Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

nisam vozac.ali koliko vidim samo nesto novo izmisljaju.ovamo kao olaksace ubrzace a sve nesto stroze i sporije.a jel su vam isti uslovi sad ili tu nesto novo trazze

- - - - - - - - - -

stavili su novi i za noks 1-2.s tim sto ima upozorenje za poslodavca da se raspita o minimumu zarade.ma oni nisu normalni

Sve je isto kao sto su pre trazili samo sto su u formularu dodali da treba potvrda za kod95 koju su realno i pre trazili. A sto se tice uobicajene plate u mestu gde cete se zaposliti to mozete licno proveriti ovde

https://entgeltatlas.arbeitsagentur..._afrWindowId=null&_adf.ctrl-state=b6j6o7i08_1

posle tuce mailova i nekoliko telefonskih poziva u Nemacku sve se svelo na kraju na ovaj sajt, izgleda da i oni ovde proveravaju sta i kako.

Promenili su i za medicinsko osoblje - opet.

Za opciju B (sa Urkunde) vise nije potreban dvojezicni ugovor, ali su dodali da mora bruto iznos tokom probnog rada kao i bruto iznos nakon probnog rada da bude upisan.
Pored toga, poslodavac mora da proveri koliko je srednja vrednost plate za tu delatnost u toj pokrajini.

Na zalost, ambasada ne obavestava nikada niti ikoga o promenama u informatorima :( Tako sada stoji samo da je aktuelna verzija iz avgusta 2018, a to sto je ovo treca promena u avgustu... :(

Promenili su i za medicinsko osoblje - opet.

Za opciju B (sa Urkunde) vise nije potreban dvojezicni ugovor, ali su dodali da mora bruto iznos tokom probnog rada kao i bruto iznos nakon probnog rada da bude upisan.
Pored toga, poslodavac mora da proveri koliko je srednja vrednost plate za tu delatnost u toj pokrajini.

Na zalost, ambasada ne obavestava nikada niti ikoga o promenama u informatorima :( Tako sada stoji samo da je aktuelna verzija iz avgusta 2018, a to sto je ovo treca promena u avgustu... :(

ma brate to su stavili i za noks 1-2,ma nek citaju pa nek racunaju sami.pise tamo koliko je probni rad i koliko se povecava plata.koliko me dugo cekaju gore cisto sumnjam da ce mi praviti novi ugovor.pravili mi pre 2 i po meseca.a poslodavac ne mora ali ga oni savetuju da proveri vrednost plate u lokalnom okruzenju.ne znam dal je to bas pokrajina.moze da bude i doticni grad.lokalno okruzenje.ma ne znam.ne verujem da ce mi dati novi vertrag ponovo.ne znam sta da radim.nek idu u p.m. vise u toj ambasadi i svi oni

To je logicno sto su napisali da bi se skratio proces,poslodavci se prave pametni,stave platu nizu,onda je odbiju,pa salji novi ugovor na proveru,pa dok odobre,sve to traje 2 meseca,samo malo da se razmislja islo bi brze,ne da se pametuje samo

slazem se da je logicno.i jeste prave se pametni.ali meni to ne ide u prilog nikako.ja sam po starom mozda vec sutra dobijem termin.a poslodavac je svaba pravi i zadnji put sam ga sa malom mukom ubedio da mi poveca broj sati na novom ugovoru.i sad ponovo da trazim.dal ce mi dati.jos sad ona carina u frakfurtu zadrzavaju sva pisma.ma to nije problem.ma ne znam vise nista.u mom ugovoru pise kako se povecava plata i koliko i sve to.e sad.dal oni zele da to stoji posebno napisano lepo.ako citaju ceo mogu da izracunaju sami.dal je to njima sad pod obavezno da stoji podvuceno

Kolega vozac bio na terminu u petak...nista novo sem sto mu je zena na salteru rakla da je cudno sto mu poslodavac nije stavio nedeljnu satnicu a sto je njima vazno al kao dobro sta je tu je...tako da eto treba da pise i nedeljna satnica u ugovoru....kao rekli mu iz agencije posto je on isao preko njih da ocekuje odgovor za oko 10 dana i da telefon stalno nosi uza sebe. Sta se desava ako te zovu na mibilni da ti jave za vizu a ti se nehavis sta onda?

To je logicno sto su napisali da bi se skratio proces,poslodavci se prave pametni,stave platu nizu,onda je odbiju,pa salji novi ugovor na proveru,pa dok odobre,sve to traje 2 meseca,samo malo da se razmislja islo bi brze,ne da se pametuje samo

Pored toga sto jeste logicno, veoma je dobro i za radnike koje odlaze jer Nemacka ovim nedozvoljava da (losi) poslodavci muzu radnike za minimalac, vec pokusavaju da izjedance primanja, a time i standard zivota, potrosnju i zadovoljstvo ljudi.

