ambasade zovu sa ovog broja:011/306-4400.

A hronoligija je sledeca
4 decembra aplikacija.
25 jula javljeno za termin
31 jula termi
Pre 15 dana zvali vlasnika iz auslanderbehorde-a da potvrde nesto iz ugovora o radu jer je prvi istekao dok sam cekao pa smo.napravili jos jedan
Prosle sedmice zvao vlasnik auslanderbehorde da proveri da li sve ok. viza odobrena i samo je ostalo da posalju povratnu info u ambasadu u Bg. E sada, da li je to odgoror u vide e mail-a koji oni salju u Bg ili ide depesa kao posta, kojoj trea ipak malo vremena da stigne.

Pozdrav svima, Nasao sam posao u nemackoj i tamo sam skupio sve papire, Sad trebam zakazati termin kod nas u ambasadi ali mi je ne jasno sta kako, dali ima neko ko bi mi pojasnio, kako se zakazuju termini. Hvala unapred

Zakazuje se samo "online". Ides na stranicu ambasade nemacke u srbiji, onda redom otvaras - vize i ulazak u nemacku - zaposljavanje - tu imas 6 tacaka - iscitaj to detaljno - videces da ti je jedna tacka zakazivanje termina......sve je transparentno i ne previse komplikovano, treba samo malo strpljenja (i posle prilikom cekanja MNOGO strpljenja). I jos nesto - kad otvoris polje za zakazivanje novog termina, klikni na nemacku zastavicu, koju ces videti u uglu. Lakse ces se snaci.

pozz

A hronoligija je sledeca
4 decembra aplikacija.
25 jula javljeno za termin
31 jula termi
Pre 15 dana zvali vlasnika iz auslanderbehorde-a da potvrde nesto iz ugovora o radu jer je prvi istekao dok sam cekao pa smo.napravili jos jedan
Prosle sedmice zvao vlasnik auslanderbehorde da proveri da li sve ok. viza odobrena i samo je ostalo da posalju povratnu info u ambasadu u Bg. E sada, da li je to odgoror u vide e mail-a koji oni salju u Bg ili ide depesa kao posta, kojoj trea ipak malo vremena da stigne.

Posto je kod mene bilo nesto sli no,samo su se papiri mnogo duze zadrzali u Nemackoj,mislim(nisam siguran)da povratna informacija ide e mail-om i od tog dana kada su Nemci odgovorili proslo je desetak dana pa su me pozvali iz ambasade,17.9.Srecno druze!

Stiglo se do 10.03.2018. I ja sam konkurisao krajem maja, ako malo ubrzaju, trebali bi negde do kraja novembra, polovine decembra da dobijemo termine. Medjutim, kako sada ide, ocekujte termin tek negde pocetkom sledece godine, ili jos gore krajem januara (nekako realna varijanta).

Ako zena ne dobije vizu i ne preseli se u Nemacku ove godine, ja cu tacno da se upucam za jedno 6000-8000 eur povrata poreza 2018 :/
Kada smo aplicirali tada je bilo cekanje 3-4 meseca, i jelte mi smo ocekivali da ce biti tako, organizovali vencanje i sve shodno tome da nam ostane i 7 meseci za cekanje ako treba. Ali izgleda da ce biti 8 meseci i da cemo zakasniti :/

Poredjenja radi, u Indiji lepo apliciras za termin, dobijes termin, nema agencija posrednika koji kradu termine i preprodaju (tehnicki se moze vrlo lako resiti), ali ti kad apliciras znas kada ce ti biti termin. Mi smo izgleda svetlosnim miljama daleko i od Indije.

