Dobar dan dokle se stiglo sa vizama za noks 3-5,znali se????
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A misliš da to to znači, da ću biti na Ausbildungu kod njega? Nisam mogao da rastumačim šta mu to znači napisano u ugovoru.
Ma ako je tako šta da radim, sad nema nazad i ako me drži na toj satnici 3,5 godine makar ću steći majstorsko zvanje i naučiti nemački.
A ja sam dugo u zavarivačkom poslu u cevariji i radim sve vrste zavarivanja od REL, MAG, TIG, jedino celulozu nisam radio a inače radim odlično kombinaciju koren i popunu TIG a završni REL - elektroda. Ovo se na zapadu debelo plaća al ja se zakačio za ovoga svabu jbg
Zdravo! Dali mi mozes reci za koji noks si se prijavio sa tom diplomom i atestom. Ja imam diplomu metalo glodac, iskustvo zavarivaca oko10 godina upisanih u radnu knjizicu i atest en 135,koji odgovata za posao koji cu raditi. Prijavio sam se na noks 3-5.
Pa ti mi je i bio problem jer nisam znao sta i kako. Mislio sam da za radno mesto zavarivaca treba srednja skola 3. stepen smer zavarivac/bravar a ja imam ekonomsku. Zato sam i zahtevao od poslodavca da ugovor bude za helfera.A ne mora da znači, samo kažem.... Trebao si da konkurišeš kao zavaraivač jer imaš iskustva i ateste što je savim dovoljno ma koju školu imao ili nemao, nebitna je za posao zavarivača. I ako imaš radnog staža upisanog u knižicu. Imam kolegu na poslu koji nema zanimanje, nema nikakav Beruf. Ovo što su uveli sa noksom je samo zbog njih u ambasadi da malo razvrstaju prijave tj imaju bolji uvid.
Kad budeš došao videćeš kakva je situacija... pa možeš promeniti firmu jer mislim da je nepotrebno raditi Ausbildung za to zanimanje, neće ti doneti ništa... samo ćeš biti u rangu onoga koji je i školu završio za to zanimanje što je nebitno sa tvoju satnicu... Mastorsko zvanje nećeš dobiti posle Ausbildung-a. Za majstorsko zvanje treba ovde dosta, podeljeno je u 4 dela, kada se položi onda si u rangu završenog fakulteta.
Najbolje kad dođeš ovde da potražiš neku firmu koja se bavi remontima, tu su pare 3000-4000€ netto, sa prekovremenim.
pozdrav svima na forumu :-) već neko vreme lurk-ujem al' rekoh da probam da pomognem sanji kad već imam neke informacije. a hteo sam da podelim moje iskustvo (i još 15 kolega) sa ovim sumanutim procesom dobijanja viza ali nikako da uhvatim malo vremena.
ovo je jedno kontroverzno pitanje :-) nemačka ambasada ovde u bg-u zvanično tvrdi da ne može odmah već da mora na spajanje. ali nemački zakoni ne poznaju ovakvu kategorizaciju (po informacijama nekih advokata iz Frankfurta) i trebalo bi da može da se ode zajedno. e sad, i same službenice ovde u ambasadi daju suprotne informacije: nekom kažu - nije moglo al' evo baš od ove nedelje može ako je za plavu kartu, a nekom - moglo je ranije al' više ne može. ukratko, jedna sveopšta zbrka.
e sad, jedan od kolega je pre dve nedelje poveo ženu na termin i oboje su dobili vizu.
par napomena. inicijalmo će samo tebe pustiti u ambasadu pošto ostali nisu na spisku. kada uđeš unutra izložiš svoj problem svima kojima možeš (žene na šalteru, obezbeđenje itd.) i trebalo bi da puste i njih. spremite sve dokumente, tvoj ugovor kopiraj u dovoljno primeraka da ima za svaku prijavu po dva. srećno :-)
Hvala puno! A znas li za A1 da li treba suprugu?
Da li je moguce da su stali sa pozivima za viziranje..ili ljudi ne objavljuju!!!???

Ja sam 19.6 bio na terminu,posao vozaca...nemam vise zivaca da cekam..
Ja sam 19.6 bio na terminu,posao vozaca...nemam vise zivaca da cekam..
au!!!
cemu mi da se nadamo sto smo bili polovinom jula na terminu???
Ja od 18.6 radna i jos cekam :/
Jedino ovaj noks 6-8 ide brzo..ostalo sve zalosno..nadao sam se brzom dobijanju vize,ali uzalud izgleda..
- - - - - - - - - -
Za koji posao vi cekate??
Ja sam Noks 6-8 i idalje cekam od 5.7 ako ti je za utehuNesto su se svi utisali i za termine i za vize..
Suprug je aplicirao 3.12.2017. NOKS 3-5
Danas 24.07 u 14:10 stigao mejl za 31.07 u 8:45 da preda dokumentaciju
Suprug je aplicirao 3.12.2017. NOKS 3-5
Danas 24.07 u 14:10 stigao mejl za 31.07 u 8:45 da preda dokumentaciju