Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko da li bih morao ici preko divne ambasade ukoliko mi supruga ima HR drzavljanstvo? Da li bih mogao u Nemackoj da predam za vizu? Ali samo ako neko pouzdano zna, ne da je nacuo ovo i ono.

Ne moras. Zavrsavas sve u Ausländerbehörde za 20 min,cak ti ni termin ne treba odete ujutru izvucete broj i sacekate malo to je to. Spremite sve papire i veoma jednostavno se zavrsi odmah dobije odobrenje vize posle samo cekas karticu da stigne i sve si resio. A inače to je najveci apsurd koji sam cuo u mom zivotu a to je da bilo koji EU pasos tako zavrsava spajanje porodice u Nemackoj osim Nemacki pasos,sto znaci da supruznici nemackih drzavljana moraju preko ambasade a svi drugi EU odmah dobijaju vizu. Katastrofa

https://www.ihk-muenchen.de/ihk/doc...ragung-der-schluesselzahl-95-in-eu-2014-2.pdf

BAVARSKA
Ako imate karticu koda95 *(NE SPRICEVALO) iz bilo koje zemlje koja je u EU moraju da vam upisu kod u Nemacku dozvolu ako ste prijavljeni u Nemackoj trenutno, iz razloga sto morate da slusate module do isteka sledecih 5 godina kako bi ste produzili vazenje svog koda.
Okacen je IHK dokument vazeceg koda95 u EU.

Primeticete kako je npr za Rumuniju u ovom dokumentu sertifikat (papir) priznat u Bavarskoj a Spricevalo(slovenacki navodni kod95) nije i nema mu ni traga. I to je razlog zasto ljudi u Bavarskoj (a verovatno i BW) imaju problem da upisu kod95 u dozvolu ako imaju samo Spricevalo.

Da dodam jos dokaza za svoje tvrdnje, direktno sa IHK sajta, pa ko zna nemacki neka cita

https://www.ihk-muenchen.de/de/Service/Verkehr/Berufskraftfahrerqualifikation/

U sekciji downloads vam sve stoji a kljuc je sledece

Aber es besteht eine Pflicht zur regelmäßigen
Weiterbildung. Jeweils 5 Jahre nach dem Erwerb der jeweiligen Qualifikation
müssen die Fahrer/Fahrerinnen ihre Kenntnisse durch die Teilnahme an einer
Weiterbildung auffrischen, danach im Fünf-Jahres-Rhythmus.

Ukratko obaveza da se kod95 obnavlja na svakih 5 godina, propisano zakonom. Ako imate Nemacku vizu u pasosu i karticu koda95 iz EU iz bilo koje zemlje,
nemate drugog izbora nego da vam oni upisu kod95 u nemacku dozvolu a da vi vrsite svoju obavezu na svakih 5 godina. Isto tako i Nemacka vlast nema izbora nego
da vam upise taj kod sa kartice na dozvolu ako insistirate na tome.

Poslednja izmena:
A to za bayern i bawarsku
A jel zna neko informaciju za grad Bilefeld ne znam tacno koja pokrajna
Ja cu svakako uzeti potvrdu od poslodavca da mu kazem pa cu vidrtu sta cu

Bajern nemacki naziv za Bavarsku momak... na severu sa spricevalom generalno nema problema. u svakom slucaju moras da prevedes to spricevalo na Nemacki kod tumaca pa onda tamo probaj

Bajern nemacki naziv za Bavarsku momak... na severu sa spricevalom generalno nema problema. u svakom slucaju moras da prevedes to spricevalo na Nemacki kod tumaca pa onda tamo probaj

A nisam ja znao,izvinjavam se.Mlad sam pa slabo znam
Hvala,a pa kazu sa Slovenskog na Srpski pa onda na Nemacki
Pa da Bayern je jako zeznut i ozbiljni jako tako kaze moja baka
Hvala vam,svaki dan citam ovde i tako mi prolazi vreme