Poslednja izmena:
Ako zena ne dobije vizu i ne preseli se u Nemacku ove godine, ja cu tacno da se upucam za jedno 6000-8000 eur povrata poreza 2018 :/
Kada smo aplicirali tada je bilo cekanje 3-4 meseca, i jelte mi smo ocekivali da ce biti tako, organizovali vencanje i sve shodno tome da nam ostane i 7 meseci za cekanje ako treba. Ali izgleda da ce biti 8 meseci i da cemo zakasniti :/

Poredjenja radi, u Indiji lepo apliciras za termin, dobijes termin, nema agencija posrednika koji kradu termine i preprodaju (tehnicki se moze vrlo lako resiti), ali ti kad apliciras znas kada ce ti biti termin. Mi smo izgleda svetlosnim miljama daleko i od Indije.

Isti slucaj :sad2:

Koliko ja znam, ti mozes da podnes zahtev za povracaj poreza do 2 ili 3 godine u nazad, ali samo ako vec nisi podnosio za te godine. Tj. nemoj nista podnositi dok ti zena ne dodje, kad dodje, onda unajmis agenciju i oni ti to rese. Imas i na fejsu grupe koje se time bave, kontaktiras is, oni sve ispune, posalju ti dokumenta, ti samo predas. Proguglaj malo povracaj poreza u nemackoj, nesto ce ti sigurno izbaciti.

Sto se tice cekanja na termin, za Noks 6-8 si do prosle godine, do septembra mogao sam da biras termin koji ti odgovara. Problem je sto Srbiju napusta svako ko moze, pa smo preopteretili ambasadu, nemaju kapaciteta da obrade sve zahteve. A indijci ne idu u velikom broju u nemacku. Oni isti problem imaju sa Amerikom, nekih 90% zahteva za americku H1B vizu su Indijci, i negde sam procitao, da na primer ko danas preda zahtev za zelenu kartu, ceka 20 godina da dodje na red (vazi samo za Indijce, ostale drzave idu relativno brzo). Tako da, nije samo Nemacka ambasada spora, zavisi koliko se koja ambasada optereti zahtevima u nekoj drzavi.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, ti mozes da podnes zahtev za povracaj poreza do 2 ili 3 godine u nazad, ali samo ako vec nisi podnosio za te godine. Tj. nemoj nista podnositi dok ti zena ne dodje, kad dodje, onda unajmis agenciju i oni ti to rese. Imas i na fejsu grupe koje se time bave, kontaktiras is, oni sve ispune, posalju ti dokumenta, ti samo predas. Proguglaj malo povracaj poreza u nemackoj, nesto ce ti sigurno izbaciti.

Sto se tice cekanja na termin, za Noks 6-8 si do prosle godine, do septembra mogao sam da biras termin koji ti odgovara. Problem je sto Srbiju napusta svako ko moze, pa smo preopteretili ambasadu, nemaju kapaciteta da obrade sve zahteve. A indijci ne idu u velikom broju u nemacku. Oni isti problem imaju sa Amerikom, nekih 90% zahteva za americku H1B vizu su Indijci, i negde sam procitao, da na primer ko danas preda zahtev za zelenu kartu, ceka 20 godina da dodje na red (vazi samo za Indijce, ostale drzave idu relativno brzo). Tako da, nije samo Nemacka ambasada spora, zavisi koliko se koja ambasada optereti zahtevima u nekoj drzavi.

Vec sam podnosio zahtev za povrat poreza 2017 :(

Sto se Indijaca tice, ne znam u kojem si ti delu Nemacke, ali kod mene (u IT-u) polovina firme su Indijci a u Belrinu na svakom drugom cosku je indijski restoran.
Problem do prosle godine je pravio sistem za zakazivanje gde su agencije bukirale sve termine unapred i onda ljudima trazile pare da bi oslobodile termin i onda ga kao bukirale za tog mucenika kojem su uzimale pare. I tad je bilo dosta zahteva, i tad je bilo cekanje po nekoliko meseci. Ali bar znas kada cekas to sto cekas.
Taj problem je vrlo elegantno mogao da se resi sa tehnicke strane da se onemoguce agencije da zakazuju termine. Ovako su taj problem resili sa apsolutnim sklanjanem transparentnosti i napravili pravi haos. Ocigledno ljudi koji su im razvijali sistem nisu bas najstrucniji.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back