Licno zameram sledecu cinjenicu, a to je da malo malo pa promene pravila. Ajd, to jos i ok, menjaju se i zakoni i kolicina ljudi koja se prijavi i svasta - komplikovana je to slagalica.
Medjutim, smatram da bi bilo daleko postenije da:

1. Informatori budu preciznije numerisani. Sada stoji samo avgust 2018. Nema verzije dokumenta, tipa: avgust 2018, revizija 3. Pa da mozemo da pratimo da li je informator izmenjen.
2. Kao sto se i nama, tako ce se i drugima desiti, da ste spremili svu dokumentaciju jos 2-3 meseca pre termina. Ona dodjete na termin i odjenom vam fali dokumentacija ili dokumentacija koju ste spremili nije kako treba
3. Treba da obaveste ljude koji su se prijavili za termin - imaju sve mail adrese i tacno znaju ko jos treba da dobije termin
4. Zakonski moze da se regulise, da nova 'pravila' iz informatora vaze samo za ljude koji su se od dana izmene informatora prijavili

Sta je tu je sada. Savet za one koji cekaju ili su vec dobili termin, da makar 1 x nedeljno pogledaju intormator koji je za njih ukoliko ima izmena.

Da pojasnim o cemu se zapravo radi. Nasao sam posao u jednoj firmi u Nemackoj kao vozac kamiona-miksera. Ali nisam imao C i E kategoriju. Upisao sam za polaganje za C i E. Polozio teorerski ispit i sada zavrsavam casove voznje. A ugovor o radu ne moze da mi posalje dok mu ne posaljem kopiju vozacke dozvole sa pomenutim kategorijama. Nadam se da cu za nekih 2 meseca da polozim za te dve kategorije pa zato pitam da li smem da apliciram za termin.

Nedeljna satnica se obavezno stavlja s tim sto je dobro da se pod satnicom napise u ugovoru da je odredjena zakonom za vozace. Tu onda nema nikakvih nepoznanica jer mi smemo u dve nedelje samo 90h da vozimo i to je amin. Ako propustis poziv nista, zovu te opet ili ti pozoves nazad

- - - - - - - - - -

Demi97 pogledacu ja samo da napravim kafu

Pored toga sto jeste logicno, veoma je dobro i za radnike koje odlaze jer Nemacka ovim nedozvoljava da (losi) poslodavci muzu radnike za minimalac, vec pokusavaju da izjedance primanja, a time i standard zivota, potrosnju i zadovoljstvo ljudi.

Licno zameram sledecu cinjenicu, a to je da malo malo pa promene pravila. Ajd, to jos i ok, menjaju se i zakoni i kolicina ljudi koja se prijavi i svasta - komplikovana je to slagalica.
Medjutim, smatram da bi bilo daleko postenije da:

1. Informatori budu preciznije numerisani. Sada stoji samo avgust 2018. Nema verzije dokumenta, tipa: avgust 2018, revizija 3. Pa da mozemo da pratimo da li je informator izmenjen.
2. Kao sto se i nama, tako ce se i drugima desiti, da ste spremili svu dokumentaciju jos 2-3 meseca pre termina. Ona dodjete na termin i odjenom vam fali dokumentacija ili dokumentacija koju ste spremili nije kako treba
3. Treba da obaveste ljude koji su se prijavili za termin - imaju sve mail adrese i tacno znaju ko jos treba da dobije termin
4. Zakonski moze da se regulise, da nova 'pravila' iz informatora vaze samo za ljude koji su se od dana izmene informatora prijavili

Sta je tu je sada. Savet za one koji cekaju ili su vec dobili termin, da makar 1 x nedeljno pogledaju intormator koji je za njih ukoliko ima izmena.

To se slazem u potpunosti taj informator se promenio vec 2 puta od kad sam se ja promenio i njihov sajt i sad i Ambasador
Ja dok dodjem na red ima jos 10 stvari dodatno da dodajem i menjam
Sta da radimo takva su im pravila

- - - - - - - - - -

Nedeljna satnica se obavezno stavlja s tim sto je dobro da se pod satnicom napise u ugovoru da je odredjena zakonom za vozace. Tu onda nema nikakvih nepoznanica jer mi smemo u dve nedelje samo 90h da vozimo i to je amin. Ako propustis poziv nista, zovu te opet ili ti pozoves nazad

- - - - - - - - - -

Demi97 pogledacu ja samo da napravim kafu

Hvala vozac

@Demi97, ako imas manje od 25 godina stvari stoje ovako za tebe. Od 25 do 55 god vazi ovo sto je napisao Smile

Eckwerte (Altersgruppe: unter 25; Geschlecht: Männer)
Der gewählte Beruf „Berufskraftfahrer/Berufskraftfahrerin“ gehört zur Berufsgattung „Berufskraftfahrer/innen (Güterverkehr/LKW) - fachlich ausgerichtete Tätigkeiten“. Das Bruttomonatsentgelt von Vollzeitbeschäftigten in der Berufsgattung „Berufskraftfahrer/innen (Güterverkehr/LKW) - fachlich ausgerichtete Tätigkeiten“ betrug 2017 am Arbeitsort Nordrhein-Westfalen im Mittel (Median) 2261 Euro.

Kolega vozac bio na terminu u petak...nista novo sem sto mu je zena na salteru rakla da je cudno sto mu poslodavac nije stavio nedeljnu satnicu a sto je njima vazno al kao dobro sta je tu je...tako da eto treba da pise i nedeljna satnica u ugovoru....kao rekli mu iz agencije posto je on isao preko njih da ocekuje odgovor za oko 10 dana i da telefon stalno nosi uza sebe. Sta se desava ako te zovu na mibilni da ti jave za vizu a ti se nehavis sta onda?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back