Ljudi, danas sam pozvao kancelariju u Nemackoj namenjenu za "reklamacije" na ambasadu, trazili su mi osnovne podatke i kad su proverili u racunaru rekose da se i dalje vodi u njihovom sistemu da nisam predao jedan papir za koji sam imao dopunu. Taj dokument sam odneo pre mesec dana. Sta mislite, postoji li mogucnost da jednostavno onaj lik prosto nije ni predao taj papir?
Inace, nisam dobio nikakavu potvrdu kad sam predavao taj dodatni dokument. Uopste mi nije jasno kako ja njima eventualno mogu da dokazem da sam dokument predao? Prilicno primitvan pristup sa njihove strane.

Ja sam bio na terminu 8.5 2018. I jos uvek mi viza nije odobrena. Pre neki dan mi drugar proverio u agenciji za zaposljavanje u nemackoj i oni su mu rekli da moje papire uopste bisu dobili od ambasade. Ja zvao ambasadu da pitam sta se desava, neki seronja mi se javio, oduvao me najstrasnije. Poslao sam im e mail ne znam vise sta mi je ciniti.

Ja sam bio na terminu 8.5 2018. I jos uvek mi viza nije odobrena. Pre neki dan mi drugar proverio u agenciji za zaposljavanje u nemackoj i oni su mu rekli da moje papire uopste bisu dobili od ambasade. Ja zvao ambasadu da pitam sta se desava, neki seronja mi se javio, oduvao me najstrasnije. Poslao sam im e mail ne znam vise sta mi je ciniti.

Postoji li tamo neko ko nije seronja?
A koji je noks u pitanju?

Pozdrav svim clanovima koji jos cekaju vizu a i onima koji au je docekali ko ja pa evo i rade vec drugi mesec u Stuttgartu kao vozac.Ali nema se vremena ko u Srbiji dok sam cekao pa malo malo ajd na forum da vidim dalu je neko dobio termin ili neko pita nesto .Ako nekog nesto interesuje nek pita a decko koji mi je posla privatnu poruku nek izvine sad sam je video tek a o papirima i dokumentima se pisalo i pisalo samo pratite informator i tako ih slozis i to je to.

Pozdrav svim clanovima koji jos cekaju vizu a i onima koji au je docekali ko ja pa evo i rade vec drugi mesec u Stuttgartu kao vozac.Ali nema se vremena ko u Srbiji dok sam cekao pa malo malo ajd na forum da vidim dalu je neko dobio termin ili neko pita nesto .Ako nekog nesto interesuje nek pita a decko koji mi je posla privatnu poruku nek izvine sad sam je video tek a o papirima i dokumentima se pisalo i pisalo samo pratite informator i tako ih slozis i to je to.
O lepo presretac, nadam se da ste zadovoljni sa poslom tamo!
Pitacu ja umesto drugih najcesce pitanje, kako ste resili kod95 u Stuttgartu?

O lepo presretac, nadam se da ste zadovoljni sa poslom tamo!
Pitacu ja umesto drugih najcesce pitanje, kako ste resili kod95 u Stuttgartu?

