Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko mozda ko je predao po starom,probao da se registruje po novom(a da nije prethodno stornirao staru prijavu),u mom slucaju Noks 1-2 i da mu stigne potvrda da je prijava uspela i da je dobio novi registarski broj? Ja sam to probao sa istim podacima koje sam i za prvi iskoristio i stigla mi je takva poruka? Stornirao sam odmah,jer ne znam sta to znaci,je l ima neko iskustva sa tim? Je l sam ja,bojim se,uopste u sistemu zbog toga?!

Da li je neko mozda ko je predao po starom,probao da se registruje po novom(a da nije prethodno stornirao staru prijavu),u mom slucaju Noks 1-2 i da mu stigne potvrda da je prijava uspela i da je dobio novi registarski broj? Ja sam to probao sa istim podacima koje sam i za prvi iskoristio i stigla mi je takva poruka? Stornirao sam odmah,jer ne znam sta to znaci,je l ima neko iskustva sa tim? Je l sam ja,bojim se,uopste u sistemu zbog toga?!

Da vas covek pita zasto to radite verovatno ne bi umeli da odgovorite...

Verovatno da bih proverio zasigurno da li sam u sistemu ili ne,jer sam vec rekao da je moj DATUM preskocen.

Ni jedan datum u oktobru nije preskocen. Ili ste se lose prijavili ili vam je stigao mail u spam folder pa ga niste videli. U svakom slucaju termin necete dobiti ako ste bili prijavljeni pre 14.10.
Kontaktirajte konzularno odeljenje sa sajta Ambasade Nemacke mailom ili telefonom

Poslednja izmena:
Vozacc da li ke spam folder ustvari poruke koje su obelezene kao nevazne pa nam nestize obavestenje za njih a stoje u gmailu ili je to prepiska izmedju npr.mene i ambasade?

- - - - - - - - - -

Posto je podeljeno do pola septmbra mislim da vise nece ni deliti ovu nedelju a cak ni sledecu...daj Boze da se varam :(

Vozacc da li ke spam folder ustvari poruke koje su obelezene kao nevazne pa nam nestize obavestenje za njih a stoje u gmailu

- - - - - - - - - -

Posto je podeljeno do pola septmbra mislim da vise nece ni deliti ovu nedelju a cak ni sledecu...daj Boze da se varam :(

To je spam, prva recenica koju si napisao. Moguce je da ce deliti nesto i da nisu svi dani popunjeni, ne bi bio prvi put. Videcemo

Pozdrav
Koja je procedura za menjanje poslodavca u Nemačkoj , čekam termin za predaju dokumentacije , a imam ponudu da od febrara 2019 počnem da radim za drugu firmu pod daleko boljim uslovima.
E da kada se ,daj Bože , dobije viza , za koliko vremena moraš da se javiš na posao kod poslodavca u Nemačkoj?

Pošto ćeš na termin da ideš verovatno krajem proleća ili leto 2019. godine do tada možeš da dobiješ 50+ ugovora i polako do odlaska na termin da biraš koji ti se najviše sviđa i omiljeni ugovor predaš ambasadi. Za tebe još ne važi nikakva procedura jer još nisi ništa pokrenuo, od trenutka kada predaš dokumente ti si u proceduri, a do tada razmišljaj i biraj. A što se same procedure zamene poslodavca tiče, ukoliko dođeš u takvu situaciju da počneš da radiš i hoćeš promenu, prvo pronađeš novog poslodavca, pa kod starog najaviš otkaz, odradiš otkazni rok koji je najčešće dve nedelje i posle tog perioda ideš sa novim poslodavcem u kancelariju za strance u mestu gde je nova firma da se prijaviš i da ti promene vizu.

A što se same procedure zamene poslodavca tiče, ukoliko dođeš u takvu situaciju da počneš da radiš i hoćeš promenu, prvo pronađeš novog poslodavca, pa kod starog najaviš otkaz, odradiš otkazni rok koji je najčešće dve nedelje i posle tog perioda ideš sa novim poslodavcem u kancelariju za strance u mestu gde je nova firma da se prijaviš i da ti promene vizu.

Od jedne prijateljice sam cuo malo drugaciju proceduru, koja je po meni bolja.

1. Potpises ugovor sa novim poslodavcem
2. Predas novi ugovor u kancelariju za strance (novi ugovor ce imati recimo pocetak za 2 meseca od tog momenta)
3. Tek onda das otkaz na starom poslu

Od jedne prijateljice sam cuo malo drugaciju proceduru, koja je po meni bolja.

1. Potpises ugovor sa novim poslodavcem
2. Predas novi ugovor u kancelariju za strance (novi ugovor ce imati recimo pocetak za 2 meseca od tog momenta)
3. Tek onda das otkaz na starom poslu

U pravu si. Poenta je da se ne gubi vreme i da se što je više moguće srede novi papiri pre nego što se završi sa prvim poslodavcem. A videli smo da nije ni u svim mestima ista procedura što se svega tiče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back