Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam drugacije iskustvo sa jezikom, kada sam kretao na termin u ambasadu pitao sam poslodavca da li mi treba jezik, jer sam polako poceo da ucim nemacki kada imam vremena. On mi je rekao da ne treba jer on kao poslodavac nije zahtevao da ja znam nemacki. Ako sam dobro razumeo, poslodavac konkursom propisuje da li je potreban jezik i u kom nivou, a ja svakako ucim i dalje koliko mogu da stignem i to je to.

Pomoć, mislim da je bilo skoro sličnih pitanja, prevrteo sam skoro 20-tak stranica al nisam našao pa reko aj ponovo da pitam.
Popunjava za sutra Antragsformulare imam i primer kako ga treba popuniti https://drive.google.com/file/d/1gEpfLkoCg9mXj3AfCi_ALf1_uIQXWmB-/view alimam i nekih nedoumica.

5. Ukoliko ste već boravili, navedite datume i mesta poslednjih 5 boravaka (mesec/godina)
- ja sam u ovom veku ;) boravio 2 puta (2017 i 2013) a pre toga 1998, i početkom 90-ih jednom ili dva puta. Šta ako ne nađem podatke za te boravke iz 90-tih.

6. Predviđeno mesto boravka u SR Nemačkoj u primeru se navodi adresa firme (kao to se obično stavlja) a ja planiram da budem kod rođaka dok ne nađem stan, pa šta da stavim adresu firme ili rođaka i u tom smislu i u jednoj i u drugoj varijanti Sammelunterkunft - zajednički stan?

10. Davaoci preporuke u SR Nemačkoj (npr. poslodavac, obrazovna ustanova, rođaci), kakve preporuke? Tu pišem firmine podatke?

12. Nepopunavam?

13. Iz kojih sredstava podmirujete izdržavanje za vreme boravka u Nemačkoj, navodim kao u primeru ili???

I jedno glupo pitanje koliko je bitan taj Zustimmung pretpostavljam da ga svi posedujemo, ako ne koliko će mi olakšati proces dobijanja radne i boravišne?

Pomoć, mislim da je bilo skoro sličnih pitanja, prevrteo sam skoro 20-tak stranica al nisam našao pa reko aj ponovo da pitam.
Popunjava za sutra Antragsformulare imam i primer kako ga treba popuniti https://drive.google.com/file/d/1gEpfLkoCg9mXj3AfCi_ALf1_uIQXWmB-/view alimam i nekih nedoumica.

5. Ukoliko ste već boravili, navedite datume i mesta poslednjih 5 boravaka (mesec/godina)
- ja sam u ovom veku ;) boravio 2 puta (2017 i 2013) a pre toga 1998, i početkom 90-ih jednom ili dva puta. Šta ako ne nađem podatke za te boravke iz 90-tih.

6. Predviđeno mesto boravka u SR Nemačkoj u primeru se navodi adresa firme (kao to se obično stavlja) a ja planiram da budem kod rođaka dok ne nađem stan, pa šta da stavim adresu firme ili rođaka i u tom smislu i u jednoj i u drugoj varijanti Sammelunterkunft - zajednički stan?

10. Davaoci preporuke u SR Nemačkoj (npr. poslodavac, obrazovna ustanova, rođaci), kakve preporuke? Tu pišem firmine podatke?

12. Nepopunavam?

13. Iz kojih sredstava podmirujete izdržavanje za vreme boravka u Nemačkoj, navodim kao u primeru ili???

I jedno glupo pitanje koliko je bitan taj Zustimmung pretpostavljam da ga svi posedujemo, ako ne koliko će mi olakšati proces dobijanja radne i boravišne?

Iskreno i ja sam oko tih pitanja u nedoumici...
5. planiram da upisem 2 ili 3 posete u zadnjih par godina
6. ja imam stan tako da upisujem tu adresu
10. upisujem podatke poslodavca
13. mislim da mi je #vozacc da se upisuje Gehalt
A za Zustimmung.. i ja ga imam jos pre godinu dana izdat.. ali u njemu pise da se odobrava do 2020. godine tako da mislim da ce to mozda da ubrza malo....

pozdrav

Mislim da se FSP razlikuje za stomatologe i lekare. Mene najvise interesuje vezano za pokrajnu, da li se FSP polaze u SCHLESWIG-HOLSTEIN-u ili kao sto sam procitala na stranici Ärztekammer te pokrajne da se polaze u ROSTOCK-u (pokrajna MECKLENBURG VORPROMMEN).Ako je kolega stomatolog upucen u to, znacila bi mi mnogo ta informacija. Hvala vama mnogo na odgovoru.

- - - - - - - - - -

Ja znam jedino stomatologa koji se tamo skoro zaposlio, ako ista znaci :)

Mislim da se FSP razlikuje za stomatologe i lekare. Mene najvise interesuje vezano za pokrajnu, da li se FSP polaze u SCHLESWIG-HOLSTEIN-u ili kao sto sam procitala na stranici Ärztekammer te pokrajne da se polaze u ROSTOCK-u (pokrajna MECKLENBURG VORPROMMEN).Ako je kolega stomatolog upucen u to, znacila bi mi mnogo ta informacija. Hvala vama mnogo na odgovoru.

Iskreno i ja sam oko tih pitanja u nedoumici...
5. planiram da upisem 2 ili 3 posete u zadnjih par godina
6. ja imam stan tako da upisujem tu adresu
10. upisujem podatke poslodavca
13. mislim da mi je #vozacc da se upisuje Gehalt
A za Zustimmung.. i ja ga imam jos pre godinu dana izdat.. ali u njemu pise da se odobrava do 2020. godine tako da mislim da ce to mozda da ubrza malo....

pozdrav

Prvo hvala na odgovoru.
5. Pokušaću da pronađem stare pasoše, ako ne upisujem samo poslednja dva boravka
6. Ovde sam idalje u dilemi, adresa od rođaka ili poslodavca kao u primeru
10. Ok
13. Pa da, tako stoji i u primeru
Što se Zustimmung tiče tu je potpuno isto kao i kod tebe...

Zaboravi sam da pitam 11 i 12
11. Izučena zanimanja (i u slučaju da se razlikuje) zanimanje koje trenutno obavljate.....pošto mi se zanimanja razlikuju jel upisujem ono koje ću raditi ili ono za šta sam se školovao?
12. U primeru stoji....Bewilligung.... jel tako da upišem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back