Nisam zadovoljan a necete ni vi biti ali cete se pomiriti sa cinjenicama i vremenom navici i gledati da sto pre naucite jezik ako vec niste i da menjate odma poslodavca o detaljima necu.Ovako odmah po dolasku morate se prijaviti na adresu gde stanujete ili platite nekom da vas prijavi a vi stanujete na drugom mestu gde vam je jeftinije i nemate prijavu to su opcije.Odmah zatim iz opstine idete u banku i otvorite si racun gledajte da bude banka koju firma koristi .Da napomenem bez prijave na adresu nemoj da se igrate i sedate za volan nikako .Kad ste zavrsili u banci odete do firme javite se gazdi ja stigao pokazes mu prijavu i broj racuna u baci (kopirajte ili ce oni u firmi) tada bi trebalo odma da vam u birou firme popune za osiguranje AOK to potpisete i vidite sa gazdom sta i kako dalje.Elem ja sam ovako prosao i posle par dana od prijave na adresu obavezno odstampajte i zalepite vase ime i prezime na postanskom sanducetu nezaboravite to nikako.Kroz par dana pocela su da stizu pisam prvo porezni broj( kopirate i odnesete u biro u firmi i socijalni isto) pa socijalni broj pa pismo iz AOK gde treba da zalepite sliku proverite podatke i potpisete dobijete i kovertu da im to posaljete nazad .Zatim stize iz banke pin i kartica .Pa zatim stize sto bi mi rekli RTS pretplata tu vidite sa stanodavcem da ako vec neko placa za taj stan pri dnu papira upisete njegov broj i ime i prezime (kad dobijete papir seticete se na prvom je broj gore desno a drugi papir se popunjava i vraca).To vam je prvi mesec .Drugi mesec cekate tu famoznu uplatu pa ce vam stici AOK kartica pa pre uplate bi morala da stigne platna lista pa za koji dan i plata i krece masinerija zvana kuca poso poso kuca a izmedju i usput ce vam biti rewe peny lidl ili netto itd.Racunajte da prva tri cetri meseca radite za stan i avans i da pokrpite troskove do dolaska u De.Onda dodjosmo i do zamene vozacke ovako izvadite potvrdu iz Sup a o polozenim kategorijama i proverite da na njoj osim kategorija pise i broj vozacke i tu potvrdu prevedite kod sudakog tumaca sve ce vas izaci 15 evra a ako ovde prevodite 60 evra platio moj cimer kad me nije slusao sta da mu radim. Dalje sledi da nekucam sve u jednoj.....

Dalje odem ja da predam za vozacku i spremim ovako kopiju pasosa kopiju vozacke (odradite ovo u boji dok ste u srbiji lepse izgleda ) prevod vozacke iz supa i prevedene kodove za kamion i autobus sve kod sudskog tumaca (mora biti prvo prevod na jednom listu drugi je kopija i sve to uvezano plavocrvenim koncem i overeno pecatom sudakog tumaca ) i jednu sliku i da ne zaboravim lekarske preglede ocni i obican doktor ko ima D ide na test refleksa a tamo gde se predaje imate obrasce svuda prepoznacete koji je za vozacku uzmete popunite i uzmete broj i cekate red i na salteru mi kaze sluzbenica da ste dosli pre dve nedelje priznali bi vam kod ali sad nam treba od vas i prijava u hrvatskoj na min 6 meseci me na tri ili cetri dana i curik nazad u stan .Normalno cima sam dosao u De ja sam svake Subote iso da slusam module i posle tog pokusaja predaje za vozacku bese i zadnja subota 5 modul i cim sam dobio i platio kod opet na salter sve isto samo nemacki kod i to je to dobijes belu karticu ubacis u automat pa ubacs pare dobijes racun i javis se na salter da si uplatio mada sluzbenica odma vidi u sistemu(kad ste se prijavili na adresu na pocetku usli ste u sistem i gde god da odete u neku drzavnu instituciju cim ubace vase ime i prezime izadju svi podaci koje imaju o vama).Eto malo sam oduzio opet ali ajd nemoze krace.

