Drugari,
termin sam imao prosle sedmice 26.07.2018 (NOKS 6-8), bio sam na salteru D, veoma ljubazna gospodja, radila su 4 saltera koliko sam mogao da vidim u tom trenutku, predao sam papire za 15 minuta se sve zavrsilo. Kod mene u ugovoru nije stajala neto plata pa nisam mogao da predam kao Plava karta nego kao Visokoobrazovani, razlika je u tome kako mi je rekla zena na salteru da ukoliko idem kasnije na spajanje porodice onda sa Plavom kartu supruznik/ca ne mora da ima polozen niti jedan nivo jezika, dok sa drugom opcijom mora A1. Minimalna bruto zarada za plavu kartu za deficitarna zanimanja je 3380e, na moju platu od netto 2000e ja sam imao 3180 brutto za regiju kojoj pripada Berlin, tako su mi naknadno poslali iz firme za koju treba da radim kao inzenjer gradjevinarstva. Sve ide veoma jednostavno za predaju papira, pre nego sto se dodje do saltera a kada se prodje sigurnosna kontrola, ima salter na kojem vam pregledaju dokumente i sloze onako kako bi trebalo da bude, ako negde niste nesto popunili ili potpisali, to vam gospodja na tom salteru daje da to doradite i onda vam kazete na koji salter da predate dokumente. Cekam jos da mi jave za vizu nadam se da ce uskoro biti i da bude pozitivan odgovor pa vam se posle toga javljam, puno pozdrava......