Toe
Početnik
- Poruka
- 40
Druze kad otvoris tu stranicu u gornjem levom uglu imas malu nemacku zastavicu, kliknes na njoj i videces sta treba upisati.
Još nešto, a šta bi ovo moglo da bude? Sve uredno unesem...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Druze kad otvoris tu stranicu u gornjem levom uglu imas malu nemacku zastavicu, kliknes na njoj i videces sta treba upisati.
Pa nebi trebalo da ti to izbaca ako sve lepo uneses. Probas da izadjes iz svega pa opet sve ispocetka. Ali obavezno na nemacku verziju tako da ti sva obavestenja izbaci na nemackom

Razlike izmedju gradova nismo sigurni ali moguce da ima. Vodite se ipak onim sajtom sto sam okacio a i ovaj moze da pomogne
https://www.gehalt.de/
Ako se nalazite tu negde u zlatnoj sredini bezbedni ste zasigurno, ako ne, najbolje poslodavac da pozove i proveri.
Jos nesto, ovaj sajt gehalt.de moze da trazi prosek i po gradovima.
Danas u 15.30 poziv od ambasade, VIZA ODOBRENA. Noks 6-8.
Termin bio 10.08.
Hvala svima i srecno!!![]()

Karlusruhe
Zamolio bih nekog od vas da mi odgovori na pitanje vezano za apliciranje za termin i cekanje na termin. U Nemackoj sam vec nasao poslodavca. Da li u trrnutku on line prijave za termin moram da imam ugovor o radu? Posto vidim da se ceka na termin i do 6 meseci. Npr. da apliciram za termin danas a ugovor o radu da mi posalje za nekih 3 do 4 meseci.
Da pojasnim o cemu se zapravo radi. Nasao sam posao u jednoj firmi u Nemackoj kao vozac kamiona-miksera. Ali nisam imao C i E kategoriju. Upisao sam za polaganje za C i E. Polozio teorerski ispit i sada zavrsavam casove voznje. A ugovor o radu ne moze da mi posalje dok mu ne posaljem kopiju vozacke dozvole sa pomenutim kategorijama. Nadam se da cu za nekih 2 meseca da polozim za te dve kategorije pa zato pitam da li smem da apliciram za termin.
Danas bio na terminu, noks 1-2 i taj informator ide ne onaj stari.
Za vreme koje sam bio bilo je sigurno oko 15 ljudi jos na terminu i isto toliko za salter C.
Imao sam sve papire i relativno brzo se sve zavrsi.
Pitao sam za vreme cekanja vize odgovorila mi radnica koja je primala moje papire da oni ne znaju ni otprilike koliko se ceka jer svaki slucaj je poseban i da cim odgovore njima iz Nemacke javljaju, ili na mail ili na telefon.
Pozdrav svima..
Danas u 15.30 poziv od ambasade, VIZA ODOBRENA. Noks 6-8.
Termin bio 10.08.
Hvala svima i srecno!!![]()
Cestitam!!! A kada ste aplicirali za vizu, kog datuma?

hvala na informaciji, i puno srece u DE.Može sigurno
- - - - - - - - - -
Smeš samo napred registruj se što pre i ja sam tako
Pozdrav ljudi bio sam na terminu u petak-vozač , i zanima me ako mi odobre vizu da li je ona vezana za ugovor i poslodavca kojeg sam naveo! Naime stigao mi je tek sad i ugovor sa drugim poslodavcem gde su uslovi mnogo bolji pa me zanima da li mogu to odmah ovde u Bg da promenim( i da li mi trebaju ista dokumenta uz ugovor kao i sa prvim poslodavcem ) ili moram da počnem gore da radim pa kasnije gore da završavam promenu firme
- - - - - - - - - -
Inače sam konkurisao u pet firmi i dve su mi poslale ugovor za sad...
Hvala!
Zahtev za termin: 23.05.
Mejl sa terminom: 01.08.
Termin: 10.08.
Viza odobrena: 27.08.

Čestitam.
Kad vidim da si čekala samo nešto više od 2 meseca, malo sam se zabrinuo. Ja sam se prijavio 19.7. (isto 6-8) a ne bih voleo da dobijem termin pre 13.10. jer nam je tada zakazano venčanje, a neko reče da moramo da se venčamo pre nego što ja odem na termin, kako bi supruga mogla da aplicira za spajanje porodice.
Pritom sam poslodavcu rekao da je najrealnije da krenem da radim od januara 2019. jer sam računao da se na termin čeka 5 meseci kako su i naveli na sajtu.
Čestitam.
Kad vidim da si čekala samo nešto više od 2 meseca, malo sam se zabrinuo. Ja sam se prijavio 19.7. (isto 6-8) a ne bih voleo da dobijem termin pre 13.10. jer nam je tada zakazano venčanje, a neko reče da moramo da se venčamo pre nego što ja odem na termin, kako bi supruga mogla da aplicira za spajanje porodice.
Pritom sam poslodavcu rekao da je najrealnije da krenem da radim od januara 2019. jer sam računao da se na termin čeka 5 meseci kako su i naveli na sajtu.
Racunajte nekih 3 - 3.5 meseca, podelili su dosta termina iz maja i juna za Ausbildung, pa je iz tog razloga islo brze.@Demi97, ako imas manje od 25 godina stvari stoje ovako za tebe. Od 25 do 55 god vazi ovo sto je napisao Smile
Eckwerte (Altersgruppe: unter 25; Geschlecht: Männer)
Der gewählte Beruf „Berufskraftfahrer/Berufskraftfahrerin“ gehört zur Berufsgattung „Berufskraftfahrer/innen (Güterverkehr/LKW) - fachlich ausgerichtete Tätigkeiten“. Das Bruttomonatsentgelt von Vollzeitbeschäftigten in der Berufsgattung „Berufskraftfahrer/innen (Güterverkehr/LKW) - fachlich ausgerichtete Tätigkeiten“ betrug 2017 am Arbeitsort Nordrhein-Westfalen im Mittel (Median) 2261 Euro.
Kada ste aplicirali za termin i za koje zanimanje ,a ostalo,sve isto dokumentacija uredna diplome ok i sto se tice jezika,bilo propitivanje ili bez sertifikata za jezik.Hvala.
11.10. Aplicirao, pomocnik rigipsera, jezik mi nije trebao niti su pitali.
Ostalo diploma srednje skole prevedena samo, ugovor, odobrenje njihovog biroa sam imao, izvod iz registra firme, tri slike, izvod iz pio, fotokopije pasosa, zahtevi za vizu, informatori noks 1-2, odstampani mail od registacije i od dobijanja termina, taksa se placa na salteru 75e.
Naravno potrebne fotokopije, jer orginale pogledaju i vrate.
Pozz