Svaka cast na trudu svaka cast meni ovo znaci mnogo sto sad znam sta i kako ce biti hvala na trudu
Ima tu cimanja
Ja idem eto i znam da ce tako biti nista bolje radis u kuci imas platu mozes ti da platis stan i jedes nista vise kad si sam jer te dere porez ali kad dodje zena pa laks e manjr ti uzima porez a i onda kad pocne malo da rsdi pa i ajde
A i to sto znaju pa kad dolazis imas manju platu normalno zavisi od slucaja pa dok jezik i dok se snadjes i sto kazes dugovi ovde dok odes pa tamo dok sredis
Aj ja cu biti kod mame pa necu stan placati pa malo lakse,ali ovde nemam nista a ni vala ni tamo
A ovde nema posla bar gde sam ja radim u sezonske poslove mucis se i tako ziveo sam bio sa 25.000din jedva kraj sa krajem ja se divim ljudima i skidam kapu sa decom kako zive
I ovde je lepo ziveti ima se sloboda druzenje i sve to ali jedva platis racune i jedem bar kod mene
A tamo imas jedes i racune i eto ti nisam pametan sta da kazem
To je moje kisljenje neko nije mi namera da nekog naljutim ili uvredim samo kazem moj slucaj a pritom ovde imam tezak zivot i radim od 5 razreda osnovne prvo za 100din sat pa 150din i sad zbog sto problema napustim i mesto pa ni ne radim i eto izvinjavam se na dugackoj poruci
Hvala svima na forumu jer ste mi puno pomogli a i prolazi vreme citati
Neka je sa srecom svima

Dalje odem ja da predam za vozacku i spremim ovako kopiju pasosa kopiju vozacke (odradite ovo u boji dok ste u srbiji lepse izgleda ) prevod vozacke iz supa i prevedene kodove za kamion i autobus sve kod sudskog tumaca (mora biti prvo prevod na jednom listu drugi je kopija i sve to uvezano plavocrvenim koncem i overeno pecatom sudakog tumaca ) i jednu sliku i da ne zaboravim lekarske preglede ocni i obican doktor ko ima D ide na test refleksa a tamo gde se predaje imate obrasce svuda prepoznacete koji je za vozacku uzmete popunite i uzmete broj i cekate red i na salteru mi kaze sluzbenica da ste dosli pre dve nedelje priznali bi vam kod ali sad nam treba od vas i prijava u hrvatskoj na min 6 meseci me na tri ili cetri dana i curik nazad u stan .Normalno cima sam dosao u De ja sam svake Subote iso da slusam module i posle tog pokusaja predaje za vozacku bese i zadnja subota 5 modul i cim sam dobio i platio kod opet na salter sve isto samo nemacki kod i to je to dobijes belu karticu ubacis u automat pa ubacs pare dobijes racun i javis se na salter da si uplatio mada sluzbenica odma vidi u sistemu(kad ste se prijavili na adresu na pocetku usli ste u sistem i gde god da odete u neku drzavnu instituciju cim ubace vase ime i prezime izadju svi podaci koje imaju o vama).Eto malo sam oduzio opet ali ajd nemoze krace.

Presretac molim da mi pojasnite nesto precizno ako vam nije tesko. Sta tacno treba da trazim ovde u Ljermontovoj da bi uspesno preveo svoju dozvolu u Nemackoj?
Nije vozacka dozvola sama dovoljna za to?

Inace puno hvala na odgovoru to je to sto nam treba

Svaka cast na trudu svaka cast meni ovo znaci mnogo sto sad znam sta i kako ce biti hvala na trudu
Ima tu cimanja
Ja idem eto i ....itd obrisite citat da se ne zatrpava forum ako vam nije tesko i onda se nece ponavljati pitanja iznova i iznova
I gledajte da si placate sve sa karticom ako mislite da saljete pare kuci normalno, jel isto preko kartice tj.racuna instalirate western union aplikacinaju i sve sto radite sa novcem nek bude transparetno jer kasnije kad se osilimo i pozelimo bolji auto (koji ce vas kostati od 70 eura mesecno pa navise bez goriva i odrzavanja i servisa i popravki primer je za audi a4 2000g )ili koju godinu nekretninu isto ce vam traziti sufu kolko sam ja shvatio kao kod nas izvestaj iz kreditnog biroa zato samo kartica trudite se da budete u plusu i polako .Inace sam sada bivse vojno lice od 99 i to jedan od zagrizenijih bio za svoj posao i ovo sam shvatio kao jedan malo duzi teren hahahaha.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back